Son eklenen

YOĞURDUN FAYDALARI

Yoğurt, Türk mutfağında önemli bir yer arz etmektedir. Pek çok yemeğin yanında, sade olarak veya ara öğün olarak sıklıkla tüketilmektedir. Lezzetli olmasının yanı sıra sağlığımız için, oldukça fazla faydaları bulunmaktadır.

Nasıl Yapılır?

Yoğurt, sütün yoğurt bakterileriyle mayalanması sonucunda elde edilir. Laktik asit fermantasyonu denilen bu işlemde yoğurt bakterilerinden yararlanmaktadır. Elde edilen yoğurdun besin içeriği süte göre oldukça zengindir. Kalsiyum, protein, mineraller, A,E ve B grubu vitaminlerinin yüksek olmasının yanı sıra kuru madde oranı da yüksektir.

Sağlığımıza Faydaları

İçerdiği probiyotiklerden dolayı uzmanlar, sindirim sistemi ve bağırsak florasının korunması için sıklıkla tüketilmesini tavsiye etmektedir. Kemik gelişimi için özellikle çocukların ve kemik erimesine karşı korunmak için yetişkinlerin öğünlerinde mutlaka yoğurda yer vermesi gerekmektedir. Bağırsaklarımız ikinci beynimiz olarak nitelendirilmektedir. Bu yüzden bağışıklık sistemimizin güçlü olması için bağırsak florasının korunması gerekmektedir. Zararlı bakterilerin gelişmesini ve varlığını engeller. Bu sayede, kanserden alerjik sorunlara kadar pek çok hastalıktan korunmuş oluruz.

Bir kase yoğurt tüketildiğinde günlük folik asit ihtiyacının büyük bir kısmını karşılamış oluruz. Ayrıca yoğurt, kötü kolesterolü düşürür, kalp ve damar rahatsızlıklarını önler. Cilt için de oldukça faydalı olan yoğurt, sivilce ve akne oluşması engeller.

Mustafa Kemal Üniversitesi son zamanlarda yapılan araştırmalara göre, en az 24 saat mayalanmış yoğurdun ve suyunun, solunum yolu enfeksiyonlarına karşı kişiyi koruduğunu tespit etmişlerdir.

1 Yorumlar

  1. Çocuklar küçükken yoğurt yapardım şimdi uğraşmıyorum 🤣.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu