Son eklenen

Apple iPhone 13 Model Telefon İncelemesi

Kasım 2021’de piyasalarda yerini alacak olan Apple iPhone 13 isimli akıllı cep telefonu 7.4 mm kalınlık ve 162 gr ağırlıkla gelecek. Cihaz alüminyum çerçeveli olacak ve gorilla glass koruma teknolojisi ile korunacak. Mavi siyah, yeşil kırmızı ve beyaz renklerle gelecek olan Apple iPhone 13 isimli akıllı cihaz 6.1 inç süper Retina XDR OLED teknolojisini kullanan harika bir ekranla geliyor. Cihaz ekranı 1125 x 2436P çözünürlükle gelecek. İnç başına 455 PPI yoğunluk değeri olan bu ekran, piyasadaki en berrak ve canlı görüntü sunan ekranların başını çekiyor. Cihaz çizilmeyen oleofobik kaplama ile korunacak. Yüzde 90.4 ekran boy oranına sahip bu yeni makine ekranı 120 Hz resim yenileme becerisine sahip, gerçek tonlar sunabilen ve 625 nit parlaklık sunabilen çok özel bir ekrandır. Mükemmel donanımlara sahip bu cihazın kalbinde 5 nano metre Apple A15 biyonik işlemci var. 8 çekirdekli bu işlemcinin yanı sıra 4 çekirdekli APPLE grafik işlemcisi de bulunuyor.

Apple iPhone 13 Model Telefon Özellikleri

4GB ram ile gelen Apple iPhone 13 isimli akıllı cihaz 128 veya 256 GB ROM bileşenine sahip, ek SD desteği sunmuyor. Apple iPhone 13 isimli akıllı cihazın fiyatı 900 dolar olarak düşünülüyor. Arkada 3 adet 12 MP kamera taşıyacak olan bu cihazla stereo ses kaydı ve 4K video çekmek mümkün olacak. Yeni telefonda önde 2 adet selfie kamera olacak. Biri 3D SL kamera diğeri 12 MP kamera olacak. Ön kamera sistemi de 4K çözünürlükte çekimler yapacak potansiyele sahiptir.

Apple iPhone 13 model akıllı telefonun 2.915 mAh enerji kaynağı var. Yarım saatte pili yüzde 50 oranında dolduracak 20 W hızlı şarj cihazı ile gelecek olan cihazı, isterseniz kablosuz da doldurabileceksiniz. Bunun için APPLE 15 W kablosuz adaptör gönderecek. Cihazlarına dışarıdan eleman takılmasını istemeyen APPLE bu cihazda 2.5 mm kulaklık girişi kullanmadı.

Son derece gelişmiş AI teknolojisi ile çalışan hızlı yüz tanıma sensörü, parmak izi sensörü, siri, barometre, yakınlık sensörü, cayro sensörü gibi sensörlere de yer veren APPLE bu cihazın başlangıç fiyatını 900 dolar olarak belirledi. APPLE Hindistan, Suudi Arabistan ırak ve Mısır’da da ürünün satışını yapacak. Cihazın telefon kulvarında yarışan diğer şirket ürünlerinden farkı var. Tüm donanımlarını kendisi üreten APPLE bu donanımların farklı/ sıra dışı olması için elinden geleni yapıyor. İşlemcisinden işletim sistemine kadar her şeyi farklı olan APPLE ürünlerinin son serisi olan bu cihazla beraber, 3 farklı APPLE modeli de kasım 2021 tarihinde satışta olacak. Mini ekranlı bir APPLE modelinin de aynı ayda satışa çıkacağı bilgisi heyecan yarattı. Apple iPhone 13 model telefonun ülkemize ne zaman geleceği ile ilgili henüz bir bilgi yok.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu