Son eklenen

Araç tramer kaydı nasıl sorgulanır?

Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi yani tramer trafik sigortasına dair tüm bilgilerin toplandığı dijital bir sistemdir. Çok sayıda kişinin trafik sigortasını ilk kez yaptırdığında tanıştığı bu kavram aslında dev bir bilgi havuzu olarak da düşünülebilir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne ait bir online sistem olan tramer sorgulama yapılarak pek çok bilgiye erişmeyi de sağlıyor.

İkinci el araç satın almak isteyenlerin merak ettiği ilk husus araçta hasar kaydının olup olmadığıdır. İşte bu bilgiye erişmeyi sağlayan sistem kısaca tramer olarak adlandırılıyor. Aynı zamanda söz konusu aracın trafik poliçesi ve taşıt kasko poliçesi bilgilerine de bu sistem aracılığıyla ulaşılabilir. Bir hasar kaydı olması durumunda hasarla birlikte mağdur bilgilerine ve kaza tespit tutanağına kadar her türlü bilgi bu sistemde kayıt altında tutuluyor. Basit bir sorgulama işlemi ile bu bilgilerin büyük bir bölümüne ulaşılabiliyor.

Tramer Sorgulama İçin Gerekli Bilgiler
Tramer trafik sigortası sorgulama işlemi için sigorta şirketi, acenta numarası ve poliçe numarası gibi bazı bilgileri kullanmanız gerekiyor. Şayet kasko sigortası sorgulama işlemi yapmak istiyorsanız bu durumda aracın plaka ile şasi bilgilerini kullanmanız gerekecek. Eğer ikinci bir araç satın almak istiyorsanız bir hasar sorgulaması yapmak niyetinde iseniz bu durumda aracın plaka numarasını girmeniz yeterli olabiliyor. Araçlara dair kaza tespit tutanağı da detaylı bir şekilde bu sistem üzerinden sorgulanabilir. Bunun için plaka bilgisi ve araç sahibinin TC kimlik numarası ile sorgulama yapabilirsiniz. Plaka bilgisi ile birlikte sigortalı kişinin vergi kimlik numarasını ya da sürücü belgesi numarasını da kullanabilirsiniz.

Sorgulama işlemi internet üzerinden online olarak yapılabiliyor. Aynı zamanda 5664’e gerekli bilgileri yazarak SMS göndermeniz de sorgulama yapmanız için yeterli olacak. Tramer sorgulama işlemleri hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz Generali internet sitesine  tıklayabilirsiniz. Çünkü bu sitede sorgulamaya hangi adresi üzerinden yapacağınıza kadar aradığınız her türlü bilgiyi kolaylıkla bulabilirsiniz. Tramer sistemi üzerinden ulaşabileceğiniz bilgilerin tamamı ve sorgulama işlemi için hangi bilgileri eksiksiz ve hatasız bir şekilde kullanmanız gerektiği Generali web adresinde detaylı bir şekilde aktarılıyor.

2 Yorumlar

  1. tramer bilgi sorgulaması son yıllarda çok popüler ama halen bilmeyenler mevcut onlar için güzel ve faydalı olacak bu yazınız teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Araç tramer kaydı nasıl sorgulanır yazınız ikinci el araba alacaklar için faydalı olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu