Son eklenen

ONLİNE CORONA VİRÜS TESTİ

Sağlık Bakanlığı Corona Virüs ile ilgili çalışmalarına her gün bir yenisini ekliyor. Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesine girerek sizde yakınınızda corona virüs olduğunu düşünüyorsanız web sitesine girip online olarak bu testi yapabilirsiniz.

Online Corona Virüs Testi İçin İzlenmesi Gereken Basamaklar

Sağlık Bakanlığı Corona Virüs ile ilgili mücadele kapsamında ALO 184 hattını tüm vatandaşlar için seferber etmişti. Bu uygulamaya ek olarak Online Corona Virüs Testi uygulamasını başlattı. Bu test yapay zekâ ile işleyen bir test olup sizin vereceğiniz cevaplara göre olasılık hesabı çıkaran bir testtir. Online Corona Virüs testi yapılırken hangi adımlara uymalıyız hep birlikte görelim;

İlk Adım: Kişisel Bilgilerinizin Sorulduğu Giriş Sayfası

Online Corona Virüs Testi için siteye girdiğinizde ilk olarak bu testin kesin sonuçlar içermediğine ve tavsiye nitelinde olduğuna dair bir uyarı çıkıyor. Daha sonra sizden T.C Kimlik Numarası, Doğum Yılı, Baba Adı ve Telefon Numarası gibi kişisel alanların doldurulması isteniyor. Telefon numaranızın istenmesinin sebebi acil bir durum fark edilirse derhal size ulaşmak içindir.

İkinci Adım: Anket Doldurma

İlk adımı geçtikten sonra karşınıza 4 sayfa uzunluğunda bir anket çıkıyor. Bu anketi doldurmanızın sebebi sağlık kontrollerinizin yapılmasıdır. Yazılı ve görsel basında sıklıkla vurgulanan 14 gün kuralına uyup uymadığınız denetleniyor. Size son 14 gün içinde bulunduğunuz şehir ve sağlık çalışanı olup olmadığınız soruluyor.

İkinci adımda yer alan bilgileri de doldurduktan sonra devam et tuşuyla üçüncü adıma hızlı ve kolay bir şekilde geçebiliyorsunuz.

Üçüncü Adım: Son 14 Gün Soruları

İlk iki adımı geçtikten sonra 14 gün sorularını yanıtlamaya başlıyorsunuz.14 gün sorularının ilk bölümünde son 14 gün içerisinde seyahat ettiğiniz ülkeler sorusuna seçeneklerden işaretleyerek cevap veriyorsunuz.

Daha sonra sırasıyla son 14 içinde sağlık kuruluşuna gittiniz mi ve son 14 gün içinde grip veya nezle olan birisiyle temas ettiniz mi soruları soruluyor. Bunları yanıtladıktan sonra son bir adımınız kalıyor.

Son Adım: Şikayetler

Bütün bölümlerde yer alan soruları cevaplayıp son adıma geldiğinizde sizde baş ağrısı, solunum rahatsızlığı, yüksek ateş, nefes darlığı, öksürük gibi semptomların bulunup bulunmadığına dair seçenekler arasından işaretleme yapmanız isteniyor.

Hepsini bitirdiğinizde verdiğiniz cevaplara göre sistem bir analiz yapıp corona virüs mikrobu taşıyıp taşımadığınızı size rapor ediyor. Bu sistem sayesinde hemen bir sağlık kuruluşuna gitmeye gerek kalmadan sağlık durumunuzu öğrenebiliyorsunuz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu