Son eklenen

YOUTUBEDAN VİDEO YÜKLEYEREK PARA KAZANMAK

Günümüzde teknolojinin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Böyle olunca para kazanacak işlerde de çeşitlilik söz konusu oluyor. Bu işlerden biri de Youtube’dur. Peki, Youtube’dan nasıl para kazanılır? Nasıl Youtube’da yüksek noktalara gelinir? Eğer bu gibi soruların cevaplarını arıyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

YouTube adlı platform video yükleyenlerden bazı kişileri sevdirirken, bazı kişileri de rezil ediyor. Youtuber dediğimiz kişiler para kazanmak için her gün çeşitli videolar yükleyerek kendilerine gelir sağlamaya çalışıyorlar. Bu kadar kişinin para kazanmak istemesinden dolayı sistemi düzgün hale getirmek isteyen Youtube gün geçtikçe yeni kurallar ortaya koyuyor. Artık Youtube’dan para kazanmak zorlaşmıştır ancak eğer isterseniz başarabilirsiniz. İlk olarak Youtube tarafından belirlenen yeni kuralları hatırlatmakta fayda var.

Youtube’dan para kazanmak için Youtube Partner Programına katılmanız gerekmektedir. Buna katılmak içinde özgün içerik, videolarda çeşitlilik, bol abone ve düzenli izlenmeniz gerekmektedir. Bütün bunları yaptıktan sonra artık Youtube’dan para kazanabilirsiniz. Ancak bu kurallar dışında yeni kurallarda vardır. Bunlar 1000 abone ve 4000 saat izlenme şartıdır. Yani kanalınızda 1000 kişi ve 240000 dakika izlenme olması gerekmektedir.

Bu kurallarda yeni hesap açıp video atmaya başlayan kişinin hemen para kazanmasının mümkün olmadığıdır. Artık para kazanan kişinin 1000 abone ve 4000 saat izlenmesi bulunması gerektiğinden dolayı hesabı kuran kişinin sabırla bunu beklemesi ve devamlı videolar atması gerekmektedir. Hesap bu kuralları karşıladığı zaman kanal Youtube tarafından incelenecek ve telif hakkı gibi sorunları olmayan hesapların para kazanma özelliği açılacaktır.

Bu kuralların çoğu, film ve müzik gibi telif hakkı bulunan içerikleri yükleyerek bundan para kazanmak isteyen kişilere engel olmak için yayınlanmıştır. Fakat bunları engellemek isterken, kendi emeğiyle videolar yükleyen kişilerinde beklemesine sebep olundu.

Youtube'dan Para Kazanma Basamakları

İlk olarak yapmanız gereken tabii ki de bir hesap kurmak. Hesabınızı kurduktan sonra ve kanal ayarlarınızı yaptıktan sonra kanal ayarlarında bulunan doğrulama yerinden kanalınızı doğrulamanız gerekmektedir. Doğrulama sırasında Google tarafından size bazı şartların sunulduğunu göreceksiniz. Ayrımcılık yapmamak ve Google ile verileri paylaşmak gibi konularda detaylı bir sözleşme kabul etmeniz isteniyor. Bu sözleşmede bulunan her maddeyi detaylı olarak okumanızı tavsiye ederim. Çünkü ileride başınıza bazı sıkıntıların açılması düşük ihtimalde olsa yaşanabilir. Bundan dolayı okumanızda fayda var.

Kanalınızdan gelen parayı direkt olarak Youtube’dan almayacağınız için bir Adsense hesabı açmanız gerekmektedir. Hesabınızı kurduktan sonra Adsense ile Youtube hesabınızı birbirine bağlayarak kazançlarınızı takip edebilirsiniz.

Youtube'dan Para Kazanma Konusunda Kategoriniz Çok Önemli

Youtube’da para kazanmak için dikkat çeken içerikler paylaşmanız önemlidir. Yani belirlediğiniz kategorinin dikkat çekici ve bu kategoride video çeken kişinin az olması gerekmektedir. Çünkü ne kadar az rakibiniz olursa büyümeniz o kadar hızlı ve kazancınız o kadar yüksek olur. Size önerebileceğim bir şeyde belirlediğiniz kategorinin dışında video çekmemeniz olacaktır. Eğer kategoriniz dışına çıkarsanız Youtube’da öne çıkmanız zorlaşacaktır ve kitlenizi gün geçtikçe kaybetme oranınız yükselecektir. Videolarınızdan para kazanmak için video sırasında çıkan reklamları seçerken de dikkat etmenizde fayda var. Overlay ( bindirme ) reklamlar videoların alt kısmında ortaya çıkan küçük pencerelerdir. TrueView ( akış içi) reklamlar videonuza ilk girildiğinde oynamaya başlayan reklam çeşitleridir. Bu reklam türü izleyicileri biraz sıkar. Kendimde bir izleyici olarak söylemek isterim ki bir videoya girdiğimde böyle bir reklam videodan çıkmama sebep olabiliyor. Overlay ve TrueView reklam çeşidini aynı anda seçmek doğru olmayacaktır. Video içeriğinize göre reklam türlerini seçebilirsiniz.

Kendinize özgün içerikler bulup çekerseniz biraz daha uzun süre içinde keşfedilmenize rağmen daha fazla kazanç elde edebilirsiniz. Unutmamanız gereken bir şey var. Günümüzde Youtube izleyicisi, TV izleyicisi ile aynı konuma geldi diyebiliriz. Youtube’da da bazı vakitlere göre kitleler değişmektedir. Örneğin sabah saatlerinde bir teknoloji videosu yayınlarsanız, bu video istenen kitleye ulaşmayacaktır. Ancak bu videoyu akşam saatlerinde yayınlarsanız aktif kişi daha fazla olduğundan dolayı kolayca erişim sağlanacaktır.

Unutmamanız gereken başka bir şeyde, videonuz için kullanacağınız görsellerin kalitenizi ve kitlenizi etkileyeceğidir. Son zamanlarda eğlence kanalları tarafından kullanılan ağzı açık, şok olmuş, kahkaha atarken çekilen görseller gibi şuan popüler olanları her videonuzda kullanamayabilirsiniz. Kanalınızın konsepti neye yönelikse ona göre görseller seçmelisiniz. Son olarak stok görseller kullanmamanız kalitenizi yükseltecektir.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu