Son eklenen

ACI BİBERİN FAYDALARI: 12 MUHTEŞEM FAYDA

Acı biber, içeriğindeki kalsiyum, potasyum ve vitaminlerle en sağlıklı besinler arasında yer alıyor. Sağlığımızı korumak ve bazı hastalıkların tedavisi için kullanılan acı biberin faydaları saymakla bitmiyor. İşte acı biberin faydaları;

Acı Biberin Faydaları: 12 Muhteşem Fayda

Gribe Karşı Koruyor

Acı biber, vücudun betakaroten ihtiyacını tek başına karşılamaktadır. C vitamini bakımından da oldukça zengin olan acı biber, vücudun direncini arttırarak gribe karşı koruyor. Bunun için günde bir kere acı biber yemeniz yeterli.

Kanser ve Kalp Krizi Riskini Önlüyor

Acı biberin içerisindeki C vitamini, betakaroten ve antioksidan kanser ve kalp krizi riskine karşı vücudumuzu koruyor. İçeriğindeki kapsaisin sayesinde kanserli hücreleri öldürerek doğal bir kemoterapi görevi yapan acı biber, dolaşım hızını artırarak ise felç geçirme riskini azaltıyor.

Kabızlığı Gideriyor

Lif bakımından çok zengin olan acı biber, bağırsakların düzenli olarak çalışmasına yardımcı olarak kabızlığı önlüyor.

Zayıflamaya Yardımcı Oluyor

Kabızlık sorununu önleyen acı biber, metabolizma hızını artırarak zayıflamaya yardımcı oluyor.

Mide Ülserini Önlüyor

Acı biber, mide içindeki mikropların ölmesini sağlar ve mide içini temizleyerek, ülser gibi mide problemlerinin önüne geçer.

Ağrıları Azaltıyor

Acı biber içeriğindeki capsaicin maddesi nedeniyle yakıcı bir his verir. Bu özelliği sayesinde sinirleri yumuşatır ve beyinde endorfin salgılanmasını sağlar. Endorfin ise ağrı kesici görevini yerine getirerek tüm vücut ağrılarında etkili olur.

İştah Artırıyor ve Sindirimi Rahatlatıyor

Acı biber sindirim salgısını artırarak sindirimi rahatlatıyor ve iştahı açıyor.

Tansiyonu Normal Seviyede Tutuyor

Acı biber, kan dolaşımını hızlandırması özelliğiyle tansiyonu dengede tutuyor. Tansiyon ve kan dolaşımının normal seviyede tutulmasını sağlayarak hipertansiyonu kontrol altında tutuyor.

Üşümeyi Önlüyor

Vücut ısısını artırma özelliğiyle acı biber, kış aylarında üşümeyi önlüyor. Özellikle elleri ve ayakları üşüyen kişilerde oldukça faydalıdır.

Tip 2 Diyabete Karşı Koruyor

Acı biber, Tip 2 diyabete karşı koruyucudur. Aynı zamanda diyabetik nöropati tedavisinde kullanılıyor.

Göz Sağlığını Koruyor

Göz sağlığını koruyan acı biber, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde katarakt hastalığı riskini azaltıyor.

İyileştirici Özelliği Bulunuyor

Acı biber, içerdiği “kapsaisin” adlı madde sayesinde terapatik etki göstererek, duyarlı ya da hassas bölgeler için sakinleştirici ve iyileştirici etki gösteriyor.

Acı Biberin Zararları

Acı biberin faydaları olduğu gibi bazı zararları da vardır. Her besinde olduğu gibi acı biberin fazla tüketilmesi de bazı dezavantajlara neden olabilir. Acı biber fazla tüketildiğinde ülser ve hemoroidi tetikler. Bu tip hastalığı olanların acı biberi aşırı tüketmemeleri gerekmektedir. Sınırlı tüketerek acı biberin faydalarından yararlanabilisiniz.


5 Yorumlar

  1. Acı biber hakkında çok kapsamlı bir yazı yazmışsınız. Çok sık tüketmeme rağmen bu kadar faydasının olduğunu bilmiyordum. Emeğinize sağlık. Saygılarımla. Vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorum katkınız için. Acı biberin faydalarını elimizden geldiği kadar açıklamaya çalıştık makalemizde.

      Sil
    2. Rica ederim. Faydalarının yanında zararlarınıda anlatmanız çok doğru olmuş. Ben teşekkür ederim.

      Sil
    3. Sayfanızı takibe aldım birazdan geliyorum.

      Sil
  2. Bende birkaç ülser bulundu . İlaç aldım düzeldi sanki ama acı biberden vazgeçmem .

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu