Son eklenen

Youtube videoları keşfete nasıl düşer?

Mobil kullanıcılar tarafından Youtube videolarının ve kanallarının daha rahat bir şekilde bulabilmesi açısından keşfet özelliğini kullanıyor. Böylelikle kullanıcılar tarafından içerikler daha kolay şekilde bulunarak, videolara erişme şansı sağlanıyor. Youtube yönetiminin yer alan açıklamasında ise Keşfet özelliğinin uygulama ana ekranında hemen alt kısmındaki bir sekme olarak görüntülenebildiği belirtiliyor.

Keşfet menüsü içerisinde popüler hale gelmiş videolar yer almaktadır. Müzik, oyun, güzellik, eğitim ve moda gibi birden fazla popüler içeriklerdeki kategorilere ulaşmak için hedef sayfaları gözer önüne seriyor. Youtube keşfet düşmek için belirli başlı bazı püf noktaları uygulamak gerekmektedir.

Youtube Videoları Keşfete Düşürecek Püf Noktalar

Kanal sahipleri tarafından Youtube’de aktif kalabilmek adına hemen hemen her gün yeni bir 2 dakika süreli video yüklemeleri yapmış olsa da, yapılan incelemeler sonrasında videolar keşfete düşmesi için uzunluğunun 10 ile 20 dakika arasında olması gerekiyor. Bundan dolayı sizlerde kanalınız için 10 dakikanın üzerinde video yüklemesi yapmalısınız.

Video yüklemesi yaptıktan sonra çalma listenizi düzenleyerek günceleme gerçekleştirin. Aynı zamanda kullanılacak video başlıklarının kısa olmasına dikkat ederek, ilgi çekici başlıklar oluşturun.

Kanal sahibiyseniz mutlaka kanalınız için bir kapak fotoğrafı oluşturmalısınız.

Kanalınızdaki videolar için takipçilerinizden yorumlar gelmeye başlayacaktır. Her bir yoruma ayrı bir şekilde cevap vermeye özen gösterin. Çünkü bu şekilde takipçilerle kurulacak iletişim kanalınızın geleceği açısından çok iyi olacaktır.

Hazırlanacak olan videonun içerisine ya da son bölümüne benzerliği olan videolarınızın linkini ekleyin. Böylelikle kanalınıza gelecek olan abonenizin daha fazla zaman geçirmesini sağlayacaksınız.

İçeriklerin üretimi yapılmasından sonra platform fark etmeksizin öne çıkaracak detaylardan birisi ise Seo çalışması yapmaktır. Youtube kanalınız için seo çalışması ile birlikte belirlenecek anahtar kelimeler, daha geniş kitleye erişimi kolaylaştıracaktır. Tabi ki bunun içinde kanalınız için hangi anahtar kelimelerin doğru olduğunu bulmalısınız. Kanalınız ile alakası olmayan ya da aramalarda kullanılmayan anahtar kelime için bir fayda sağlamasını beklemek yanlış olacaktır.

Bu önerilere harfiyen uyulması sonrasında kanalınıza gelecek ziyaretçilerin videoları izlemesi sırasında kapsamlı bir çalışmayı ortaya koyacaktır. Bu yapılacak olan çalışmada keşfete düşürmesini sağlamakta en önemli detay, ziyaretçilerin farklı bir şekilde karşılaşmasının zor olduğu konulara yönelik video ve kanallara ulaşmasını sağlamaktır. Aynı zamanda söz konusu sistem kişiselleştirilerek sunulacak olmasından dolayı farklı türe sahip olan videolarında hangi formatta izleneceği ise kullanıcılar tarafından belirleniyor.

Youtube mobil uygulamasında kullanılan Keşfet özelliği ile birlikte sanat, bilim ve spor gibi kategorilerde yer alan videoların aynı Instagram keşfet sekmesindeki gibi ziyaretçilerin karşısına getirmektedir. Bu yeni özellik şuan için Android ve ya iOS için yapılacak güncelleme için net bir tarih verilmemekle birlikte, test çalışmaları başlaması sonrasında yaklaşık bir ya da iki ay gibi bir süre zarfında kullanıcılar içi her iki platformda da sunulacağı ön görülüyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu