Son eklenen

Opera Tarayıcısından VPN Kurulumu ve Kullanımı

VPN sanal özel ağ, uzaktan erişim yollarıyla farklı ağlara bağlanmaya yarayan internet teknolojisine verilen isimdir. VPN sanal olarak bir ağ uzantısı oluşturduğu için VPN kullanarak ağa bağlanan bir teknolojik cihaz fiziksel olarak bağlıymış gibi o ağ üzerinden veri alışverişinde kullanılır.

VPN'lerin çok fazla seçeneği mevcuttur. Bunlardan bazıları ücretli bazıları ise ücretsiz olarak kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır. Opera VPN ise direkt olarak tarayıcı üzerinden kendi VPN hizmetini ücretsiz olarak kullanıcılarına sunuyor. Bahsedecek olduğumuz adımları kullanarak bu hizmetten kolayca yararlanabilirsiniz. VPN'i açtıktan sonra dilediğiniz bölgeyi seçerek kullanıma başlayabilirsiniz.

Opera İnternet Tarayıcısı İndirme

Kullanıyor olduğunuz tarayıcıdan internete girerek Opera tarayıcısını indirebilirsiniz. İndirdikten sonra kurulum aşamalarını yönergelere uygun olarak kurulumu yapın. Opera tarayıcısını kişisel olarak kendinize göre farklı seçeneklere göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca oyun oynamayı seviyorsanız oyuncular için farklı modlara sahip seçeneklerden yararlanabilirsiniz.

Opera Tarayıcısından VPN Kurulumu ve Kullanımı

Tarayıcısının kurulumunu tamamladıktan sonra tarayıcının ayarlar bölümüne giriyoruz. VPN özelliğini açık konumuna getiriyoruz. Bu adımı aktifleştirdikten sonra herhangi bir internet sitesine girdiğinizde sağ üst tarafta VPN'in aktif olup olmadığını göreceksiniz. Bundan sonraki kullanımlarınızda VPN özelliğini kendinize göre kapatıp açarak dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Bu adımlar hem Mac hem de Windows yüklü bilgisayarlar için aynı yöntemlerle kullanılabilir.

Android Telefonlarda Opera VPN Kullanımı

Android yazılımlı bir telefon kullanıyorsanız öncelikle Google Play Store'den Opera tarayıcısını indirmeniz gerekiyor. Bu Opera tarayıcısı Android markette ücretsiz olarak erişime sunuluyor. Tarayıcı indirip kurulum adımlarını tamamladıktan sonra ayarlara girip VPN'i açmanız gerekiyor. Uygun adımları tamamlayarak VPN'i kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer tüm bunları yapıp da VPN'i aktif olarak kullanmaya başlayamadıysanız ayarlardan bölgeyi tekrarlayıp yeniden deneyebilirsiniz.

IPhone Telefonlarda Opera VPN Kullanımı

Öncelikle AppStore'dan ücretsiz olarak erişime sunulan Opera tarayıcısını indiriyoruz. Ardından uygun adımlarla kurulumu tamamlayıp tarayıcıyı açın. Tarayıcıyı açtıktan sonra ayarlara girin. Ayarlar bölümünden VPN seçeneğini aktif hale getirin. Bu adımları tamamladıktan sonra istediğiniz bölgeyi seçin. Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra açılmadıysa bölgeyi değiştirerek tekrar açmayı deneyebilirsiniz.

1 Yorumlar

  1. Ben bu vpn işini pek anlamıyorum. Bu yazıyı kaydedeyim tekrar okumam lazım ☺️

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu