Son eklenen

SONY ELEKTRİKLE ÇALIŞAN OTOMOBİL ÜRETTİ

Açıkçası SONY şirketinin araba üretim sektörüne el atmasını hiç kimse beklemiyordu. Playstation 5 cihazını bekleyen insanlar CES 2020 fuarında SONY firmasının yeni model arabası olan Sony Vision S modelini görünce şaşırdılar. Sony 2020 yılında tüm donanımları ile mükemmele yakın olan bir araba üretti. Araç tamamen elektrikle çalışıyor. E ne olmuş elektrikli araba kavramı yeni değil diye düşünebilirsiniz ama değerli okurlar inanın ki iş başka. SONY bu aracı seri üretime sokma derdinde bile olmayabilir aslında. Çünkü asıl tanıtmak istediği şey, bu geleceğin arabasında kullandığı donanımlar ve her biri için firmalar milyonlarca dolar para ödeyebilir.

SONY Vision S Elektrikli Araba Özellikleri
Sony’nin bu yeni konsepti, tamamen hatasız çalışan bir araç. Bazı firmalar gibi kötü sürprizler getirmiyor. Başından beri size SONY markasını vermiştik. SONY kalite ve güven demek. Şimdi de konfor ve yenilik de bu kavramlara bu araçla eklenmiş görünüyor. Aracın azami hızı saatte 149 mile çıkıyor. Bu yeni araç sıfırdan 62 mil hıza sadece 4.8 saniyede ulaşabiliyor. Araçta fark atacak ve yeni olan ne var ? Tabi ki trafik, video, müzik ve hatta aracın kendisinde OTA sistem güncellemeleri dahil tüm veri ihtiyaçlarınız için 5G özelliği var. Sony 360 Reality Sound profiliniz de dahil olmak üzere eğlence tercihlerinizi otomatik olarak aktaracak ve ayrıca NFC aracılığıyla Vision-S'nin kilidini açmak için anahtarınız olarak çalışacak yeni uygulaması ile birlikte geliyor. Şimdiye kadar CES 2020'deki şüphesiz en şaşırtıcı an, Sony'nin Vision-S otomobilinin prototipini Sony basın konferansındaki standına sürdüğü zamandı. Sony Vision-S modeli bu yenilikler nedeni ile beklenenden daha fazla ilgi gördü. Yeni aracın dışında dört ana kamera bulunuyor bu kameralar arkada ve önde ikişer tane olarak bulunuyor. Tüm kameralar da en üst düzey CMOS sensörlere sahipler. Ön ve arkada kullanılan kameraların hepsi Sony'nin üst düzey CMOS sensörleri...Yan kameralar, kapıdan kapıya panoramik pano ekranının kenarlarındaki dahili panellere canlı olarak görüntü sağlıyor. Sony’nin fikri de yeni çünkü bu kameralardan aldığınız kaliteli görüntü aynalardan aldığınız görüntüden çok daha iyi.

Çünkü bu kameralarla aynalardan çok daha net ve canlı görüntü elde edebiliyorsunuz. Karanlıkta ya da düşük ışıkta kameralar size avantaj sağıyor. Panel teknolojisi veya panoramik ekran için çözünürlük konusunda da şirket en son teknolojiyi konuşturmuş. Tekerlekler boyunca, sürücü paneli lastik basıncı, hız ve pil gücü hakkında bilgileri ekranda görebiliyorsunuz. Android tabanlı bir yazılım gibi görünen akıllı görünümlü kullanıcı ara yüzünün navigasyon, video, müzik, oyunlar ve araba bilgileri için de bölümleri var. Arka koltuktaki yolcular için ön koltukların arkasına yerleştirilmiş büyük ekranlar da bulunuyor. Belki de araç içi deneyimin en öne çıkan unsuru kaliteli ses sistemidir. Sony, Vision-S içinde kaç tane hoparlör sakladığını resmi olarak söylemedi ama uzmanların tahmin ettiği en az 33 adet hoparlör kullandığıdır.


4 Yorumlar

  1. Adamlar örneğin playstation 5i çıkarsa 100 kişi alıp bir playstation 5 i 500 dolara satcaklardı bu da adamlara 50.000 dolar kazandıracaktı arabayı ise belki 5 belki 10 kisi alacakti ama bir arabayi 50.000 dolara satacaklardi bu da adamlara 5 ila 10 kwt dqha fazla kazandıracakti

    YanıtlaSil
  2. Bir de nereden iletisime gecebiliriz

    YanıtlaSil
  3. İletişimden yazabilirsin kardeşim.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu