Son eklenen

İNTERNETTEN NASIL PARA KAZANILIR?

Para kazanma yolları iki kısma ayrılır.

· İnternetten para kazanma yolları

· Reel piyasalardan para kazanma yolları

Biz daha çok trend olan internetten para kazanma yollarına değinmek istiyoruz. İnternetten para kazanma yolları da iki kısma ayrılır:

· Ciddi miktarda profesyonel para kazanma yolları

· Harçlık çıkarmaya yetecek yollar

Ciddi miktarda İnternetten para kazanma Yolları
Ciddi miktarda para kazanma yolları arasında en popüler yol, e-ticaret ve affiliate marketing yoludur. Bu şekilde sınıf atlayan milyonlarca insan zenginliğin yolunda ilerleyerek kazançlarına kazanç eklemeye devam ediyorlar. İnternette insanların alış veriş yapmaya çekindiği 2010’lu yıllarda popüler olmaya başlayan affiliate marketing işinde en otoriter sitelerin başında clickbank.com sitesi geliyor. Milyarlarca dolar iş hacmi olan bu site, katılımcılarına ödemeleri zamanında yapmaya devam eden tek platform. Pekiyi bu platform nasıl çalışıyor:

Clickbank.com Nasıl Çalışıyor?
Bu sitede para kazanma 2 şekilde oluyor. Ya dijital bir ürün üretip satışa koyacaksınız. Ya da bu ürünün satışına aracı olup yüzde 50 oranında kardan kazanç sağlayacaksınız. Bu site alıcı ile satışa aracı olanları buluşturan ve bu satışlardan belli bir komisyon alan bir kuruluştur. Zamanında Google bu siteyi milyar dolarlar ödeyerek satın almak istediğinde, Clickbank satışa yanaşmadı. Google de arama motoru olarak, aracıların ürünlerini Google Adwords alanında yayınlamalarına izin vermemeye başladı. Eskiden insanlar bedava Google Adwords kuponları ile, Clickbank ürünlerinin reklamlarını yayınlayabiliyor ve çeşitli ülkelerde bu ürünlerin satışına yardımcı olarak ürün başına dolar bazında yüzde 50 kar elde ediyorlardı. Her kullanıcı Clickbank.com sitesinde kendi kimliği ile ilişkilendirilen özel bir satıcı kimliği ile üye oluyor ve sitedeki milyonlarca ürün arasından dilediklerini seçerek, bu ürünleri pazarlamaya çalışıyordu. Ürünler satıldıkça da kendi linkleri üzerinden satış yapıldığı için, Clickbank bu satıcıya para aktarıyordu. Ancak Google bu işten milyarlarca dolar kazanç sağlandığını anladığında siteyi satın almak istedi. Ancak site sahipleri buna izin vermediler. Daha sonra da Google Adwords reklam alanında Clickbank sitesindeki dijital ürünlerin reklamlarının yapılmasını engelledi. Böylece hiçbir sermaye ortaya koymadan sadece bedava kuponlarla reklam yapabilme ve üst sıralara çıkabilme şansı yakalayan satıcıların yolu kapatılmış oldu. Ancak bu satıcılar buna boyun eğmediler. İnternetten para kazanmak sadece Google otoritesine bağlı olan bir iş değil ve şükür ki değil! Satışa aracı olan ve Affiliate marketing işine baş koyanlar, hemen seçtikleri ürünleri tanıtmak için blog siteler açtılar. Ürünleri baştan sona tanıttılar ve reklamını yaptılar. O sayfadan ürün alış linkine tıklayanlar, o satıcının aracı olması ile satın aldıkları için, Clickbank da onlara dolar bazında ödemeler yapmaya devam etti. Profesyonel olarak hazırlanan her bir blog sitesi, bir mağaza görevi görerek ürünlerin satılmasına aracı oldu.

Clickbank Ürünleri Nelerdir?
Bu platformda ürünlerin hepsi kategorize edilmiştir. Sanat ve eğlence kategorisi, bilgisayar dijital ürün kategorisi, e-ticaret pazarlama ürünleri, yemek tarifleri anlatan dijital kitaplar, oyunlar, sağlık e-kitapları, ev bahçe bakımı eğitim setleri, ebeveyn ve aile eğitimi kategorisi gibi çeşitli kategoriler altında milyonlarca ürün bu sitede bulunuyor. Satışa aracı olmak isteyen kişi, ürünleri seçmeden önce, hangi ürünün çok ilgi gördüğünü Semrush gibi sitelerden analiz ettikten sonra, 3-5 ürüne odaklanıp, onlar hakkında birer blog sitesi açar ve dünya genelinde kendi linki üzerinden ürünü tanıtmaya devam eder. Resimler, anlatımlar ve videolar hazırlarsa daha çok satış yapabilecektir. O site yıllarca orada kalır ve ürünü almak için o siteden ürün sayfasına giden alıcılar, ürünü satın alır almaz, hemen site sahibinin hesabına Clickbank platformundan para yatar. İlk birkaç ödemeyi ABD banka çeki ile ödeyen Clickbank daha sonra da uluslararası EFT yaparak, aracının banka hesabına otomatik transfer gerçekleştirir. Gönderilen çeki Akbank, Garanti Bankası İş bankası gibi bankalarda komisyon ödeyerek bozdurabilirsiniz. Bu ve bunun gibi platformlar biraz da şansın yardımı ile kısa sürede bol para kazanmak isteyenler içindir.

Harçlık Çıkarmaya Yetecek Para Kazanma yolları
Bu da farklı kategorilere ayrılıyor. Blog yazarak para kazanmak, Youtube videolar hazırlayarak para kazanmak, site kurarak para kazanmak, instagram üzerinden para kazanmak gibi yollar var. Ek olarak DropShipping yaparak para kazanmak, e-kitap yazarak para kazanmak, anket doldurarak az para kazanmak ( tavsiye etmiyoruz) , tema ve eklenti kodlayarak para kazanmak da mümkündür. Yine sermayeniz varsa domain alım – satım işi yaparak para kazanmak, backlink satışı yaparak para kazanmak, makale yazarak para kazanmak, fotoğraf çekip satarak para kazanmak, kendi sitenizi kurarak para kazanmak, çeviri yaparak harçlık çıkarmak gibi yollar vardır. Biz burada para kazanma yolları olarak şu an kullanılan ve gelecekte de kullanılacak olan yolları sıraladık. Bunlar içinde makale yazarak para kazanma işi sıcak para kazandırır ama paranızı aldıktan sonra o makale sizin olmaktan çıkar. Artık her defasında para için yeniden yazmanız gerekir. Makale yazmaya vakti olmayan ya da SEO makale yazmayı bilmeyen, ama site açan binlerce girişimci, makale yazarlarından makale satın alır ve sitesinde yayınlar. Yazar makale başına 3-5 lira kazanır ama site sahibi, makalesini yayınladığı yıllar içinde her reklam gösterimi için para kazanmaya devam eder.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu