Son eklenen

Twitter Mavi Tik Nasıl Alınır

Twitter Nedir?

Twitter, günümüzde en yüksek kullanıcıya sahip olan ve en geniş kitleye sahip olan küresel bir sosyal medya platformudur. Twitter uygulamasının geçmişi aslında oldukça eskiye uzanmamaktadır. 21 Mart 2006 tarihinde ABD’de ilk olarak kurulmuş olan bir platformdur. Toplam 14 kişilik bir grubun kurmayı hedeflediği Twitter uygulaması kısa sürede popüler hale gelmiştir. Twitter, kullanılması oldukça kolay olan bir sosyal medya platformu olması sebebi ile her yaşta genç veya yetişkin kişiler kolay bir şekilde hesap oluşturabilir ve Twitter üzerinden paylaşım yapabilir. Twitter, dünya çapında birçok siyasetçi, gazeteci, fenomen, futbolcu, oyuncuların fikirlerini en özgürce dile getirebildikleri bir sosyal medya platformudur. Sadece bilinen kişilerin değil aynı zamanda halkın da kitleler halinde sesini duyurabildiği, dünyanın farklı yerlerinde meydana gelen olayların haberini alabileceğimiz avantajlı bir uygulamadır. 

Twitter Platformunun Önemi 

Twitter, dünyada en yüksek etkileşim seviyesinin bulunduğu platformalar arasındadır. Etkileşim seviyesinin yüksek olduğu Twitter uygulaması üzerinde gerçekleştirebileceğiniz birçok imkan bulunmaktadır. Öncelikle, Twitter uygulaması hem kullanıcı sayısı hem de hitap ettiği çevre geniş olması sebebi ile dünyaya veya belli bir kesime iletmek istediğiniz mesaj veya haberleri doğrudan iletme imkanı bulunmaktadır. Twitter uygulaması, hem dünya siyasetinin hem ekonomisinin hem de sosyal yaşamın tüm durumlarını konu edinerek dilediğiniz konuda fikir beyan edebileceğiniz bir uygulamadır. Herhangi bir alanda yardım istemek veya bir topluluk oluşturmak için de tercih edebileceğiniz uygulamalar arasındadır. Son yıllarda ise reklam ve pazarlama alanında da kullanılan Twitter uygulaması kullanıcıları ‘’Twitter Mavi Tik Nasıl Alınır’’ sorusunu sıklıkla sormaktadırlar. Mavi tik bulunduran kullanıcılar çok daha yüksek kitleye hitap edebildiği için duyurmak istedikleri haber veya fikirler çok daha kısa sürede yayılabilmektedir. 

Twitter Özellikleri Nelerdir?

Twitter, kurulduğu yıl olan 2006 yılından bu yana bünyesine kattığı yeni özellikler ile en sevilen sosyal medya platformları arasında olmayı başaran bir uygulamadır. Twitter hem kullanım kolaylığı barındırması hem de çeşitli özellikleri barındırması sebebi ile kullanıcılar için ideal platformlar arasındadır. Twitter özellikleri arasında yer alan başlıca imkanlardan bir tanesi Trending Topic adı verilen konulardır. TT olarak da bilinen bu konular, ülkelerin günlük olarak dile getirdiği en popüler konuları listeleyen bir uygulamadır. TT listesi sayesinde kullanıcılar kolay bir şekilde gündemde olan konulara hakim olarak hem fikir belirtebilir hem de haberdar olabilir. Twitter mavi tik nasıl alınır diye araştırma yaparak hesaplarını doğrulayan kişiler daha çok kesime hitap edebilmektedirler. 

Friday Follow

Twitter özellikleri arasında bir diğeri ise FF diye kullanılan Friday Follow özelliğidir. Bu özellik, her kullanıcının ilgilendiği veya takip ettiği kişiler doğrultusunda kullanıcılara önerilen diğer hesaplardır. Aynı zamanda, takip ettiğiniz kişilere de seveceği hesapları önerebilirsiniz. Bu da bir nevi öneri reklamı olarak da görülebilmektedir. Twitter uygulamasında sevilen özelliklerden bir diğeri ise Retweet imkanıdır. RT olarak da kullanılan bu özellik sayesinde sevdiğiniz bir tweet’in kendi profilinizde yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede, daha çok kişiye istediğiniz tweeti gösterme imkanı da doğmaktadır. 

DM

Twitter uygulamasında en sevilen özelliklerden bir diğeri ise DM imkanıdır. Twitter, mesajlaşma imkanını son yıllarda getirmesine rağmen oldukça merak konusu olmuştur. Önceleri sadece tweet atabilme gibi özellikleri barındıran Twitter yeni özellikleri bünyesine ekleyerek kullanıcı oranını da artmıştır. Twitter uygulamasında bir diğer özellik ise ‘’mention’’ adı verilen özelliklerdir. Mention özelliği sayesinde sevdiğiniz bir kişinin tweetine kolay bir şekilde yanıt verebilirsiniz. Aynı zamanda, beğendiğiniz bir tweet olması halinde de tweeti atan kişiye de doğrudan yanıt vererek fikrinizi veya beğeninizi dile getirme imkanı da bulunmaktadır. 

Etiket

Twitter uygulamasının en çok kullanılan özelliklerinden bir diğeri ise etiketlerdir. Bildiğiniz üzere etiketler kişilerin aradıkları veya en çok tıkladığı kelime veya kelime gruplarıdır. Etiket kullanımı sayesinde oldukça kolay bir şekilde geçmiş tweetlerde yer alan kelimenizi veya konuları tarayabilirsiniz. Ek olarak, Twitter diğer sosyal medya platformları ile de karşılaşıldığı zaman en çok etiket kullanımı bulunan sosyal medya uygulamasıdır. Özellikle, Twitter mavi tik nasıl alınır diye sorarak kitlelerini genişleten kullanıcılar daha çok etiket kullanımında bulunarak çevrelerini ve kitlelerini kolay bir şekilde genişletebilirler. 

Hikaye 

Twitter uygulamasında en önemli özellikler arasında yer alan hikaye özelliğidir. Son yıllarda eklenmiş olan bu özellik sayesinde sadece tweet için kullanılan bu uygulama aynı zamanda o anki hikayenizi yayınlayabiliyor hale gelmiştir. Bu özellik sayesinde de Twitter uygulamasına milyonlarca kullanıcı gelmiştir. Twitter uygulamasında sevilen özelliklerin bir diğeri ise liste oluşturmaktır. Liste, grup mesajları ve twettlerini alabileceğiniz özelliklerin başında yer almaktadır. Oluşturduğunuz listelerde yer alan kişilerin hesabına abone olabilmenizin yanı sıra mesajlaşma imkanı da bulunmaktadır. Twitter mavi tik nasıl alınır diye merak ederek hesabını genişletmek isteyen kullanıcıların liste kullanımı da oldukça fazladır.

Media Studio ve TweetDeck 

Twitter uygulamasında sevilen uygulamalar arasında TweetDeck özelliği gelmektedir. Bu özellik sayesinde ara yüzünüzü genişletme imkanınız bulunmaktadır. Birçok hesabı yönetme imkanı sunan TweetDeck sayesinde aynı zamanda kolay bir şekilde tweet koleksiyonu da oluşturabilme imkanı bulunmaktadır. Media Studio özelliği de Twitter uygulamasının sevilen ve sıklıkla kullanılan özellikleri arasındadır. Twitter platformunun çok sevilen ancak sık bilinmeyen bu özelliği sayesinde Twitter’da kolay bir şekilde video düzenlemek ve ek gelir sağlama imkanı yaratabilirsiniz. Hem resim hem de video yükleyebileceğiniz bu uygulama sayesinde kitlenizi arttırma imkanı bulunmaktadır. TweetDeck özelliği sayesinde Twitter mavi tik nasıl alınır diye araştırma yapan kişiler için güzel bir kitle arttırma yolu olacaktır. 

Flood

Flood, özelliği Twitter uygulamasına sonradan eklenen özellikler arasındadır. Aynı zamanda, Flood özelliği kolay bir şekilde kullanılabilmektedir. Flood özelliğinin ana amacı, atmış olduğunu bir tweet hakkında başka tweetlerde atmanız halinde bir tweet akışı olacak ve kolay bir şekilde bu tweetleri okuma imkanı yakalayacaksınız. Başka Twitter kullanıcılarının atmış olduğu tweet dizileri de bu tweetleri daha kolay bir şekilde okumanızda fayda sağlamaktadır. Twitter mavi tik nasıl alınır diye soran kişiler için flood özelliği kullanmak ve popüler tweetler atarak takipçi sayısını arttıranlar da fazladır. 

Twitter Mavi Tik Önemi 

Twitter kullanıcılarının en önemli imkanları arasında mavi tik gelmektedir. Mavi tiki bulunan kullanıcıların diğer kullanıcılara sağlamış olduğu güven oldukça yüksektir. Mavi tik özellikleri onaylanmış hesaplar anlamına gelmektedir. Özellikle, yüksek statüye veya fenomen imkanına ulaşmış olan kullanıcıların hesaplarında mavi tik ibaresi bulunmaktadır. Twitter hesabında mavi tik ibaresi bulunan kişiler diğer kullanıcılara güven vermesi açısından ellerinde önemli bir etkileşim imkanını da barındırırlar. Mavi tik ibaresi bulunan kişiler, oldukça kolay bir şekilde ürün yerleştirme veya kurumsal reklam gibi birçok alanda hizmet sağlayabildikleri gibi ek gelir olanağı da yaratmaktadır. Mavi tik ibaresini bünyesinde barındıran kişilerin bir diğer imkanı ise geniş bir hitap çerçevesine sahip olmasıdır. Geniş kitlelere sahip olan bu kişiler hem olumlu hem de olumsuz haberleri küresel çerçevede yaymakta da büyük bir kolaylık sağlarlar. Mavi tik ibaresini bulunduran Twitter hesaplarında bir diğer imkan ise yardımlaşmaktır. Önemli bir olay veya yardıma ihtiyaç duyan kişinin bulunması halinde yardım imkanları daha geniş bir çerçeveye duyurulabilmektedir. Twitter mavi tik nasıl alınır diye soruyorsanız, yalnızca ünlü veya fenomen olmanıza gerek kalmadan mavi tik sahibi olmanız da mümkündür. 

Twitter Mavi Tik Alabilme Yolları Nelerdir?

Twitter uygulaması üzerinden mavi tik edinmenin birçok yolu ve aşaması bulunmaktadır. Bu aşamaların başında ise öncelikle hem cep telefonu hem de mail onayını gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Onaylı bir hesap olabilmeniz için iki yoldan da gerçek kişi olduğunuzu doğruladıktan sonra yapmanız gereken diğer adım ise herkese açık bir hesabınızın olmasıdır. Hesabı gizli olan Twitter hesaplarının mavi tik edinebilme imkanı yoktur. Bu sebeple, mutlaka hesabınızı herkese açık bir Twitter hesabı haline getirmelisiniz. Twitter hesabınızı herkese açık bir hale getirdikten sonra profilinize giderek kişisel bilgilerinizin doğruluğundan emin olmalısınız. En önemli bilgilerin başında Twitter hesabınıza girmiş olduğunuz adınız ve soy adınız kendinize ait olmalıdır. Profil resminiz de bizzat kendinize ait olmalıdır. Twitter mavi tik edinebilme imkanlarından bir diğeri de hakkımda kısmını boş bırakmamaktır. Hakkımda kısmı genel boş bırakılması sebebi ile onaylı hesap haline gelme olanağı düşebilmektedir. 

Twitter mavi tik nasıl alınır araştırmasında en önemli özelliklerden bir diğeri de kendinize ait olan bir internet sitenizin olmasıdır. Onaylı hesabınızın bulunması için fenomen hesap veya ünlü bir hesap olmanıza gerek olmasa da mutlaka kendinize ait bir web sitenizin olması gerekmektedir. Hangi içerikte olursa olsun web sitenizin alanı önemli değildir. Web sitenizi de kaydettikten sonra mavi tik alabilmeniz için mutlaka doğrum tarihinizi de doğru ve gerçek girdiğinizden emin olmalısınız. Twitter üzerinden mavi tik edinebilme özelliği arasında kurumsal bir kimliğinizin var olup olmaması da oldukça büyük önem taşımaktadır. Kurumsal bir kimliğiniz bulunuyorsa çok daha kolay bir şekilde mavi tik edinme imkanınız var demektir. Ek olarak, Twitter hesabınıza en son giriş yapmış olduğunuz tarih kesinlikle 6 ay içerisinde olmalıdır. 6 ay içerisinde sağlanmayan tüm giriş hesaplarına mavi tik sağlanma olanağı da bulunmamaktadır. 

Twitter’da mavi tik uygulamasının ana amacı birçok sahte hesabın açılmış olmasıdır. Birçok siyasetçi, gazeteci, fenomen, ünlü kişilerin sahte hesapları açılır olmuştur ve bu hesaplar üzerinden sahte tweetler atılarak insanları yanlış yönde etkileyebilmektedir. Twitter mavi tik uygulaması ile bu gibi durumların önüne geçmeyi hedeflemiştir. Son dönemlerde, Twitter uygulaması kolay bir şekilde mavi tik verme konusunda zorluk çıkarabilmektedir. Zorluk çıkarmaması ve şansınızın bulunması açısından tüm bu aşamaları gerçekleştirmiş olmanız gerekmektedir. Geçtiğimiz yıllarda, Twitter uygulaması yöneticileri mavi tik verebilme sürelerinin dolduğunu da açıklamıştı. Daha önce gerçekleştirilen başvurulara geri dönüldü ancak yeni başvuru gerçekleştirilememişti. Aynı zamanda, oldukça uzun süren bir bekleme süreci gerektiren mavi tik edinme olanağı sağlayacağınız tüm doğrulanmış özellik sayesinde kısa sürede ve oldukça kolay bir şekilde alınabilir bir hale gelmiştir. 

Twitter mavi tik edinen kişiler, diğer kullanıcılar arasında ayrılmaktadır. Büyük bir prestij ibaresi olan mavi tik ibaresi sayesinde etkileşim sayısı da kısa sürede artmaktadır. Twitter mavi tik nasıl alınır diye soran kişiler genel olarak, mavi tik ibaresinin yalnızca tanınan veya ünlü kişilere verildiğini düşünmektedir. Ancak, tüm aşamaları tanımlanan kişilere de kolay bir şekilde onaylanmış hesap olanağı da tanınmaktadır. 

1 Yorumlar

  1. Az kullandığım bir platform twitter.Ara ara gündeme bakıyorum...

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu