Son eklenen

Youtube Shorts İle Para Kazanmak

Geçtiğimiz yıl Youtube yeni bir güncelleme ile birlikte Youtube Shorts adında bir bölümü uygulamaya ekledi. Ülkemizde de geçtiğimz yıl aktif hale getirilerek kullanılmaya başlandı. Youtube Shorts 1 dakikalık oyun, eğlence, spor, haber vs. gibi kategorilerden içeriklerin kısa video olarak yayınlandığı bir bölüm. Youtube Shorts son zamanlarda ülkemizde de oldukça ilgi görmeye başladı. Youtube Shorts'u kullanmak için telefonunuzda Youtube uygulamasına giriş yapın ardından açılan sayfadan alt bölümde yazan Shorts yazısına tıklayarak Youtube Shorts'u kullanmaya başlayabilirsiniz. Youtube Shorts aynı zamanda Instagram Reels ve Tiktok'a da benzetiliyor. Youtube diğer sosyal medya platformları gibi kısa videolara oldukça yoğun ilgi olduğunu gördükten sonra Youtube Shorts'u piyasaya sürdü. Youtube bir de Youtube Shorts'a içerik üretenler için her ay 10.000 ABD Dolar dağıtıyor. Youtube Shorts'a içerik üretenler düzenli bir şekilde yükleme yapmaları taktirde eğer ki Youtube'un seçtiği kanallar arasına girer ise 10.000 ABD Dolar'ından bir miktar kazanabilir.

Youtube Shorts Para Kazanma Maddeleri (Zorunlu)

180 gün içinde şartları sağlayan bir kısa video yüklemiş olması gereklidir.

Shorts videosunda diğer sosyal medya platformlarının logosu veya filigranı olmaması, videonun tamamen kendisine ait olması, başka bir platformdan alıntı yapmaması gereklidir.

İçerik üreten kullanıcıların yaşadığı Ülke/Bölge'nin reşit olma yaşından büyük olması gereklidir.

İçerik üretenlerin Youtube'un belirlediği ülkelerde ikamet etmesi gereklidir. (Ülkeleri Google'da aratarak bulabilirsiniz.)

İçerik üretenlerin 1000 abone ve 4000 saat sınırını açmasına gerek yoktur.

İçerik üretenlerin videosunda telif hak talebi bulunmamalıdır.

Youtube Shorts İzlenme Arttırma

Youtube Shorts'a içerik üretmek ve izlenmelerini de oldukça yukarılarda tutmak isteyenler için birkaç önemli kısımdan bahsedelim. Youtube Shorts'a ürettiğiniz her içerik izlenmeyebilir, bazı videolar yüklendikten günler, aylar sonra izlenme artışı gösterebilir, bazıları ise atıldıktan 1 veya 2 saat sonra izlenme artışı gösterebilir. Bu durum tamamen Youtube Algoritmasından kaynaklıdır. Videonuz keşfete düştüğü an o videonuzdan oldukça yüksek izlenmeler elde edebilirsiniz. Ancak düzenli bir şekilde video yüklediğinizde o videolardan en az biri artış gösterecektir. Videonuzun izlenmesini arttırmak istiyorsanız videonuzun ilk 10 saniyesi çok önemlidir. İlk 10 saniyede izleyiciyi videoya çekebilirseniz videonuzu izler ancak video ilgisini çekmezse videonuzu kaydırır. O yüzden videonuzun ilk 10 saniyesi çok önemlidir. Videonuzda başka bir soslya medya platformunun logosu veya filigranı olmamasına dikkat edin. Youtube yapay zekası videonuzu incelerken logo veya filigranı görürse videonuzun keşfedilmesi çok zorlaşır. Hangi tür videolar yükleyeceğinizde çok önemlidir. İzlenen kategoriden içerik üretmeye özen gösterin. Şuan da Youtube Shorts'da ön plana çıkmak ve izlenmek bir tık daha kolay çünkü çoğu kullanıcı Youtube Shorts'u yeni yeni tanıyor. Çok fazla da içerik üreticisi olmadığında dolayı videolarınızın ön plana çıkması daha da kolaylaşacaktır. O yüzden içerik üretmek ve yüksek izlenmeler elde etmek istiyor iseniz elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Her geçen gün Youtube Shorts'a yeni içerik üreticileri dahil oluyor.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu