Son eklenen

META TAG ETİKETLERİ NEDİR?

Günümüzde çoğu arama motoru (örneğin Google), internet sitelerinin arama sayfalarında nasıl görüneceğini site sahiplerinin kontrolüne bırakmıştır. Bu kontroller çoğu arama motoru tarafından denetlenmektedir ve çoğu arama motoruna işbu Meta Tag (Etiketler) kullanımı internet siteleri hakkında bilgi verir.


Kısacası Meta Tag (Etiketler), çoğu arama motoruna site sahipleri tarafından siteleri hakkında verilen bilgilerin bütünüdür. İşbu bilgiler arama sayfalarında sunulmaktadır.
İnternet sitesine daha çok hit kazandırmak isteyen her site sahibi, Meta Tag (Etiketler) kullanımına mutlaka özen göstermelidir. Çünkü çoğu arama motorunda ön sayfalarda yer almanın koşulu Meta Tag (Etiketler) kullanmaktır.

Meta Tag (Etiketler) Neden Kullanılır?
Meta Tag (Etiketler), genellikle sitenin açıklamasını, anahtar kelimelerini, sitenin/yazının yazarını veyahut yazının son değiştirilme tarihini belirtmek için kullanılır.
Günümüzde çoğu internet tarayıcısı (örneğin Google Chrome, Firefox, Safari, Opera), Meta Tag (Etiketler)'i desteklemektedir.

Açıklaması, anahtar kelimesi ve diğer tüm şeyleri eksik olan bir siteye hiçbir internet kullanıcısı girmek istemez. Sitelerin isimlerinden tutun da diğer tüm bu açıklama, anahtar kelime kullanma, vd. şeylerin düzgün bir biçimde yapılması, internet kullanıcılarının dikkatini çekmektedir.

Nasıl ki marketten bir ürün alırken yeni denemek istediğimiz ürünün arkasında veyahut önünde yer alan bilgileri okuyor, akıl süzgecimizden geçiriyorsak, bu durum aynen internet kullanıcılarının yeni bir siteye girmeden önce yaptığı aşamalara benzemektedir. Bu aşamaların başlangıcını da Meta Tag (Etiketler) oluşturmaktadır.

Meta Tag (Etiketler) Çeşitleri Nelerdir?
Her site sahibinin bilmesi ve bizzat sahip olduğu site veyahut sitelerde kullanması gereken dört ana Meta Tag (Etiketler) vardır ve bunlar aşağıdaki gibidir:

1. Anahtar Kelime Etiketi
Örneğin siteniz bir futbol haber sitesi ve siteniz için kullanabileceğiniz en temel anahtar kelimenin "futbol" ve "haber" olduğunu varsayalım. Ek olarak magazinsel durumları da haber yaptığınızı düşünelim ve "futbol", "haber" ve "magazin" etiketini de kullandığınızı varsayalım. Çoğu arama motoru tarafından "futbol" ve "haber" etiketinin yok sayılıp "magazin" etiketi ile sitenizin ön plana çıktığını düşünelim. Bu sizin için hoş bir şey olur muydu?

Bu etiket artık çoğu arama motoru tarafından görmezden gelinmektedir. Normal şartlar altında siteniz hakkındaki etiketler, siteniz için en güvenilir ve en kısa yoldan açıklamada bulunmanızı sağlayan etiketlerdi. Ancak bazı site sahiplerinin hit kazanmak için popüler olan anahtar kelimeleri, sitelerinin içeriğinde olsun veyahut olmaksızın kullanımı sonucu özellikle Google'ın algoritmaları artık anahtar kelime kullanımını görmezden gelmektedir.

2. Başlık Etiketi
Başlık, tıpkı marketteki ürünlerin isimleri gibidir ve çoğunlukla da sitenizin ismi ile doğru orantılıdır. Yani sitenizin adresini "abc.xyz" olarak düşünürsek, site başlığınızda büyük bir ihtimâlle "Abc" olacaktır.

SEO amacıyla kullanımı oldukça önemlidir. Çünkü her internet kullanıcısı sekmelerde gezerken özellikle site isimlerine bakmaktadır.

3. Açıklama Etiketi
Çoğu arama motoru için sitenizin açıklaması önemlidir. (Bakınız: Neden Kullanılır) İlgi çekici ve dikkat uyandırıcı bir açıklama metni, hem çoğu arama motoru için hem de internet kullanıcıları için önemlidir.
Açıklama Etiketini, sitenizin üç-dört cümlelik özeti şeklinde düşünebilirsiniz.

4. Robot Etiketi
Robot Etiketi sayesinde çoğu arama motorunun algoritmasına, sahip olduğunuz site veyahut siteler ile ne yapacakları hakkında yol gösterebilirsiniz. Örneğin sitenizin arama sayfalarında gösterilip, gösterilmeyeceğini seçebilirsiniz.

Robot Etiketi, Açıklama Etiketi,  Başlık Etiketi, Anahtar Kelime Etiketi, meta tag çeşitleri, 



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu