Son eklenen

5G TEKNOLOJİSİ İLE CORONA VİRÜS İLİŞKİSİ

Korona virüs yayıldığı andan itibaren küresel bir paniğe neden oldu. Bazı insanlar 5G teknolojisinin direkt olarak Korona virüsü yaydığı yönünde bir inanış geliştirdiler. Uzmanlar bunun imkansız ve saçma bir teori olduğunu sık sık beyan etmelerine rağmen İngiltere başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde 5G şebekelerine saldırı oldu. Hollanda’da da saldırganlar altyapıya saldırıda bulundular. Telekominikasyon ağlarının kansere yol açtığı düşüncesi yeni bir düşünce değil. 3G ağlarının da kansere yol açtığını düşünen bir güruh geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkmıştı ve onlar da bu istasyonlara saldırılarda bulunmuşlardı. Kasıtlı olarak düzinelerce video hazırlandı ve bu videolarda ölü kuşlar, ölü balıklar ve sokakta düşüp ölen insanlar gösterildi. Bu olayların sorumlusunun 5G ağları olduğunu vurgulayan bu videolar global sosyal medyada yayılmaya başlandı. İstatistiklere göre şimdiye kadar sosyal medyada 12.8 milyon insan bu videoları izledi.

5G Ağları Korona Virüsü İlişkilendirmelerinin Nedeni Nedir?

Bu insanların görüşüne göre, 5G ağları yüksek oranda radyasyon yayıyorlar ve radyasyon ile pandemi ( küresel salgın) arasında yakın bir ilişki olduğu düşünülüyor. Ancak bilim adamları 5G ağlarının sanıldığı şiddette radyasyon yaymadığını ifade ediyorlar.

Alınacak Önlemler

Bu tür videoların global sosyal platformdan silinmesi gündeme geldi. Facebook ve Youtube platformları üzerinden bu tür videolar silinecek. Rus kaynaklı bazı odaklardan 5G hücre kuleleri etrafında yaşayan çocuklarda kanser, burun kanaması ve zeka geriliği geliştiğini ima eden videolar var.

5G Ağları Radyasyon Yayıyor mu?

5G ağları da belli bir frekans bandında elektromanyetik dalga yayıyorlar. Cep telefonlarımız modemlerimiz tabletler ve hatta televizyonlar bile belli bir düşük frekansta elektromanyetik dalgalar yayıyor. Bu inkar edilemeyecek bir gerçektir. Ancak Avrupa birliği bu cihazlar için bir standart belirledi ve kg başına 2 Watt sınırını getirdi. Buna SAR sınırı deniyor. Buna göre bir cihazın yaydığı elektromanyetik dalgalar, bir insan için vücut ağırlığına göre kg başına 2 Watt sınırını geçmemelidir.

X Işınları Radyasyon Yayıyor

X ışınları tıpta kullanılan ve yüksek radyasyon yayan cihazlar olarak son derece tehlikelidir. Ancak bu teknoloji doktorların teşhis koyması için zorunlu olduğunda kullanılmaktadır. Bir cihaz iyonlaştırıcı radyasyon yayıyorsa insan için zararlıdır ve bu yayılım, atomların elektron yapısını bozmaktadır. Hücrelerin ve evrendeki her şeyin en temel yapısı da atom olduğu için, insanlarda yüksek frekanslı X ışınları atomlardan oluşan DNA yapısını bozmaktadır. Ancak 5G istasyonlarının böyle bir radyasyon yaymadığı bilinmektedir.



3 Yorumlar

  1. Bir haberde okumuştum 5G'nin arıları öldürdüğü

    YanıtlaSil
  2. 5G etrafa radyosyon sacan bir seyi insanlar icat ediyor ama insanlar radyosyonu engelleyecek bir sey niye icat etmiyor

    YanıtlaSil
  3. Ailemde bu rüzgara kapılmıştı zor ikna ettim alakası olmadığına

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu