Son eklenen

Blog Yazmak İstiyorum Diyenlere Blog Açma Rehberi

Kimimizin hayali, kimimiz için ise ek iş… Blog yazmak hakkında bilmediğiniz bir çok şey için siz de farklı kişilerin yazdığı bloglara bakıyorsunuz. Bu size aslında hiçbir zaman pes etmemeniz ve çalışmanın sonucunda başka insanlara örnek yol oluşturabileceğinizin en net göstergesidir. Karar verdiniz, blog yazmak istiyorum dediniz ancak henüz araştırma aşamasında olduğunuzu düşünüyorsanız blog yazmaya başlamadan önce bu yazıyı mutlaka okumalısınız.

Blog Yazmak Ne Demektir? 

Blog yazmak kimi insan için bir hobi olurken, kimisi için de para kazanma kaynağı olabiliyor. Kolay para kazanmak, evden çalışarak para kazanmak için başvurulan bu iş alanı, günümüz de bir çok ev hanımının da gelir elde etmesine olanak sağladı. Ancak blog yazarak para kazanmak, kolay para kazanmak anlamına gelmez. Bu iş için saatlerinizi ve hatta günlerinizi, aylarınızı vermeniz gerekebilir. Kendi işini yapmak isteyen herkes blog yazabilir. Ev hanımları, ayrıca başka bir işte çalışanlar, öğrenciler, doktorlar, eğitmenler, emekliler gibi bir çok kişi ya da topluluk blog yazarak para kazanabilir. Blog yazmak için aslında bir kısıtlama yok. İsteyen herkes blog yazabilir. Peki blog nedir, blogger nedir sorularını soruyorsanız aşağıda ki başlıklar ile konumuza devam edelim.

Blog Yazmak İçin Ne Yapmalıyım?

Blog yazarak para kazanmak için ilk başta bir blog kurmalısınız. Günümüzde bir çok blog WordPress ve Blogger alt yapısı ile hazırlanıyor . Oldukça az bir bütçe ile, kod ya da yazılım bilgisine sahip olmadan kolaylıkla WordPress ve Blogger bir blog hazırlayabilirsiniz. 

Aynı zamanda blog yazmak için sınırsız bir hayal gücü ve çalışma azmine de sahip olmanız gerekebilir. Blog yazmak aslında tamamen disiplin işidir. Disiplinli bir çalışma hayatınız olursa, ister ek iş olarak yapın ister kendi işiniz olarak yapın, blog hazırlamak hiç de zor olmayacaktır. 

Blog Yazmak İçin Konu Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Blog yazarı olmak için tanınmış bir yazar olmanız gerekmiyor ancak önceden iyi analiz edilmiş ve belirlenmiş konular ve araştırma yapmanız en önemli noktalardan biridir. Noktalama ve imla kurallarına iyi derece de hakim olmanız da sizi okuyucularınıza karşı daha profesyonel gösterecektir. Blog yazmak için konular araştırıp dilediğinizi yazabilirsiniz ancak konunun ziyaretçilerinizi sıkmaması ve daha büyük bir kitleye hitap edebilmesi için çok iyi seçilmiş bir blog konusu olması gerekmektedir. Blog yazmak için hangi konu üzerinde yazmaya karar verirseniz verin, konudan sapmamanız ve en detaylı araştırmaları sizin paylaşmanız sizi en çok tercih edilen blog yaparak zirveye oturtacaktır. 

Blog Yazmak Hakkında Birkaç Önemli İpucu

Okurlarınızın sizden beklentilerini iyi analiz ederseniz, hem blogunuz da gereksiz bir dosya kalabalığı yaratmamış olursunuz hem de okurlarınız için artı puan kazanırsınız.

Seçtiğiniz konu da kısıtlı kalırsanız, tek düze ve kısır cümleler ile oluşmuş basit bir yazı yazmaktan öteye gidemezsiniz. 

Zaman en önemli noktalardan biridir. Blogunuz için düzenli zamanlar ayırın ve mutlaka her gün belli saatler arasında ilgilenin. Blog yazmak para kazandırır mı diye düşünüyorsanız disiplinli çalışmanız şarttır. Düzenli olarak sitenizi ziyaret edip, yeni yayınlar hazırlarsanız okuyucu kitleniz o kadar kalıcı olur. 

Unutmayın, okuyucu kitlenizi ne kadar fazla kendinize bağlarsınız, o kadar çabuk para kazanmaya başlayabilirsiniz.

4 Yorumlar

  1. Blog yazmaya başlamak istediğimde hiç araştırma yapmamıştım hatta birkaç sene öncesinden bloggera kayıtlıymışım haberim bile yokmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuray hanım 2013 yılında açtım ilk blogumu

      Sil
  2. Merhabalar.
    Blog yazmak isteyenlere güzel bir blog açma rehberi olmuş. Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Önceden Wordpress'in ücretsiz blog açma ve yazma işleri gayet güzeldi. Şimdi sanki biraz zorlaştırmışlar gibi. Bunun nedeni de ücretli uygulamaya geçmeye zorlamak gibi bir yaptırım var sanki. Ya da bana mı öyle geliyor, anlayamadım.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Wordpres ile bir yıla yakın çalıştım yıllık hosting fiyatı ve kullanıcı kota sıkıntısı var. Bloggerda ise domain ücreti dışında başka bir ücret ödemiyorsun. 8 yıldır blogger üzerinden devam çok teşekkür ederim yorumunuz için Recep bey

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu