Son eklenen

Memories of The Alhambra dizi konusu

Başrollerinde Hyun Bin ve Park Shin-hye’nin oynadığı “Alhambra Anıları” anlamına gelen dizi, ilk olarak 2018’de tvN kanalında yayınlandı. Aynı zamanda Netflix platformunda da olan bu dizi 16 bölümden oluşuyor. Dizinin yönetmeni Ahn Gil Ho ve senaryosu Song Jae Jung’a ait.

Dizi, İspanya’nın Granada kentine gelen Yoo Jin Woo’nun bir pansiyona gelmesiyle başlıyor. Yoo Jin Woo sanal gerçeklik teknolojileri hakkında oldukça bilgili bir mühendis ve bir yatırım şirketinin CEO’su. İspanya’ya gelmesi de henüz reşit olmayan oyun geliştiricisi bir çocuktan aldığı, oyun tanıtımı içerikli mail sayesinde oluyor. Yoo Jin Woo sadece İspanya’nın Granada kentinde oynanabilen bu artırılmış sanal gerçeklik oyununu deneyimlemek için ertesi gün pansiyondan ayrılıyor. Kısa sürede oyuna hayran kalıyor ve seviye atlamaya başlıyor. Ancak oyunun tek taliplisi kendisi değil. Oyunun diğer potansiyel yatırımcısı olan Cha Hyung Seok, aslında Yoo Jin Woo’nun üniversiteden eski yakın arkadaşı. Uzun yıllar beraber yaptıkları iş, Cha Hyung Seok’un Yoo Jin Woo’nun karısını elinden alması ile son buluyor ve artık rakip haline geliyorlar. Oyun esnasında bu iki eski dost karşılaşıyor ve düello yapmaya karar veriyorlar. Düelloyu kazanan dizinin başrol oyuncusu Yoo Jin Woo oluyor ve eski arkadaşını düello yaptıkları parkta bırakıyor. Ertesi gün Yoo Jin Woo beklenmedik bir haber alıyor ve dizinin seyri o andan itibaren tamamiyle değişiyor. Oyundaki beklenmedik bu hata, aynı zamanda oyun geliştiricisinin Yoo Jin Woo’yu aradığı günün ertesi ineceği trenden inmemesi, kayıplara karışması neredeyse dizi boyunca gizemini koruyor. Bu gizemli olaylar başlarken aynı zamanda Yoo Jin Woo’nun kaldığı pansiyonun sahibi olan Jung Hee Joo ile başrolümüz arasında bir aşk gelişiyor ve istemeden bu gizeme dahil olan Jung Hee Joo ile Yoo Jin Woo bu gizemi beraber çözmeye çalışıyorlar.

Görsel efektleri de oldukça iyi olan bu dizi izleyicilere seyir zevki sunuyor. Diziye ismini veren “Memories of The Alhambra” isimli müziği de dizi esnasında sıklıkla duyarak, seyir zevkinin yanında harika bir melodi işiteceksiniz.

Neredeyse hiçbir drama klasiği barındırmayan bu dizideki tek klişe başrollerin başta kavga edip sonradan birbirlerine aşık olmaları olabilir. Onun dışında, alışılmadık senaryosu, kolayca çözülmeyen gizemi, yerinde dramı ve romantizmi ile senarist iyi bir iş çıkarmış. Neyin neden olduğunu zamanla anladığınız bu dizide her bölümde yeni bir teori üreteceksiniz. Daha önce Kore dizisi izlediyseniz de izlemediyseniz de, IMDb puanı 7,9 olan ve yayınlanmasından itibaren oldukça geniş bir kitlenin izlediği bu diziyi büyük ihtimalle beğeneceksiniz.

1 Yorumlar

  1. Diziler söz konusu olunca artık en önce bölüm sayılarına bakıyorum. 16 bana göre ideal sayılır. Memories of Alhambra tür olarak ilgimi çekti, fragmanına da bakayım, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu