Son eklenen

ARAÇLARDA YAKIT TASARRUFU NASIL YAPILIR

Araç yakıtları her insanın olduğu gibi bizlerinde sorunudur. Neden mi? Çünkü araç yakıtları değeri konusunda en pahalı olan ülkeler arasında olduğumuz biliniyor. Yakıt tasarrufu etmenin yolları aslında çok basit olup ama bize biraz zor geliyor.

Aracı yavaş Kullanmak
Araç yakıtlarından tasarruf etmenin en kolay yönü aracımızı daha yavaş kullanmaktır. Araçlarda bulunan devir saati aslında bize ne kadar yakıt yattığımızı gösterdiği biliniyor. Nasıl mı? Araç devir saattin de ne kadar çok gaza basar isek devir saatti bir o kadar yükseliyor. 3 devir saatini geçtikten sonra aracınız normal değerinden daha fazla yakıt yakacak olduğu biliniyor. Onun için yavaş giderek hem yakıt tasarrufu yaparken bir yandan da can güvenliğimizi koruduğumuzu biliyoruz. Yavaş gitmek araçta yakıt ikmalinden tasarruf ediyor.

Fazla Dur Kalk Yapmak
Fazla dur kalk yapmak yakıt olarak çok dava fazla yakıt tüketmemize neden olduğu biliniyor. Bu neden daha fazla yakıt yakıyoruz. Bunu engellemek için işlerimizi planlı bir şekilde araca binmeden önce planlar isek daha az yakıt yakarız. Bu şekilde yakıttan tasarruf edeceğimiz biliniyor.

Klimayı Kullanmamak
Artık günümüzde klimasız araç olmadığı için klima bu listeye ekleniyor. Klimayı çalıştırdığımız zaman motordan belli bir güç alıyor. Bu nedenle motor birazda gücünü toplamak için daha fazla yakıtı çekmek zorunda kalıyor. Klimayı açmak bizlere daha fazla yakıt tüketmemize neden olan faktörler arasındadır.

Lastik Basıncını Doğru Seviyede Tutmak
Lastik basıncını doğru sevide tutmak bize yakıt tasarrufu sağlamamıza neden olabileceği biliniyor. Nasıl mı? Lastik basıncı ne kadar az olursa aracın yolla olan sürtünmesini artırıyor olduğu biliniyor. Yolla olan sürtünme arttığı zaman motora ekstra yük binmiş gibi oluyor bu nedenle motor daha fazla yakıt harcıyor olduğu kabul ediliyor.

Agresif Araç Kullanmamak
Agresif araç kullanmak bizlere olduğu gibi araçlara da zarar veriyor. Agresif araç kullanmak yani hızlı kalkmak eğer ki aracınızı hızlı kaldırıyorsanız bu aracınızın daha fazla mazot tüketmesine neden olduğunu bilmeniz gerekiyor. Gaz pedalına daha nazik yani yumuşak basarak aracınızın daha az yakıt tüketmesini sağladığını biliyoruz.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu