Son eklenen

Ezgi Mola Kimdir?

TRT 1 ekranlarının sevilerek izlenen dizilerinden biri olan Masumlar Apartmanı’nın başrol oyuncularından biri olan Ezgi Mola, güzelliği ve oyunculuk kariyerindeki başarısıyla da halkın sevgisini kazanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yılbaşı O Ses Türkiye programına konuk olan 37 yaşındaki ünlü oyuncunun hayatı merak edilenler arasında. Gelin ‘Ezgi Mola Kimdir’ sorusunu birlikte cevaplayalım.

Ezgi Mola Kimdir?

29 Mart 1983 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ezgi Mola’nın tam adı Mercan Ezgi Mola’dır. Aslen Malatyalı olan tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu Ezgi Mola, İstanbul Hasan Ali Yücel İlkokulu’nu, Turhan ve Mediha Tansel İlkokulu’nu ardından Kadir Rezan Has Ortaokulu’nu bitirerek lise eğitimini Halit Armay Lisesi’nde tamamlamıştır. Lise eğitiminin akabinde 2000’de Akademi İstanbul’a katılarak oyunculuk eğitimine başlamıştır. Aslında oyunculuk serüveni lise yıllarında Müjdat Gezen Kültür Merkezi’nde aldığı oyunculuk eğitimiyle başlamıştır.

Bir yandan oyunculuk eğitimleri devam eden Ezgi Mola, ilk televizyon deneyimine Kartal Tibet’in yönetmenlik koltuğuna oturduğu ‘Karate Can’ dizisiyle sahip olmuştur. Ardından Müjdat Gezen Kültür Merkezi’ni kazanarak 4 yılın sonunda mezun olmuş, bu arada Aydoğan Temel’den de 2 yıl bu konu üzerine eğitim alan Ezgi Mola yeteneğini eğitimle taçlandırmıştır. Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Aydoğan Temel’in liderliğinde oynanan ‘Çürük Elma’ oyununda ilk kez sahneye çıkmış ve tiyatro kariyerine de adım atmıştır.

Kasım 2005’te BKM ekibine dahil olmuştur. Aynı yıl büyük ilgi gören ‘Hırsız Polis’ dizisinde safça bir kuaförü canlandırarak seyircinin beğenisi toplamıştır. Öte yandan Yılmaz Erdoğan’ın yönettiği Organize İşler filmindeki rolü sayesinde sinemaya adım atmıştır.

2006 yılında çekilen ‘Hayatımın Kadınısın’ filmindeki başarılı oyunculuğu, onu sinema sektöründe bir adım ileriye taşımıştır. Aynı zamanda bu filmle birlikte kendine hedef olarak koyduğu Türkan Şoray’la rol arkadaşlığı yapma idealini de gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda bu rol sayesinde 2007 yılının ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ alanında Sadri Alışık Ödülü'nün sahibi olmuştur.

2008 yılında Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleştirilen Uğur Yücel yönetmenliğindeki Kolay Gelsin isimli doğaçlama sit-com denemesinde görev aldı, fakat ne yazık ki projenin ömrü uzun olmadı.

2003 yılında Defacto ve Patos gibi çeşitli markaların reklam filmlerde rol alan Ezgi Mola, 2015 yılının Ocak ayından itibaren Procter&Gamble firmasının ürünü olan Ipana diş macununun reklam filmlerinde oynamıştır.

Şimdilerde popüler bir dizi olan Masumlar Apartmanı’nda Safiye rolüne can veren Ezgi Mola, 2013-2015 yılları arasında başarılı komedyen Tolga Çevik’le birlikte Arkadaşım Hoşgeldin isimli eğlenceli programında rol almıştır.

Patron Mutlu Son İstiyor, Kocan Kadar Konuş, Maide’nin Altın Günü, Celal ile Ceren gibi birçok sevilen filmde başrolü paylaşarak oyunculuk kariyerindeki yıldızını parlatmıştır.

2019’dan itibaren Zorlu PSM’de gösterisine devam eden Alice Müzikali’nde Serenay Sarıkaya, Enis Arıkan gibi birçok isimle rol arkadaşı olmuştur.

Şimdilerde devam eden dizisine ek olarak, Youtube kanalında yayınladığı ‘Tanınmış Kişileri Seviyorum’ programında Acun Ilıcalı, Kerem Bursin, Hazal Kaya gibi birçok ünlü konuğu ağırlamaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu