X-Men: Dark Phoenix Film Konusu

 X-Men: Dark Phoenix, Marvel Comics'in X-Men süper kahraman takımına dayanan 2019 yılında çıkmış bir süper kahraman filmidir. Bu film, X-Men filmleri serisinin onuncu filmidir ve bu serinin önceki filmlerinden sonra olmuştur. Filmin yönetmenliğini Simon Kinberg yapmıştır ve başrolünde Sophie Turner yer alır, Jean Grey/Dark Phoenix karakterini canlandırmaktadır.

X-Men: Dark Phoenix, Jean Grey'in güçlerini tam olarak anlamaya çalışırken ve bunları kontrol etmeye çalışırken yaşadığı zorlukları anlatır. Jean Grey, yıllar önce bir yıldız patlaması sırasında güçlerini keşfetmiş ve bu güçler onu X-Men takımına dahil etmiştir. Ancak, Grey'in güçleri zamanla kontrolünü kaybetmeye başlar ve Grey bu güçleri kontrol etmek için mücadele etmek zorundadır. Bu sırada, Grey, eski bir X-Men üyesi olan Vuk tarafından ihanete uğrar ve onu durdurmak için mücadele etmek zorundadır.

X-Men: Dark Phoenix, 7 Haziran 2019'da sinemalarda gösterime girdi ve süresi 113 dakikadır. Film, eleştirmenlerden genellikle olumsuz yorumlar aldı ve dünya çapında 252 milyon doların üzerinde hasılat elde etti. X-Men: Dark Phoenix, X-Men filmleri serisinin son filmi olmuş ve serinin önceki filmlerinden daha az beğeni toplamıştır.


0/Post a Comment/Comments