Son eklenen

Spiderman No Way Home İnceleme (Spoilersız)

Marvel sevenlerin büyük bir heyecanla beklediği Spiderman No Way Home sonunda vizyona girdi. Özellikle eternals filmi sonrasında yaşanılan hayal kırıklığının giderilebilmesi için izleyiciler büyük bir beklenti ile filmi izledi. Nitekim gerek kurgusu gerekse muazzam oyunculuklar ile film oldukça büyük bir beğeni toplamayı başardı. 2 saat 28 dakikalık filmin biletleri günler öncesinden tükendi. Bu sebeple henüz filmi izlemediyseniz biletinizi birkaç gün önceden almanızı tavsiye ederim.

Spiderman No Way HomeKonusu

Konusu ile ilgili spoiler vermden bilgi vermek gerekirse şu şekilde açıklayabilirim. Spiderman’in kimliğinin son filmde açığa çıkması birçok olumsuz durumun yaşanmasına neden oldu. Gerek kahramanımızın gerekse en yakın arkadaşı ve sevgilisinin yaşadığı olumsuz durumlar sebebiyle bir çıkmaza girdi. Özellikle üniversite döneminde yaşanılan olumsuz durumlar kahramanımızın soluğu Doktor Strange’nin yanında olmasına neden oldu. Kendi varlığının bilindiğinin unutulmasını istemesi üzerine bir büyü yapılmasını istedi. Fakat işler umduğu gibi gitmeyince birçok can sıkıcı durum oluştu. Ve bu durumlar beraberinde muazzam bir filmi ortaya çıkardı.

Üç spiderman’in filmde olup olmayacağı büyük bir merak konusuydu. Filmin fragmanları ve oyuncu kadrosu yayınlandığında Tobey Magurie ve Andrew Garfield’ın isimleri yoktu. Fakat ilk gösterim sonrasında kadroya bu oyuncularında ismi eklendi. Yani bu durum artık spoiler içermeyen bir bilgi haline geldi. Her ne kadar fragmanlarda bu oyuncuların gösterildiği yerler bulunmasa da izleyiciler fragman içerisinde aslında küçük bir dokunuş ile oyuncuların silindiğini anladı. Ve hepimizde merak uyandıran o ilk buluşma sahnesi kesinlikle muhteşemdi. Spoiler vermemek adına çok fazla bilgi vermekten kaçınıyorum fakat şunu söyleyebilirim ki beklentinin çok üstünde bir filmdi.

Üç Spiderman Bir Arada

Üç Spiderman’in bir arada görülmesi ve kötü karakterler ile birlikte savaşmaları inanılmazdı. Fakat Marvel filmlerinin olmazsa olmazı o ince espriler ve diyaloglar filmi muazzam bir hale getirmiş. Özellikle üç Spiderman’in görüldüğü sahneler inanılmaz başarılıydı. Geçen aldığımız spoiler ile farklı evrenlere geçiş olduğunu bu sebeple Spiderman’in filmlerinde yer alan kötü karakterlerin bu evrene geçiş yaptığını zaten biliyorduk. Bu olaylar bize fragmanlarda da gösterilmişti. Fakat gösterilmeyen ve beklenmedik bazı gelişmelerde filmde yer aldı. Öncelikle filmin muazzam kurgusu sayesinde bu alaka şimdi diyebileceğiniz herhangi bir sahne filmde yer almıyor. Akış o kadar güzel ki film boyunca kesinlikle sıkılmıyorsunuz. Henüz filmi izleyip kötü yorum yapabilen herhangi bir kişiye denk gelmediğimi söyleyebilirim. Bunu sinema salonunda da oldukça rahat fark edebiliyorsunuz. Öyle ki filmi izlediğim salonda neredeyse üç spiderman’in görüldüğü her sahnede çığlıklar ve alkışlar havada uçuştu. O kadar etkileyiciydi ki filmi izlerken tüylerim diken diken oldu.

Sanırım herkesi rahatsız eden birkaç olay gelişimi yaşandı. Bunlardan biri filmin sonuydu. Her ne kadar muazzam olsa da sonu aslında izleyiciyi biraz üzdü. Fakat diğer filmin geleceği düşünüldüğünde böyle bir bitiş yapılması aslında oldukça normal. Filmi izlemediyseniz en kısa zamanda mutlaka izlemeniz gerekiyor. Uzun zaman sonra Marvel’ın yaptığı en iyi film diyebilirim. Bu sadece benim değil genele bakıldığında tüm izleyicilerin ortak fikri. Özellikle son Marvel filmlerinden sonra yaşanılan hayal kırıklığı bu film ile giderildi.

4 Yorumlar

  1. Üç tane Örümcek Adam mı? Bunu bilmiyordum. o zaman izlenir.

    YanıtlaSil
  2. harika bir yapım olduğundan eminim :)

    YanıtlaSil
  3. Spider-man 3 gişede başarıyı kesinlikle yakaladı. Hafta sonu rakamları üçyüzbinin üzerinde diye hatırlıyorum. İlk iki filmi yeni tazelemiştim. Peşinden yeni filmi izlemek heyecan verici olacak. :)

    YanıtlaSil
  4. izliycem tabii netten, demek sinemada izledin ha :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu