Son eklenen

BAYRAMDA MARKETLER AÇIK MI?


Bayram boyunca uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması geçtiğimiz günlerde açıklandı. Bu kapsamda bakkal ve marketlerin çalışma saatleri de yeniden düzenlendi.

4 gün sürecek sokağa çıkma yasağı, arife günü de dâhil olacak şekilde 23 Mayıs ile 26 Mayıs arasında uygulanacak. 4 gün boyunca sokağa çıkmayacak olan vatandaşlar için marketlerin çalışma saatleri şu şekilde.

Market ve Bakkallar Hangi Saatler Arası Açık?

Bayramda uygulanacak sokağa çıkma yasağı boyunca zor duruma düşmek istemeyen vatandaşlar bakkalların çalışma saatleri ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Buna bağlı olarak sokağa çıkma yasağının uygulanacağı 21 ve 22 Mayıs günlerinde bakkal ve marketler gece saat 23.00’a kadar açık olabilecek. Bu saatten sonra açık olan işletmelere ise cezai işlem uygulanacak.

23 Mayıs cumartesi günü için ise, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede bakkal, market, kasap ve kuruyemişçilerin çalışma saatleri 10.00 ile 17.00 arası olarak belirlendi.

Market ve Bakkallar Hangi Günler Kapalı?

Perşembe, cuma ve cumartesi günleri kısıtlı da olsa hizmet verebilecek olan marketler, Pazar, pazartesi ve Salı günleri ise kapalı olacak. İşletmeler bu tarihler arasında online şekilde satış yapabilecekler. Ancak fiili olarak açık olan market ve bakkal işletmesi bulunmayacak.

Pastane, fırın ve tatlıcılar sokağa çıkma kısıtlamasının bulunduğu süre içinde her gün hizmet verebilecek. Yalnızca unlu mamul ve ekmek satışı yapabilecek olan bu işletmeler, mahallere ekmek servisi hizmeti verebilecek. Ayrıca eve su dağıtımı yapan firmaların da sokağa çıkma yasağı olan tarihler arasında hizmet verebileceği bakanlığın yayımladığı genelde yer alan unsurlar içinde bulunuyor.

Bakkal ve marketlerin çalışma saatlerini merak eden kişilerin bahsedilen bilgileri akıllarında bulundurmaları ve sokağa çıkmamaları tavsiye olunur.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu