Son eklenen

CORANA VİRÜSÜNDEN KORUNMA YOLLARI

Corona virüsünün ülkemizde de görülmesi ile birlikte birçok kişi korunma yolları aramaya başladı. Dünya çapında hızlı bir yayılma gerçekleştiren bu virüs özellikle komşu ülke İran’da çeşitli ölümlere neden olmuştur. Ülkemizde ise elde bulunan son verilere göre 5 kişi üzerinde Corona virüsü rastlanmıştır. Durum bu şekilde olunca ülkemizde yaşayan insanları da bir telaş sardı. Ancak tabi ki bu virüsten korunmak mümkün .

Corona virüsü gündeme gelen birçok salgından daha etkili ve daha ölümcül bundan dolayı dikkat edilmesi oldukça önemli. Corona virüsünden korunmak için yapılması gerekenler ise şu şekildedir;

• El hijyeni oldukça önemlidir. Tercihen anti bakteriyel sabun kullanılmalı. Çünkü gün içerisinde birçok insanla ortak birçok noktaya temas ediyoruz.

• Telefon ve kapı kolu gibi sıkça kullanılan nesneler temizlenmeli. Bu nesnelerin sirke gibi maddeler ile temizlenmesi etkili olacaktır.

• Maske kullanımı ihmal edilmemeli. Corona virüsü hava yolu ile bulaşan bir virüstür . Bundan dolayı özellikle kalabalık yerlerde mutlaka tam donanımlı maske tercih edilmelidir.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu