Son eklenen

DÜNYANIN EN İYİ 10 TATİL BELDESİ


Yılın tüm mevsimlerinde ve özellikle yaz aylarında yapılan tatiller insanlar tarafından vazgeçilemeyecek bir durum haline gelmiştir. Kayak yapmak isteyenler kış mevsimini beklemeden dağın zirvelerine çıkabilirken, serinlemek ya da yüzmek için denizleri arayan insanlar yurt dışında veya yurt içinde sıcak bölgelere giderek bu ihtiyaçlarını karşılamaktadır. İşte tam da yaz mevsiminin gelmiş olduğu bu günlerde tatil mekanları arayanlar için en iyi tatil beldeleri listesini derledik. Bakalım en iyiler listesine girmeyi başaran, dünyanın farklı bölgelerinde bulunan bu cennet köşeler hangileri!

Alaçatı

Türkiye’nin en gözde bölgelerinden biri olan Ege Bölgesi, yerli ve yabancı insanların sıkça tercih ettiği tatil beldeleri arasındadır. İzmir’de bulunan Alaçatı beldesi, 10 bine yakın nüfusa sahip, konum olarak denizle iç içe bir bölgedir. Çok fazla kalabalık ve sesli ortamları sevmeyen bireylerin tercih ettiği Alaçatı, İzmir’in en lüks otellerine ve eğlence merkezlerine de oldukça yakındır. Nostaljik mekânlar, küçük küçük kafeler ve huzurlu, renkli sokakların bulunduğu Alaçatı beldesinde, sevdiklerinize hediyelik ürünler ve eski zamanlardan kalma elbiseleri alabilmeniz mümkündür. Fotoğraf çekmeye müsait alanların fazla olduğu bu tatil beldesi, su sporlarına ilgisi olanlar içinde tercih edilen yerler arasındadır.

Santa Barbara

ABD’nin Kaliforniya bölgesinde olan bu tatil beldesi, yüzlerce insanı içerisinde barındıracak kadar büyüktür. Özellikle yeni evlenmiş çiftlerin balayı olarak tercih ettikleri bu mekan, sahil kenarına yakın olmakla sevenlerine büyük bir avantaj sağlamaktadır. Lüks otellerin bulunduğu aynı zamanda çeşitli eğlence merkezleri ve aktivite salonlarının mevcut olduğu bu tatil beldesinde, geceleri temiz ve huzurlu atmosferi solumak oraya gidenlerin ilk yaptıkları arasındadır.

Miami Beach

Dünyanın belki de en gözde yeri olan Miami sahilleri, Florida da North Bay Road yakınlarında bulunmaktadır. En iyi 10 tatil beldesi arasına girmeyi başarmış olan Miami Beach, palmiye ağaçları ve gün batımının denize yansıması ile oluşturduğu görüntüler ile bilinir. Maddi olarak fazla lüks olan bu belde, Amerika Devleti’nin turizmcilere yönelik yapmış olduğu mimari eserler ile tanınmaktadır. Çeşitli spor dalları ve su aktivitelerinin yapıldığı Miami beldesi müzik ve festival sevenler içinde tercih edilecek yerler arasındadır.

Paia

Hawaii’de bulunan Paia beldesi neredeyse denizle iç içe olmakla beraber doğayı ve orman ortamlarını seven bireyler içinde gidilebilecek tatil beldeleri arasındadır. Deniz ve orman manzaralı otellere sahip olan Paia beldesi şehirden ve gürültüden uzak olması nedeni ile genellikle yetişkinlerin tercih ettiği tatil yerleri arasındadır.

Park City

ABD’nin Utah eyaletinde bulunan Park City, buzullarla kaplı kent olarak bilinir. Kayak merkezlerinin ve soğuk ortamların bulunduğu bu tatil beldesi kış mevsimini özlemiş bireyler için vazgeçilmez bir mekândır. Dağın eteklerine villa tarzında yapılmış olan oteller, manzarası ve yüksekliği bakımından oldukça ilgi çekicidir. Otellerin önünde bulunan buz kütlelerinin ışıklarla çevrili görsel bir şölen oluşturması, Park City bölgesini en iyi 10 tatil beldesi listesine katmıştır.

Kaş

Türkiye’nin eşsiz güzellikleri ile dolu olan Kaş ilçesi Akdeniz bölgesinde yer alan Antalya ilinde bulunmaktadır. Yerli ve yabancı olmak üzere her çeşit milletin bir araya geldiği bu belde de sadece tatil yapmakla kalmayıp, aynı zamanda birçok sosyal aktiviteyi gerçekleştirmek mümkündür. Masmavi denizi, tekne turları, yatlarda konaklama ve müzik festivalleri ile dolu olan Kaş, en iyi tatil beldeleri arasına girmiştir.

Whistler

Amerika’nın kuzey bölgesinde yer alan aynı zamanda Kanada da bulunan Whistler beldesi, özenle yapılmış taş evleri ve rengârenk şehir manzarası ile tanınır. Tepesinde karlı bir dağ ve merkezinde taşlardan yapılmış küçük oteller ile turizmcilere eşsiz güzellikler sunan Whistler beldesi, sahil kenti olmamasına rağmen insanların sıkça tercih ettiği tatil beldeleri arasındadır.

Phoenix

Amerika Birleşik Devletleri’nin Arizona eyaletinde yer alan Phoneix, bulunduğu konumdan dolayı en iyi tatil beldeleri listesindedir. Yerden 13 metre uzunluğunda bir uçurumun kenarına kurulmuş olan Phoneix, binlerce insanı rahatlıkla tatil yapıp, eğlenebileceği bir tatil beldesi haline gelmiştir. Havuzlu oteller, fitness salonları ve villa şeklindeki küçük kamp yerleri ile dopdolu bir şehir izlenimi vermektedir.

Mutlu Köy

Türkiye’nin Balıkesir ilinde bulunan bu tatil beldesi Ayvalık ilçesinde turizmcilerin en gözde mekânlarından birisidir. Özellikle nostaljik bölgeler sevenler için, ahşap, eskiden kalma malzemeler ile yapılmış küçük evlerle dolu olan Mutlu Köy, huzurlu ve sessiz bir tatil beldesi haline gelmiştir. Ailecek gidilebilen, piknik ve kır mekanları ile dolu olan bu belde, bahçeli ve müstakil şeklinde yapılmış otellerle müşterilerini karşılamaktadır.

Barbados

Dünyanın neredeyse sınırlı bölgelerinde olan bu tatil beldesi ada şeklinde bir ülkenin içerisindedir. St. James olarak bilinen bu tatil beldesi, hem konumu olarak hem de manzara açısından oldukça kaliteli ve doğal bir mekândır. 4 tarafının denizlerle çevrili olması ve villa şeklinde yapılmış oteller, tatil yapmak isteyenler için vazgeçilmez bir adrestir. Barbados kültürüne ait deniz ürünleri ve eşsiz mutfağı ile ön plana çıkan St. James beldesi, genellikle yaz mevsimi hakimiyeti altında olduğundan turistik açıdan her an dopdoludur.

2 Yorumlar

  1. Merhabalar.
    Emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Dünyanın en iyi 10 tatil beldesi başlıklı paylaşımı çok güzel bir şekilde kaleme almışsınız. Keşke birer görsel ile de destekleseydiniz. Daha bir anlamlı olurdu diye düşüncemi size haksızlık olur diye istemeyerek paylaşıyorum. Sürç-ü lisan ettimse affola.
    Selam ve muhabbetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi görsel sayısı arttıkça site yüklemesi yavaşlıyor. Teşekkür yorumunuz için.

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu