Son eklenen

ELMANIN FAYDALARI NELERDİR?

Elmanın Faydaları Nelerdir ?

Ülkemizde ve Dünya üzerinde en çok rağbet gören gülgiller familyasının üyesi olan elmanın faydalarını biz anlata anlata bitiremeyiz fakat başlıca faydalarından bahsedecek olursak kendisinin bir çok hastalığa iyi geldiğini söyleyebiliriz içinde ki antioksidanlar, flavanoidler ve diyet lifi sayesinde bir çok insanın mağdur olduğu diyabet, kanser, hipertansiyon gibi hastalıkların gelişimini durdurup, yavaşlatarak sağlığımıza bu şekilde yardımcı oluyor bu 'Harika Meyve'.

Gülgiller Familyasının Gözdesi Elma Nedir ?

Familyanın en şanslısı ve en tutulanı olan elma malus cinsinden ağaçların yenen bir meyvesidir.Bu vazgeçilmez meyvelerin 8.000'e yakın çeşidi mevcuttur çoğu renkli olsa da renksiz olanları da vardır.Familyanın gözdesinin ayrıca içerdiği c vitamininin yanı sıra kaloriside düşüktür.Bu kadar tutulmasına şaşmamalı.Sağlık açısından yararlarına da bakmadan geçmek olmaz.

Kanser Düşmanı Elma

Elmalar içerdikleri vitaminler, antioksidanlar sayesinde kanser düşmanı bir meyvedir.Elma kabuklarının bünyesinde barındırdıkları bileşiklerin kanserli hücre ve dokuların büyümesine engel olduğu amerikalı araştırmacılar tarafından söylenmiştir.Kolorektal kanser ise direk lif alımıyla önleniyor ve bu lif elma da oldukça fazla.

Antibiyotik Değil Probiyotik Etki

Elmanın içinde bulunan pektin lifi probiyotik etkisiyle sindirim sisteminin içinde ki metabolizmayı uyarıp bağırsakta bulunan iyi bakterileri teşvik eder.Bu teşvik besin alımını azaltarak zararlı bakterileri ve toksinleri ortadan kaldırarak bize yardımcı olur.

Beyaz Ve İnci Gibi Dişler

Bir elmadan diş fırçası olacağını söylesek kimse inanmaz tabiki çünkü diş fırçası yerine kullanmayacağız ama bir elmayı ısırmak ve çiğnemek tükürük üretimini arttırarak ağız içinde ki bakteriyi azaltıp, diş çürümelerini engeller.

Unutkanlığa Son

Yapılan araştırmalarda elmanın unutkanlığın anası olan alzheimer'a da etkili olduğu klinik olarak kanıtlanmıştır.Elma suyu içmek yeterli.

Parkinson'a da Çözüm

Elmanın içerdiği lif miktarından yukarıda bahsetmiştik.Bu gibi lif bakımından yüksek meyveleri tüketen insanların parkinsona karşı daha dayanıklı olduğu araştırmacılar tarafından söylenmiştir.Ayrıca içerdiği antioksidanlar da etkilidir parkinsona.

Kalp Krizinden Korur

Ayrıca elma kanda bulunan kolestrol miktarını düzenleyerek kalp ve damar tıkanmalarını önler ve bu etkisiyle kalp krizi riskini azaltır.

Beyin Sağlığına da Etkili

Elma bir çok insanın şikayetçi olduğu konsantrasyon problemi başta olmak üzere beyinde bulunan asetilkolin miktarını arttırarak problem çözme, konsantrasyon yeteneklerini geliştirerek beyine faydalı olur.

Kilo Vermeye de Yardımcı

Elma yedikten sonra ki doygunluk hissi hepimizde oluşmuştur bunun sebebi içeriğinde bulunan su ve lif içeriğidir.Bu neden iştahı azaltarak kilo vermeye yardımcı olur.

Cilt Bakımı'na Birebir

Daha ne olsun dediğinizi duyar gibiyim evet yanlış duymadınız bu meyvemiz içerdiği antioksidanlar sayesinden yaşlanma,kırışıklık ve yaşlılık lekeleri karşısında duran tek meyve değil ama net meyve kendisi cilt bakımı için birebir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu