Son eklenen

FOTOĞRAF SATARAK PARA KAZANMAK

İnternetin bize sunduğu en güzel para kazanma yöntemlerinden biri kesinlikle fotoğraf satarak para kazanmak. Çekilen fotoğrafları internet üzerinden satışa çıkarmak mümkün. Bunu yapabilmek için ise profosyonel fotoğraflar çekebiliyor olmanız önemli. Elbette amatör fotoğraflar ile para kazanmak mümkün fakat siz düzenli bir gelir istiyor ve yüksek kazançlar hedefliyorsanız onca kişinin arasından sıyrılmak için kendinize özel yöntemleriniz ve bir tarzınızın olması gerekiyor. Bu tarzı profosyonel bir şekilde oluşturmanız ise önemli.

Öncelikle fotoğraf paylaşmayı sizin için güzel bir hale getirin. Kendinize bir web site açabilir veya instagram, flickr gibi uygulamalardan bunu yapabilirsiniz. Buralarda yapacağınız işlem satış yaparak para kazanmak amacıyla değil bu işi sizin için daha eğlenceli bir hale getirmek içindir. Fakat buradan elde edeceğiniz popülerlik elbette satışlarınıza yansıyacaktır.

İnternetten fotoğraf satarak para kazanmak için püf nokta ‘’stok fotoğrafcılık’’ hakkında bilgi sahibi olmaktan geçiyor. Stok fotoğrafcılık size düzenli bir gelir getirmesi en muhtemel yoldur. Bu nedenle bilmiyorsanız stok fotoğrafçılık hakkında sıkı bir araştırma yapmanız gerekiyor. Bu yazıdan da stok fotoğrafcılık hakkında ve stok fotoğrafçılık siteleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Stok Fotoğrafçılık Nedir?

Stok fotoğrafcılıkbir ajansın, blogun, medya kuruluşlarının veya fotoğraf ihtiyacı duyan bir kurumun fotoğrafcılık ihtiyacını giderecek fotoğraflar paylaşmaktır. Siz kendi ilgi alanınızı belirledikten sonra stok fotoğrafcılık yapılan sitelere üye olarak fotoğraflarınızı yükleyebilir ve fotoğraflarınızı bu sitelerden satabilirsiniz. Bu sitelerin en güvenilir ve en işlek olanlarını sizler ile paylaşacağız.

Stok fotoğrafcılığında bol satış yapmak için ilgi alanlarınızı genişletmeniz gerekiyor. Fotoğraflarınızda hem gezi blogları hem haber blogları için uygun fotoğraflar olması sizin için daha iyi olacaktır. Aynı zamanda ajansların ve medya kuruluşlarının da kullanacağı fotoğraflar çekebilirsiniz.

Stok Fotoğrafcılık Siteleri Hangileridir?

1.) ShutterStock: En bilinen stok fotoğraf sitesi shutterstock sitesidir. Bu siteye üye olmak için pasaporta ihtiyacınız vardır. Pasaportunuzun belirlenen alanların kapattıktan sonra siteye üye başvurunuzu örnek fotoğraflar ile birlikte yapıyorsunuz. Bunun sonucunda site üyeliğinizi onaylıyor ve fotoğraf paylaşmaya başlayabiliyorsunuz. Bu siteden düzenli olarak gelir elde eden birçok kişi bulunuyor. Planlamanızı iyi yaparsanız bu kişilerden biri yine siz olabilirsiniz.

2.) Getty İmages: Bu site birden fazla sitenin birleşmesiyle oluşmuş bir site. Buradan gelir elde etmek diğer sitelere oranla biraz daha zor oluyor. Fakat bazen hızlı satışlar yaparak oldukça iyi gelirler elde edebilirsiniz. Siteye üye olurken kimlik fotoğrafı yeterli oluyor fakat aynı zamanda vergi formunu doğru doldurmanız gerekiyor. Bu formu yanlış doldurursanız ödeme alırken sıkıntı yaşayabilirsiniz.

3.) DepositPhotos: Bu sitenin Türkçe dil desteği bulunmaktadır. Türkçe dil desteği olan sayılı stok sitelerinden biridir. Siteye üye olmak için kimlik kartı ve 5 örnek fotoğraf yeterlidir.

4.) 123RF: Bu siteden satış yapmak biraz zor ama denemenizde fayda olabilir. Siteye kimlik kartı ve 5 örnek fotoğraf atarak üye olabilirsiniz.


4 Yorumlar

  1. Ben sadece ShutterStock sitesini biliyorum. Oradan bloğa fotoğraf alamadım.

    YanıtlaSil
  2. Blogunuzu takipe aldım

    YanıtlaSil
  3. Harika yapmak isteyene guzel isler var
    Editore tesekkur ederiz haber icin

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu