Son eklenen

DETOKS SUYU TARİFLERİ

Detoks nedir, faydaları nelerdir ve nasıl uygulanır? Merak ettikleriniz yazımızda...

Çevresel faktörlerin yanı sıra, yanlış beslenme ve hareketsiz bir yaşam tarzı sonucunda vücudumuzda toksinler birikir. Bu toksinler metabolik sorunlara, bağışıklık sisteminin zayıflamasına, sindirim sistemi problemlerine, baş ağrısı ve uyku problemleri gibi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Vücudun toksinlerden arınması ve daha sağlıklı hale gelebilmesi için zaman zaman detoks programları yani vücudu içten dışa temizleyen yenilenme tedavisi uygulanmalıdır.

Uygulanabilecek çok çeşitli detoks yöntemleri olsa da bu yöntemleri uygularken dikkat edilmesi gereken noktaları da göz önünde bulundurmak gerekir. Çünkü, detoksu sadece meyve ya da sebze suları içmek şeklinde değerlendirmek doğru olmaz. Eğer tazelenmek ve bedeni tamamen toksik maddelerden arındırmak istiyorsanız, bunu sadece detoks içecekleri ile gerçekleştirmeniz mümkün değildir. Peki sağlıklı detoks nasıl yapılır?

Detoks Programı Nasıl Uygulanmalıdır? Faydaları Nelerdir?
Bitkisel ağırlıklı bir arınma programı uygulamak istiyorsanız öncelikle günlük kalori ihtiyacınızı karşılayacak şekilde programınızı düzenlemeniz gerekir. Yeterli miktarda protein alımının gerçekleştirildiği ve bitkisel proteinlerin tercih edildiği bir detoks programı uygulayarak işe başlayabilirsiniz.

Özellikle vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin karşılanması son derece önemlidir. Sağlıklı bir detoks programı genellikle 7 gün aralıksız uygulanır ve senede 2 ya da 3 kez uygulama tekrarlanır. Beslenme ve detoks içecekleri ile birlikte düzenli egzersiz yapmak da vücudu daha hızlı arındırmaya yardımcı olacaktır. Bu nedenle hafif ve orta dereceli egzersizleri mümkün olduğunca rutininizin merkezine yerleştirin.

Detoksun birçok faydası vardır; özellikle sabahları uyanmakta güçlük çekenler, sürekli halsiz ve yorgun hissedenler, hareketsiz bir yaşamı olanlar, aşırı stres altında hissedenler detoks uygulayarak kendilerini yenilenmiş hissedebilir, enerjilerini arttırabilirler. Bununla birlikte, sigara kullananlar da detoks ile sigaranın etkilerini hafifletebilirler (elbette sigarayı bırakmaları çok daha sağlıklı bir hamle olur.) Kilo problemi olanlar ve cilt problemi olanlar da uygulayacakları detoks yöntemleri ile daha sağlıklı bir görünüme kavuşabilirler. Yanı sıra, genel sağlığı korumak için belli aralıklarla vücudu arındırmak gerekir.

Detoks Suyu Tarifleri
Detoks içecekleri toksinleri vücuttan uzaklaştırarak sağlıklı ve dengeli bir bedene sahip olmaya yardımcı olur.

Yeşil Detoks
Çiğ sebzelerden oluşan bu detoks içeceği sindirim sistemini etkili bir şekilde temizler. Hazırlamak ise çok basit:

l 2 adet havuç
l Birkaç dal maydanoz
l 2 lahana yaprağı
l 2 adet pancar
l 2-3 yaprak ıspanak
l 2 kereviz sapı
l 1 adet şalgam
l Yarım soğan
l 1 diş sarımsak
Malzemeleri mutfak robotuna alın ve üzerine 4-5 su bardağı su ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı gün boyu tüketin. Detoks süresince başka hiçbir şey yememeye dikkat edin.

Meyveli Detoks İçeceği
Meyveler lif bakımından zengindir ve çeşitli vitamin-mineraller barındırır. Bu özellikleri sayesinde harika bir doğal detoks sağlarlar.

l 1-2 bardak içme suyu
l 3 bardak taze portakal suyu
l 4-5 adet çilek
l Yarım muz
l Yarım su bardağı yoğurt
l 1 yemek kaşığı spirulina tozu (isteğe bağlı)
l 1 diş sarımsak
l Küçük bir dilim zencefil
l 1 yemek kaşığı keten tohumu yağı
l 1 çorba kaşığı taze limon suyu
Bütün malzemeyi mutfak robotuna alın ve iyice karıştırıp gün içinde tüketin. Bu sayede hem açlık hissiniz hafifleyecek hem toksinlerden arınacak hem de fazla kilolarınız varsa, bu kiolardan daha rahat kurtulabileceksiniz.

Detoks programı, sindirimi düzenlemek ve hücrelerin kendini onarmasını sağlayarak yenilenmesi amacıyla yapılır. Detoks uygulamasını gerçekleştirmeden önce bir diyetisyenle görüşmeniz faydalı olur. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, detoks uygularken mutlaka egzersiz yapmayı da unutmayın. Ayrıca hamileler, emziren anneler ve kronik hastalığı olanlar bu konuda öncelikle doktorlarına danışmalıdır.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu