Son eklenen

EN İYİ 10 GERİLİM FİLMİ

Gerilim filmleri şüphesiz hem ülkemizde hem de dünya genelinde en çok sevilen film türlerinden biridir. Gerek roman gerekse beyaz perdede çok fazla ses getiren eserler vardır.Bu gün de sizler için yapılmış en iyi 10 gerilim filmi listesini hazırladık.

10) Dracula -1992

Bram Storker'in romanından esinlenilen film, Francis Ford Coppola tarafından dönemine göre yapılmış gerilim türünde en iyi film seçilmiştir ve 1993 yılında Oscar’a layık görülmüştür. Filmin konusu ise; genç avukat Harker’a Doğu Avrupa’ya gitmesi için bir iş teklifi gelir. Drakula tarafından kaçırılıp Londra'ya gitmek zorunda kalır. Daha sonra Harker’in nişanlısı Mina ve arkadaşı Lucy’de Dracula tarafından kaçırılır. Ardından Dracula ile heyecan verici bir gerilim başlar. Filmin IMDb puanı: 7.4’tür.

9) Şeytanı Gördüm - 2010

Yönetmen Kim Jee-Woon tarafından 2010 yılında beyaz perde ile buluşan filmin konusu ise bir seri katilin, nişanlısını vahşice öldürmesi üzerine, katilin peşine düşüp izini süren bir adamın yaşadığı gerilim dolu maceraları ele almıştır. Sadece gerilim olmamakla beraber o yılların en çok ses getiren hem gerilim hem de aksiyon türü filmidir. Filmin IMDb puanı 7.9'dur.

8) Braindead - 1992

Baskıcı bir anne olan Vera oğlu Lionel Cosgrove ile beraber yaşamaktadır. Annesinin karşı çıktığı, istemediği Paquita ile sevgili olur ve hayvanat bahçesinde gezintiye çıkarlar. Ardından arkalarından koşarak giden Vera bir maymun tarafından ısırılır ve bir zombiye dönüşür. İşler umdukları gibi gitmedikçe gerilim dozu artmaktadır. Filmin IMDb puanı 7.9'dur.

7) Elm Sokağı Kâbusu - 1984

Fred Krueger’ın yıllar önce çocuk öldüren bir katil olduğunu öğrenen mahalleli tarafından uğradığı baskı sonrası linç edilmesi ile başlayan gerilim filmi, döneme büyük etki bırakmıştır. Ardından öcünü almak için geri dönen Fredy, gençleri uykuda öldürerek filmin gerilim dozajını yükseltmektedir.Filmin IMDb puanı 7.7'dir.

6) Korku Seansı - 2013

Gerçekte yaşanmış hikayeyi konu alan film Ed ve Lorraine adlı dünyaca ünlü antika, mistik sanat ve doğaüstü olayları çözmesi ile bilinen ünlü bir cifttir. Herkesten uzak çiftlik evine taşınan Perron ailesinin evindeki tehlike de onlara gerilim dolu anlar yaşatacaktır.Filmin IMDb puanı 7.5’tir.

5) Zombi Ekspresi - 2016

Güney Kore’de çıkan bir virüsün, Seul'den Busan'a yolculuk yapan bir grup insana bulaşma tehlikesini ve bu insanların hayatta kalma çabasını anlatan bir gerilim filmidir. Korku ögelerini de barındıran film, seyircisini ekrana kilitlemeyi başarmaktadır. Filmin IMDb puanı 7.5’tir.

4) Testere - 2004

İlk filmi 2004 yılında seyircisi ile buluşan filmin konusu, yaşlı ve psikopat olan bir adamın, insanların yaptığı kötülük üzerine kaçırıp, bir tür oyun oynayarak katletmesidir.Filmin IMDb puanı 7.6'dır.

3) Alien - 1979

İlk olarak 1979 yılında yayınlanan gerilim - korku türü film Ailen, uzaydan gelen dünya dışı varlıkları ve insanların verdikleri korku dolu mücadeleyi konu almaktadır. 1980 yılında 'En İyi Sanat Yönetimi' ve 'En İyi Efekt' dallarında Akademi Ödüllerine aday gösterilmiştir. Filmin IMDb puanı 8.4'tür.

2) Cinnet - 1980

En popüler korku - gerilim yazarlarından Stephen King'in aynı adlı romanından esinlenilen filmde, usta ve ünlü oyuncu Jack Nicholson yer almıştır. Filmin konusu ise Jack Torrance'ın otele ailesi ile birlikte taşınması sonucu yaşanan olayları konu alır. Filmin IMDb puanı 8.4'tür.

1) Sapık - 1960

Alfred Hitchcock'un yaptığı ve dünya klasiği haline gelen filmin konusu, patronunun 40.000 dolar parasını çalan Mario'nun kaçmasından sonra yaşadığı olayları konu alır. Görüntü kalitesinin düşüklüğü ve filmin eski olmasına rağmen o yılların en korkunç filmi olma özelliğini taşımaktadır. Ayrıca da şu anki gerilim filmlerinin pek çoğundan daha iyi kaliteye sahip olduğunu söylemek de mümkün. Siyah beyaz görüntü kalitesi ve en zekice çekilmiş görsel sahneleri ile bizlere gerilim dolu anlar yaşatıyor. Filmin IMDb puanı 8.5'tir



3 Yorumlar

  1. Gerilim türüne pek aşina değilim ama listedekilere şans vermeyi düşünüyorum. Bilgilendirmeniz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Aralarında izlediklerim var. Gerilim filmi artık eskisi kadar çok izleyemiyorum. Bu türü sevenler için güzel bir liste. Selamlar :))

    YanıtlaSil
  3. Elm sokağı efsaneydi. Bir dönemin kült yapımlarından.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu