Son eklenen

YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI

Yeşil çay birçok insanın bildiği gibi faydaları çok fazla sadece besin olarak değil kişisel bakımda da kullanılıyor. Örneğin yeşil çay pudrası gibi sayısız alanda ve sayısız faydaları mevcuttur. Fakat derin bilgiye sahip az sayıda insan mevcuttur. Dünyanın en çok tüketilen içeceklerinden biri olan bu bitki, yararlarını zararlarını günde ne kadar tüketilmesi gerektiğini öğrenmek için size anlatacağız. Dilerseniz başlayalım.

Mucizevi Bitkinin Faydaları
Eskiden Çin ve Hindistan başta olmak üzere Asya ülkelerinin bazılarında yaraları iyileştirmek amacıyla kullanılmıştır. Sindirime kalp hastalıklarına hatta günümüzdeki yeni araştırmaları da katarsak, diyabetten akıl sağlığına kadar birçok rahatsızlığa faydalı olduğu görülmektedir.

İsviçreli bilim insanların yaptığı araştırmaya göre kanser gibi önemli bir rahatsızlığa da fayda sağladığı bilinmektedir. Yeşil çayın kullanıldığı ülkelerde kanser oranı önemli derece de düşmüştür. Zencefil, nane gibi bitki ve baharat çeşitlerininde etkisi vardır. Bu yeşil bitki birçok kanser türlerine fayda sağlamaktadır; bağırsak, meme, cilt, mesane, mide, akciğer, yumurtalık ve prostat kanseri türlerine büyük fayda göstermektedir. Kansere büyük fayda sağlamasının sebebi polifenol seviyesinin fazla olduğunu bildikleri için etkisinin de fazla olduğunu düşünüyorlar. Ayriyetten beyin için de önemli olan bitki, beyin fonksiyonlarını düzenler. Akıl sağlını korumasında fayda sağlar. Ve alzheimere da iyi gelmektedir.

Alzheimer en sık nörolojik hastalıklardandır. Parkinson ise alzheimer kadar olmasa da sık görülen bir nörolojik bir hastalıktır. Yapılan araştırmalar sonucunda yeşil bitkinin içinde bulunan bileşenler nörolojik hastalıklara iyi geldiğini gösteriyor. Hatta bu hastalıkların riskini önemli derece de düşürdüğünü anlatıyor.

Kalp sağlığında önemli ölçüde yarar sağladığı gözlemlenmiştir. Dünya Sağlık Örgütü’nün hazırladığı bir rapor da kalbi koruduğunu ve kalp rahatsızlıklarının riskini düşürdüğünü anlatmıştır. İnsanin kanındaki antioksidan seviyesini yükseltiğini ve kalp krizi sıkıntısını önemli ölçüde düşürdüğünü göstermiştir.

Yeşil çayı düzenli ve uzun süre kullanan insanların kan basıncı seviyesi normale geldiği görülmüştür. Kan basıncını seviyesi normale dönmesi için günde yaklaşık 3 bardak içilmesi gerekmektedir.

Yeşil çayın bir diğer özelliği ise kilo kaybı yaşatmasıdır. İçinde bulunan polifen maddesi metabolizmayı daha hızlı çalıştırıyor. Bu sayede kilo yakmasında yardımcı oluyor.

Yeşil çayın içinde bulunan bileşenler, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmesinde yardımcı oluyor.

Yeşil Çay Demlemek Nasıl Olur?
Oldukça basit olan bu yöntem, evde koylaylıkla demlemenize olanak sağlar. Peki nasıl demlenir?

Bitkinin yeşil yapraklarını koparın, süzgeçi boş çaydanlığa koyun, üstüne kaynar suyu yavaşça dökün, çay yapraklarını yaklaşık 180 saniye civarında bekletin. Biraz soğuduktan sonra fincana koyup içebilirsiniz. Hazır olarak satılanlardan daha fazla fayda sağlayacaktır.

Yeşil Bitkinin Zararları Nedir?
Yeşil çay faydaları, zararları gibi her şeyi anlatacağımıza göre şimdi sıra zararlarında:

Günde 4 bardaktan fazla içmek baş ağrısı, sindirim sorunu ve uyku problemlerine yol açmaktadir.

Hamilelik döneminde 2 bardaktan fazla içmeyin. Düşük olmasına neden olabilir. Mutlaka doktorunuza danışın.

Kanama bozukluğuna sebebiyet verebilir. Bunun için bu tür bir rahatsızlığı olanlar dikkat etsin.

Yeşil çayı fazla içmek göz sorununa yol açabilir. Gözünüzde basınç etkisi olabilir. Bu sebeple göz rahatsızlığınız var ise dikkat edin. Doktorunuza görünün.

Karaciğer bozukluğunuz var ise ya da karaciğerinizde bir sıkıntısı varsa hasar verme ihtimali vardır. Dikkat edin ve mutlaka içmeden doktorunuza danışın.

yeşil çayın faydaları, yeşil çayın zararları, yeşil çay nasıl demlenir, yeşil çay pudrası,


1 Yorumlar

  1. Korona virüse karşı çayın iyi geldiği hakkında internetten bilgi var.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu