Son eklenen

Korona Virüs Hayatımızda Neleri Etkiledi?

Tüm Dünyaya diz çöktüren Korona virüs Türkiye’de ilk hasta 11 Mart tarihinde görüldü. Türkiye’de ortaya çıkmasının ardından tüm dünyada da olduğu gibi Türkiye’de de sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanmaya başlandı kendisinin ve çevresinin sağlığını korumak isteyen  vatandaşlar evde kal çağrısına uydu. Bazı iş yerleri ve alışveriş merkezleri geçici olarak kapanırken bazı iş yerleri ise uzaktan çalışma yolunu tercih etti. Çoğu kamu ve kurumların uzaktan ev ortamı ile işlerine devam etmeye çalıştılar. Eğitim sektörü ise korona virüs salgının dan nasibini aldı öğrenciler uzaktan eğitim yöntemi ile derslerini almaya devam etti.

Korona virüs hayatımıza etkileri

Korona virüs nedeniyle tüm dünyada birçok yeni alışkanlık ortaya çıktı. Bunlardan en önemlisi online alışveriş artık sebze meyveyi bile İnternetten almaya başladık. Paket servisi ülkemizde oldukça yaygınlaştı. evde kalma döneminde çoğumuzun vakti yemek, temizlik, uzaktan çalışma, uzaktan eğitim ile geçerken geri kalan zamanda film izleme, kitap okuma, bilgisayar oyunları gibi aktivitelere yönelim oldu.

Alışkanlıklar değişti

Bir çok sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulunup ihtiyaç sahiplerine destek olan ve yardımlaşmanın büyük bir önem kazandığı bu dönemde Dijital ödeme ve E-ticarete olan ilgide bir hayli arttı. Korona virüsün para ile bulaşmasının oluşturduğu tedirginlikle temassız ödemeye olan ilgide arttı.

Sosyal medya ile Sosyalleşme Dönemi

Pandemi nedeni ile kafeler, çay ocakları, alışveriş merkezleri gibi halka açık yerler kapatıldı ve doğal olarak sosyal medyada imdadımıza koştu. Sosyal medya gündemi tamamen değiştirerek dezenfektan temizlik malzemesi, yemek tarifleri gibi şeylerle değiştirdi.

Virüsün teknolojiye etkisi

Pandemi ile birlikte geçici olarak kapatılan iş yerleri kamu ve kuruluşlar uzaktan çalışma yoluyla işlerine devam ediyordu. Canlı görüşmeler, konferanslar, canlı dersler hem iş yerimizi hemde özel yaşam alanımızı çevremizle paylaşıyorduk.

Araştırmaların sonucunda elde edilen bilgiler temassız ödeme, E-ticaret ve mobil ödeme gibi araştırmalar merakın ilk ayında büyük bir ivme kazandı. WhatsApp, Skype, discord gibi platformlar halen popülerliğini koruyor. Ancak asıl gündemde olan online konferans, çevrimiçi toplantılar gibi konular oldu. Öyle ki bazı kullanıcılar bu uygulamalar ile hiç görüşmedikleri kişilerle daha sık görüştüklerini söylüyorlar. Teknoloji ve Pandemi  ile birlikte bu gibi platformlar Hayatımızda yerini aldı. 

3 Yorumlar

  1. Merhabalar.
    Biz bu Korona Virüsten en ağır darbeyi bir yakınımızı kaybederek aldık. Bize bakmayın, biz bundan sonra göverip de bostan olacak değiliz, ancak Korona gençlerimizi ve çocuklarımızı çok etkiledi. Eğitimleri ve yaşamları altüst oldu. Onların kayıpları çok oldu.

    Ülkemiz öyle bir rehavete kapıldı ki, sanki Korona virüsü bitmiş gibi eski düzenimize çarçabuk dönüverdik. Oysa, Avrupa yeniden kapanmaya gidiyor.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. dünya dijital caga gecti..insanlar öldü.aşı bizleri mahvetti..

    YanıtlaSil
  3. Online alışveriş ve evden çalışma bize miras kalacak virüsten.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu