Son eklenen

EVDE TASARRUF YAPMANIN 6 PÜF NOKTASI

Tasarruf artık belli dönemde yapılan bir mecburiyet değil hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Zamların her yıl değil de sürekli gelmeye başladığı bir dönemde yaşıyoruz. Gelen zamlar ile birlikte insanların alım gücü düşmeye başladı maalesef ki. Bu durumda öncelikle yapılması gereken tabi ki tasarruf etmek olacaktır. Ev eşyalarını en tasarruflu şekilde nasıl kullanabiliriz? Neler yaparsak daha az para ödeyip daha fazla faydalanırız size bunlardan bahsedeceğiz. Yapacağınız küçük değişikler ve alışkanlıklar ile cebinizden daha az para çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere evde tasarruf yapmanın 6 püf noktasından bahsedeceğiz.

1-Eletronik Eşyaları Doğru Kullanmayı Öğrenin

-Çamaşır makinenizi gece 22:00’dan sonra kullanmaya özen gösterin. Böylece indirim tarifeden yararlanarak elektrik tasarrufu yapmış olacaksınız. Ayrıca tam dolmadan çalıştırmayın. Çamaşır makinelerinin bir yıkamada ortalama 56 litre su harcadığını unutmayın.

-Bulaşıklarınızı ise bulaşık makinesinde yıkayarak en az %20 elektrik ve su tasarrufu sağlayabilirsiniz.

-Kalorifer peteklerinizin temizliğini düzenli yaptırın. Böylece ısı akışı fazla olduğu için eviniz daha çok ısınacaktır.

-Televizyonu mümkün olduğunca az izlemeye çalışın. Şiddet, ekonomik sorunlar ve aldatıcı reklamlara maruz kalmak hayat kalitenizi düşüreceği gibi elektrik kullanımı da arttıracaktır.

2-Alışkanlıklarınızı Değiştirin

Lüzumsuz bir alışveriş yapacağınızı hissettiğiniz zaman satın almak yerine bir süre bekleyin. Satın alacağınız şey sizin için lüks mü yoksa ihtiyaç mı olduğuna karar verin. Birkaç gün veya bir hafta bekledikten sonra muhtemelen satın alma isteği geçecektir. Halâ geçmediyse o istediğiniz şeyi alabilirsiniz.

3-Liste Yapmayı Öğrenin

Bir şeyler alacağınız zaman evden çıkmadan önce mutlaka liste yapın. Listede yazmayan hiç bir şeyi satın almayın. Liste yapmak sizi kısıtlayacağı için lüzumsuz şeylere para harcamaktan kurtulursunuz. Liste yapmadan evden çıkarsanız muhtemelen ihtiyacınız olmayan şeylere daha fazla para harcamış olduğunuzu göreceksiniz.

4-Alışverişinizi Bankamatik Kartı ile Yapın

Alışveriş yaparken kredi kartı kullanmayı bırakın. Kredi kartı aldığınız ürünü geri ödemeyeceğiniz hissi verecektir. Bankamatik kartı kullanmak paranızın ne kadar kaldığını fark etmenizi sağlar. Böylece kısıtlı bütçeniz ile daha akıllıca alışveriş yapabilirsiniz.

5-Eğlence Anlayışınızı Değiştirin

Eğlenmek için alışveriş merkezlerine gitmeyin bırakın. Bu tür yerler insanlara hiç de ihtiyacı olmayan ürünleri indirim adı altında satmak için kurulmuş işletmelerdir. Ayrıca canınız sıkıldığı zaman para harcamaktan vazgeçin. Unutmayın paranız canınızın sıkılma süresinden daha önce bitebilir. Kendinize yeni uğraşlar bularak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

6-İkinci El Eşya Alın

İkinci el eşya satın almak bazılarının hoşlanmadığı bir durum olabilir. Ama ihtiyacınız olan bir çok ürünü sizin gibi başkaları da yenisini satın alınıyor ve belki de hiç kullanmıyor. Emin olun bir çok ikinci el temiz ürünü yeni ürünün fiyatından çok daha uygun şekilde satın alabilirsiniz.

Hayatı Sevmeyi Öğrenin

Bu yazımızda sizlere evde tasarruf yapmanın 6 püf noktasından bahsettik. Tasarruf yapmak hayatınızda bazı şeyleri kısıtlayarak sizi dar bir alana hapsetmek değildir. Aksine yaşam standartlarınızı koruyarak lüzumsuz şekilde para israfının önüne geçmektir. Bugün düşüncesizce aldığınız bir ürün yarın size ağır bir külfet getirebilir. Hayat sahip olmadıklarımız için üzülmek yerine sahip olduklarımız için şükür etmemiz gereken bir yerdir.

4 Yorumlar

  1. Merhabalar.
    Evlerde tasarruf yapmanın 6 püf noktası ile ilgili maddeleri okudum ve inceledim. Bir kere çok güzel bir şekilde olayı özetlemişsiniz. Kaleminize sağlık. Gerçekten şu evlerimizde kullandığımız led teknoloji mimarili görsel araçlarımız var ya, eski katot ışınlı tüp ekranlardan daha çok elektrik harcarlarmış. Led tv. ve ekranlar.
    Esen kalın.

    YanıtlaSil
  2. Bankamatik kartı işe yarıyor gerçekten

    YanıtlaSil
  3. YORUM DEĞİL.
    ARTIK BLOG SAYFANIZA DIŞARIDAN BEĞENDİĞİNİZ BİR TEMANIN
    "XLM" KODLARINI YÜKLEYEREK TEMANIZI DEĞİŞTİREBİLİYORSUNUZ.
    DUYURMAK İSTEDİM.

    YanıtlaSil
  4. Evlerde tassarrufla ilgili faydalı bilgiler. Mutlu bir yıl dilerim ☺️

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu