Son eklenen

Boluda Gezilecek Yerler

Türkiye'nin doğal güzelliklerinden biri olan Bolu şehrinde neler yapabileceğinizi anlatacağım. Eğer kış ayında yolunuz Boluya düşerse mutlaka gitmeniz gereken yerlerden biri kayak merkezidir. Bolu'da bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi yoğun bir ilgi çekmektedir. Bu eşsiz merkezde kayak yapabilir, tura çıkabilir, manzarası eşliğinde yemek yiyebilir, sıcak çikolatanızı içip ısınırken kayak yapanları izleyebilirsiniz. Aileyle, dostla, sevgiliyle kısaca kiminle giderseniz gidin uyum sağlanabilir, eğlenebilir ve romantik anlar da yaşanabilir bir yer. Birçok turisti kendine çekmesinin sebeplerinden biri de budur. Hem sakinlik, huzur hem de eğlencenin adresidir.

Bolu'nun diğer güzelliklerinden biri olan Abant Gölü ve Yedigöller Milli Parkı da hangi mevsim giderseniz gidin size eşsiz görüntüler sunacak bir doğa harikasıdır. Doğayla iç içe olmak size huzur veriyorsa burası tam size göre diyebiliriz. İsterseniz Abant içinde olan tatlı ve minimalist ahşap evlerde konaklayarak manzaranın keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. Abant'a gitmişken Abant Kebabı yemeyi de unutmayın. Bolunun meşhur lezzetlerini kesinlikle denemeden geçmemelisiniz. Eğer bu doğal güzelliğin, yeşilin içinde daha da doğayla iç içe olmak isterseniz Bolu At Yaylasında kamp yapmak hoşunuza gidecektir. İç huzuru tam anlamıyla insana yaşatan bu yaylada atlarla da keyifli saatler yaşayabilirsiniz.

Bolu'nun meşhur lezzetleri ile daha fazla yakın olmak isterseniz Mengen'e giderek birçok Bolu özel lezzetini barındıran mekanlarda bu lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Lezzet bakımından da doğal görsellik bakımından da oldukça zengin bir yer olan Mengen misafirlerini bekliyor. Bolu'nun huzur veren yapısı en çok da kalabalık şehirlerde yaşayanların hoşuna gidecektir. Kuşların cıvıltısı, burnunuza dolan toprak kokusu ve bol oksijenin verdiği zihin açıklığı ile keyifli günler Boluya gelen misafirleri bekliyor. Bu eşsiz manzaraları ölümsüzleştirmeyi ve bir sürü fotoğraf çekilmeyi unutmayın.

2 Yorumlar

  1. bolu sevdiğim küçük yerlerden biri, kışın çok soğuk olsa da tekrar gitmek için kpss sınavına bolu'da girdim birkaç yıl önce :) tekrar gidebilsem keşke :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir bilgilendirme:) Sağolun.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu