HGS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ücretli otoyol, köprü ve tünel geçişlerinde kullanılan HGS nereden ve nasıl alınır biliyor musunuz? Hızlı Geçiş Sistemi olarak bilinen bu aygıtlar, pilsiz ve uzun ömürlü çalışacak şekilde üretilmiştir. HGS etiket veya kart olarak temin edilmektedir. Bu sisteme kayıt olmadan ücretli geçişlerden geçen sürücüler, “Kaçak Geçiş” yapmış sayılır.

Ücretli otoyol, köprü ve tünel geçişlerinden sağlıklı geçiş yapabilmek için bu sistemlere kayıt olunması gerekiyor. Hızlı Geçiş Sistemi ve Otomatik Geçiş Sistemi, bir çok kolaylığı getirmiştir. Artan trafik ve bekleme sıralarında oluşan uzun kuyrukların, bir nebzede olsa önüne geçilmiştir. 12 Eylül 2012 yılından bu yana, KGS (Kartlı Geçiş Sistemi) değil de, HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) ve diğer sistemler kullanılmaktadır.

Dikkat! OGS cihazını söktüğünüz zaman içerisinde yer alan pil çıkarılmamalıdır. Cihaz içerisinde yer alan pilin sökülmesi, tüm hafıza verilerinin silinmesine sebep olabilir.

HGS ve OGS Arasındaki Fark Nedir?

Ücretli köprüler, otoyollar ve tünellerden geçiş yapan sürücülerin kullanmış olduğu sistemlere göre fiyat farkı oluşmuyor. Önceleri OGS cihazlarını kullananların yapmış oldukları geçişler için belli bir indirim oranı uygulanıyordu. Şu an için böyle bir indirim söz konusu değildir.

Aralarındaki farkların bazıları şu şekildedir;

OGS: 3.6 VOLT AA tipi kalem pil ile çalışmaktadır. Cihazın içerisindeki pilin kesinlikle sökülmemesi gerekmektedir. Söküldüğü taktirde, cihaz içerisindeki hafızanın silinmesine neden olabilir. Mekanik bir cihaz sistemidir. Daha teknolojik ve şık bir görünüme sahiptir.

HGS: Etiket ve kart tipi olarak sunulmaktadır. Ücretli geçiş sistemlerine dahil olmanın en ucuz yöntemi, HGS etiketi almak olacaktır. Oldukça uygun bir fiyata temin edilen bu etiketler, çokta uzun bir ömre sahiptir. Etiketlerin her biri, belli bir ruhsata yani araca tahsis edilmektedir. Kart tipi HGS’ler ise, bir kaç araçta birden kullanılabiliyor.

HGS Etiketi Nereden ve Nasıl Alınır?

Hızlı geçiş sistemlerine başvuru yapabilmek için birçok yöntem vardır. En etkili ve hızlı yöntemler aşağıdaki gösterilmiştir.

PTT iş yerlerinden kolayca temin edebilirsiniz.

PTT anlaşmalı bankalardan temin edilebilir.

Herhangi bir PTT şubesini ziyaret ederek, “HGS etiketi almak istiyorum” denmesi (etiket almak isteyenler) yeterli olacaktır. Şube görevlileri tarafından istenen, aşağıdaki belgelerin temin edilmesi ile etiketler sunulur.

HGS Alırken İstenen Belgeler Nelerdir?

Başvuru yaparken istenen belge ve evraklar, aşağıdaki gösterilmiştir.

Kimlik belgesi

Arabanın ruhsatı veya ruhsat fotokopisi

Sadece bu iki belge kullanılarak, herhangi bir şubeye başvuru yapılabiliyor.

Hızlı Geçiş Sistemi için ödenmesi gereken ceza miktarlarının hangi bankalara yatırıldığını öğrenmek için buraya tıklayınız. Ayrıca borç ve bakiye durumunu öğrenmek için üst satıra eklemiş olduğumuz linke tıklamanız yeterli olacaktır. Ücretli otoyollar, köprüler ve tüneller için gerekli bir sistemdir. Bu sistemin güç kaynağı, radyo frekans sistemi olmaktadır. Bu nedenle, herhangi bir şekilde pil kullanımı gerekmez.

0/Post a Comment/Comments