Son eklenen

Cevizin faydaları nelerdir?

Ceviz halk tarafından çok sevilen bir gıda olma özelliği taşır.Çok sevilmesinin yanı sıra insan sağlığına olan faydaları oldukça fazladır.Sert kabuklu bir yiyecek olan cevizin içerisinde bol miktarda vitamin,mineral,protein içerir.Makarna,çorba ve salata gibi birçok besine eklenen ceviz çok yönlü kullanımı ile gıdalara tat katmaya devam ediyor.

Cevizin Faydaları Nelerdir ?

Cevizin faydaları oldukça fazladır.Beyin sağlığından,kalp sağlığına kadar birçok faydası bulunur.

Kilo Kontrolü Sağlama

Ceviz tokluk hissi yaratan bir besin olarak bilinir.Buda fazla yemek derdinden kurtararak kontrollü kilo vermede yardımcı bir besin olarak ortaya çıkmaktadır.

Beyin sağlığı üzerine etkisi

Ceviz,içerisinde bol miktarda bulunan omega -3 yağ asitleri sayesinde hafıza ve odaklanma konusunun geliştirmede önemli rol oynamaktadır.Ayrıca omega-3 yağ asitleri kalp sağlığının korunmasında etkin rol oynar.

Antioksidan özelliği

Cevizin içinde bol miktarda antioksidan bulunmaktadır.Bu antioksidan özelliğinden dolayı kimyasal maddelerden ötürü oluşan karaciğer hasarlarını onarmaya ve önlemeye yardımcı olmaktadır.

Uyku düzeni sağlama

Normal bir şekilde tüketilen cevizin melatonin kan seviyesini yükselttiği bilinmektedir.Bu yükseklik uykuya neden olduğundan uyku iyileştirmede ceviz güzel bir seçenektir.

Metabolizma üzerinde faydaları

Ceviz tüketildiğinde vücuda bol miktarda mineral alınmış olur.Bu mineraller çinko,selenyum,demir,magnezyum,manganez,kalsiyum ve potasyum olduğundan büyüme,gelişme,sindirim,nükleit asit sentezi gibi birçok metabolik aktivitelere katkı sağlamaktadır.

Cilde parlaklık sağlar

İçeriğinde bol miktarda B vitamini ve antioksidan bulunduğundan yaşlanma,kırışık belirtisini ve cildin serbest radikal hasarını önlemeye yardımcı olmaktadır.

Diyabet


Düzenli ceviz tüketimi diyabet oluşmasını engellemektedir.

7 Yorumlar

  1. Cevizin ne kadar çok faydası varmış

    YanıtlaSil
  2. Cevizide çok severim.😊

    YanıtlaSil
  3. Daha dün evde söylemesi ayıp güllaç vardı. Neden ceviz koymadın demiştim eşime ki meğer evde ceviz bitmiş. Alalım dedim ancak alınacaklar listeme eklemeyi unutmuştum. Bu yazı sâyesinde hatırladım. :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu