Son eklenen

KİŞİSEL BLOG NEDİR NASIL AÇILIR VE NASIL OLMALIDIR

Sosyal medyanın özelliklede instagramın hayatımızı ele geçirmesi ile birlikte popülerliği düşüşe geçmiş gibi görünüyor olsa da kişisel blog siteleri hala binlerce internet kullanıcısı tarafından tercih edilmektedir. Blog yazılarını okumayı çok seven kullanıcılar olduğu kadar kendi kişisel blogları üzerinden bilgi ve tecrübelerini insanlara aktarmayı hobi haline getirenlerin sayısı da oldukça fazladır. Peki, kişisel blog nedir? Nasıl açılır ve kişisel bir blog nasıl olmalıdır? Bu konu ile ilgili merak edilen tüm soruların cevaplarını makalemizde bulabilirsiniz.

Blog nedir

İnternet üzerinden kişilerin bilgilerini, tecrübelerini, deneyimlerini samimi ve akıcı bir dille yazıya dökerek ve konu ile alakalı görsel resimler kullanarak başka insanların okumaları için paylaştıkları kişisel internet sitelerine blog denir. Çok güzel yemek yapan ve birbirinden farklı tarifleri olan bir kişi yemek tariflerini paylaşacağı bir blog adresi açabildiği gibi yeni doğmuş bir bebeği olan anne de bebeğinin büyüme sürecinde yaşadıklarını ve deneyimlerini anlatabileceği anne ve çocuk temalı bir blog sayfası açabilir. Spor, sağlık, anne ve çocuk, tatil gezi rehberi gibi aklınıza gelen her türlü konuda blog sayfası açabilirsiniz.

Kişisel blog sayfası açmadan önce hangi konu hakkında yazmanız gerektiğine karar vermelisiniz. Bunu yaparken de ilgi alanlarınızı, hobilerinizi, bilgi birikiminizin olduğu konuları belirleyip, daha sonra en iddialı olduğunuz konu hakkında yazmaya başlayabilirsiniz. Peki, blog sayfası nasıl açılır?

Blog sayfası nasıl açılır

Blog kelime anlamı olarak eskiden duygularımızı ve düşüncelerimizi kaleme aldığımız günlük anlamına da gelmektedir. Bazı insanlar kendilerini ifade ederken başka insanların da buna tanıklık etmesini ister. Bunu yapmak için de internet ortamında bir blog sayfası açarlar. Günümüzde bunu yapmak için genellikle Instagram kullanılmaktadır. Blog sayfaları daha çok insanların bilgi edinmeleri için açılmaktadır.

En fazla tercih edilen blog açma yöntemi, ücretsiz olmasından dolayı Google'ın sunmuş olduğu blogger yani blogspot.com uzantılı blog adresleridir.

Google arama sayfasına blogger yazıp karşımıza çıkan listeden blogger.com sayfasını tıklayıp ücretsiz blog sayfası açma ya başlayabilirsiniz. Blogger sayfasını kullanabilmek için Google hesabınızın olması gerekmektedir. Birkaç basit yönlendirme ile Google hesabınızda açabilirsiniz. Blog giriş yaptıktan sonra yeni blog tuşuna tıklayıp gerekli düzenlemeleri yapıp yazmaya başlayabilirsiz. İşte blogger da blog sayfası açmak bu kadar basit.

Kişel blog sayfası nasıl olmalıdır

İnsanların blog sayfanızı takip etmeleri ve popüler bir blogger olmak için, kaliteli içerikler üretip biraz sabırlı olmanız gerekmektedir. Çok fazla kişinin internet gibi sanal dünyada sizi fark etmeleri bazen çok kolay bazen oldukça zordur. Bunu başarmak için sadece Özgün içeriklere ve zamana ihtiyacınız olacaktır. Daha kısa sürede farkındalık yaratmak için blog sayfanızın reklamını yapmanız alternatif bir yöntem olabilir. Reklam için kişisel sosyal medya hesaplarınızı kullanabilir ya da Google'ın reklam hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Okuyucuların sayfanıza erişim sağlayabilmeleri için hazırlamış olduğunuz içeriklerde seo kurallarına dikkat etmeniz gerekir. Yani içeriğin konusu ile alakalı anahtar kelimeler kullanmalısınız. Bu anahtar kelimeler çoğunlukla okuyucuların Google aramalarında kullandıkları kelimeler doğrultusunda olmalıdır. Ayrıca blog sayfasının görsel teması da çok önemlidir. Her ne kadar okuyucular blog sayfanıza erişim sağlamak için anahtar kelimeleri kullanıyor olsa da sayfanızın sunucu ismi de bir o kadar önemlidir. Sunucu isminden kastettiğimiz blog sayfanızın ismidir. Anlaşılır ve sade bir isim kullanılarak açılan blog sayfası her zaman tercih sebebi olmalıdır. Çünkü, sayfanızı takip eden kişiler her zaman Google aramasında anahtar kelime kullanmaktan ziyade direkt olarak blog adresi ismini yazarak erişim sağlamayı tercih edeceklerdir. Peki, blog yazarak nasıl para kazanılır?

Para kazanmak

İşin en heyecan verici kısmı blog yazarak para kazanmaktır. Bilgilerinizi, tecrübelerinizi ve deneyimlerinizi yazıyı aktararak hem kendinizi geliştiriyor sunuz hem de insanların bilgilenmesini sağlıyorsunuz. Eğer insanların dikkatini çekecek içerikler üretirsiniz, seo kurallarına uygun, yazım ve imla kurallarını dikkate alarak, başka sitelerden alıntı yapmadan Özgün içerikler yazarsanız bir süre sonra blog sayfanız Google aramalarında ön plana çıkacaktır. Google aramalarında ön plana çıkmak demek daha çok kişi tarafından erişim sağlanması demektir.

Sayfanıza ne kadar çok kişi tarafından giriş yapılırsa bir süre sonra Google sayfanızda reklam yayını yapmanıza müsaade edecektir. sayfanızda yayınladığınız reklamların tıklanma oranına göre Google size ödeme yapacaktır. Blogger'da blog sayfası açmak çok kolaydır ancak reklam yayına almak o kadar da kolay değildir.


4 Yorumlar

  1. Açmak için okuyanlara mesaj. Buralar keyifli mecralardır. :) her alanda genel kültürüre boğar. Yeni fikirler verir. :) sırf yazmak ve genel kültür için için bile açılır :))

    YanıtlaSil
  2. Blog açmak çocuk oyuncağı önemli olan gerisini getirmek. Bir Başka Gezgin’e katılıyorum. Önemli olan keyif almak :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu