Son eklenen

BİRİKİM YAPMANIN 3 ALTIN KURALI

Birikim yapmak isteyen aile bireylerinin bir çoğu neden birikim yapmak istediğini bile bilmemektedir. Günümüzde birikim yapmak isteyen birçok insan maalesef kısa süre içerisinde birikimini harcamaktadır. Birikim yaparken mutlaka harcamalardan kısmanın gerekli olduğunu unutmamalısınız.

Birikim yaparken gelirlerinizin ve giderlerinizin net olması oldukça önemlidir. Eksik veya hesaba katılmayan her türlü gelir ve gider işlemleri aslında suni bir muhasebe yaratmaktadır. Muhasebe yaparken en önemli kurallardan biri de gerçekçi olmaktır. Şeffaf bir şekilde her türlü gelir ve gideri açıkça hesaplamak gerekmektedir. İşte iyi bir birikim yapmanın 3 altın kuralı !

Gelirleri Belirlemek

İyi bir birikim yapmak ve dengeli bütçe tasarrufu konusuna hakim olabilmek için gelirlerinizi ve alternatif kazanç yöntemlerinizi bir ortaya koymanız gerekmektedir. Her türlü gelirlerinizi ve kazançlarınızı hesaplamanız oldukça önemlidir. Maaşlardan kira gelirlerine kadar internet üzerinden elde edilen kazançlar dahil her türlü gelirin detaylı bir şekilde hesaplanması gerekiyor.

Gelirleri hesaplardan alternatif olarak kazanç kanallarını denetlemekte gereklidir. Maaş, Kira gibi kazanç yöntemlerine ek olarak faiz gelirleri vb. ek getirisi olan gelirlerinizi de eklemeniz gerekmektedir. Üstelik gelir tablosunu her ay düzenlemek iyi bir birikimci ve hatta yatırımcı olmak için gerekli bir kuraldır.

Giderleri Belirlemek

Ana gelirlerinizin ve alternatif kazançlarınız olduğu gibi aynı şekilde zorunlu giderler ve isteki giderler olarak 2 farklı gider çeşiti mevcuttur. Zorunlu giderler en başta örnek verildiği gibi fatura, kredi borcu, kira, gıda, ulaşım ve hatta internet gibi günümüzde zorunlu olan giderlerdir.

Farklı olarak isteki giderlerde yapmasak da hayatın devam edeceği gider çeşitidir. Örnek olarak yeni bir ayakkabı almak, tişört almak verilebilir. Bu durumda kendi arasında ikiye ayrılabiliyor. Eğer tişört ve ayakkabınız yoksa onu almanız da kişisel bir zorunluluktur fakat fazladan almak sadece ölü bir yatırım olacaktır.

Neden Birikim Yapılmalı

Birikim yapmak isteyen insanlar genellikle zor duruma düştüklerinde bu parayı kullanmak için birikim yaptığını belirtir. Genç düzeyde ki insanların ise araç, ev gibi istekler adına birikim yaptığı görülmüştür. Yani gençler isteki harcama daha ileri yaştakiler ise zorunlu harcama adına birikim yapmakta. Tabi bu durum herkes için söylenemez.

Birikim yapmak isteyen kişilerin belli bir süre sonunda elde edeceği miktari belirterek o parayla yapmak istediklerini sıralaması veya bilmesi gerekmektedir. Amaçsız bir şekilde birikim yapmanın da ölü bir yatırımdan farkı olmayacaktır.



7 Yorumlar

  1. Birikim yapmak özetle gelir, gider ve amaç

    YanıtlaSil
  2. Kenarda dursun elbette bir gün lazım olur mantığı bizim mantık.

    YanıtlaSil
  3. Hiç beceremediğim bir konu bu maalesef. Para yetmiyor ki biriksin. :)

    YanıtlaSil
  4. Tabii birikim yapabilmek için gelirin giderden fazla olması gerekiyor.Bu zamanda zor.Hemen herkesin bir kredi borcu var .Nacizane birikim yapılacaksa da kesinlikle farklı yatırım araçlarında toplanmalı,farklı sepetler yapılmalı,diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu