Son eklenen

BLOG AÇMANIN MALİYETİ NEDİR?

Blog açmak birçok kişinin istediği ancak herkesin bunu gerçekleştiremediği bir fikirdir. Web sitesi gibi blog açmak için de domain ve hosting satın almak gerekiyor. Yani alan adı ve barındırma alanı satın almadan blog açabilmeniz mümkün değildir. Blogspot ve buna benzer ücretsiz blog servisleri olsa da alan adınızı ‘.com’ şeklinde belirlemeniz mümkün değildir. Ücretsiz blog veya websitesi açacağınız servisler mutlaka alan adında veya blog içerisinde kendi reklam ve tanıtımlarını yapmaktadırlar. Bu nedenle blog açmanın belli bir maliyeti bulunmaktadır. 

Blogger üzerinden bedava blog açıp sadece domain ücreti ödeyip aldığınız domaini bloggera yönlendirerek blog açabilirsiniz.

Blog açmanız için ilk etapta gerekenler alan adı ve hosting servisleridir. Bu servislere yıllık olarak belli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Servis sağlayıcılara ödediğiniz yıllık ücret karşılığında bir yıl boyunca alan adı ve barındırma hizmetlerinden faydalanıyorsunuz. Bunu daha uzun süre için de alabilmeniz mümkündür.

Blog Açmanın Maliyeti Nedir?

Blog açmak için aynı veya farklı servis sağlayıcılarından hizmet satın alabilirsiniz. Yani alan adını farklı bir firmadan hosting hizmetini de yine farklı veya aynı firmadan alabilmeniz mümkündür. Eğer yeni bir blog açacaksanız ve kişisel bir blog açmayı düşünüyorsanız ilk etapta giriş seviyesindeki bir hosting paketi işinizi görecektir. Bunun fiyatı firmadan firmaya değişiklik gösterse de 60 ₺ civarında bir paraya giriş seviyesi hosting hizmeti satın alabilmeniz mümkündür. Eğer ilerleyen zamanlarda blog’unuzun popülerleşeceğini ve günlük minimum 10.000 ziyaretçiye ulaşacağınızı düşünüyorsanız paketi ek ücret ödeyerek daha üst seviyeye geçirmeniz mümkündür. Eğer limitsiz hosting paketi isterseniz yaklaşık 300 ₺’yi gözden çıkarmanız gerekmektedir.

Alan adı için de yıllık yaklaşık 70 ₺’yi gözden çıkarmalısınız. ‘.com’ uzantılı alan adı dışında daha uygun fiyatla veya daha yüksek fiyatla alabileceğiniz alan adları da mevcuttur. Bu tamamen sizin inisiyatifinizde olan bir durumdur. Yani kısaca giriş seviyesindeki bir blog açmanın maliyeti 130 ₺ civarında olacaktır. Eğer daha profesyonel bir blog projeniz varsa da limitsiz hosting hizmetiyle birlikte bu size 360 ₺’ye mâl olacaktır. 2 veya 3 yıllık hatta 10 yıllık alan adı hizmeti alabilmeniz de mümkündür. Satın alma süreniz arttıkça ödeyeceğiniz miktar da aynı oranda artış gösterecektir.

Alan adı veya hosting almadan önce firmaları araştırabilir ve uygun gördüğünüz firmadan satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için Güzel Hosting, Radore, Natro, Turhost ve Vargonen gibi firmaları inceleyebilirsiniz.

1 Yorumlar

  1. Ben önce Blogger'da başladım sonra com alan adına geçtim. Ama alan adı almakta geç kalmışım.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu