Son eklenen

2021 Araç Muayene Ücretleri Belli Oldu!

Araç muayene ücretlerinde düzenlemeye gidildi. Yapılan yeni zamlar ile güncellenen fiyatlar 1 Ocak’tan itibaren tüm istasyonlarda uygulanmaya başladı. Edinilen bilgilere göre Karayolu Trafik Kanunu ile düzenlenen 2021 araç muayene ücretleri güncellendi. Yeni fiyatlar yeniden değerleme oranınca artırım yapılarak belirlendi. Bu oran ise %9 olarak açıklanıyor. %9.11 bir artırım yapılarak güncel muayene ücretleri belirlendi. Araç tipine ve modeline göre muayene ücretleri değişiyor. Aracın modeline göre ödenecek harç miktarı da artıyor. Ticari araçlarda muayene ücreti daha yüksekken otomobil ve şahsi araçlarda bu tutarlar düşüyor.

1. Grup Araç Muayene Ücretleri 2021

İlk araç grubu daha küçük olan ve belirli özel amaçlar için kullanılan araçları içinde barındırıyor. İlk araç grubunda otomobiller, minibüs ve kamyonetler yer alıyor. Bunlara ek olarak özel amaçlı taşıt, römorklar, arazi taşıtları da bu gruba dahildir. İlk grupta yer alan bu araç tiplerinin muayenesi önceden 342,2 TL’ye yapılıyordu. Yeni güncelleme ile ücretler 372,88 TL’ye yükseldi. Yeni yılda muayene yaptırmak isteyenler bu ücreti yatırdıktan sonra işlemi gerçekleştirebilecek.

2. Grup Araç Muayene Ücretleri 2021

Diğer araç grubunda ise otobüsler, tankerler, kamyonlar ve çekiciler yer alıyor. Önceden bu araçların muayene ücreti 462,56 TL olarak belirlenmişti. Yeni yıl güncellemesi ile 2021 araç muayene ücreti de aynı oranda arttı. Şu an bu araç grubundan bir aracı muayeneden geçirmek için 503,86 TL ücret ödemesi yapılması gerekiyor. Bu iki araç grubu dışında kalan traktörlerin muayene ücreti ise yine en düşük seviyeli ücret olarak kaldı. 174,64 TL olan fiyat 189,98 TL’ye yükseldi. Tüm bu fiyatlara KDV dahildir. Ayrıca muayene için gerekli olan egzoz pulu ücretlerine de zam geldi. 60 TL civarında fiyatlara yapılan Egzoz pulu 2021 Ocak ayı itibariyle 90 liraya yaptırılabiliyor.


4 Yorumlar

  1. Egzos muayene ücretine yüzde 50 zam gelmiş

    YanıtlaSil

  2. Çok yüksek fiyat üstelik yapılan bişey de yok fahiş fiyat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Derya hanım araç muayene ücreti çok pahalı ülkemizde

      Sil
  3. merhaba sayfanızı yeni keşfettim çok güzel bir etkinlik yapacağız blog canlandırma etkinliği katılmak isterseniz beklerim :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu