Son eklenen

EN İYİ 10 KORKU FİLMİ


Korku filmleri tutkunlarının hayranlıkla izlediği, kimi zaman gözlerini kapatarak, kimi zaman ise gerilimden gözlerini kırpmadan seyre koyulduğu, gecelerimizi daha da karanlık yapan, fakat izlemeye devam edilen en iyi 10 korku filmi listesini sizler için derledik. Bu listede yer alan en iyi korku filmleri denilebilecek bu filmler, sizi ekrana kilitleyecek türden.

1- Korku Seansı

Chad ve Carey Hayes tarafından senaryosu yazılan ve James Wan tarafından yönetmenliği yapılmış olan Korku Seansı filminin konusunun gerçek bir hikayeden alındığı belirtilmekte. Doğa üstü olaylar üzerine araştırmalar yapan Ed ve Lorraine Warren çiftinin karşılaştıkları bir olayı konu almaktadır.

2- Sessiz Bir Yer

2018 senesinde çıkmış, John Krasinski tarafından yönetilen bu film, dünyayı istila edip çıkardıkları sesleri takip ederek insanları avlayan canavarların arasında yaşamlarını sürdürmeye çalışan bir aileyi konu almaktadır.

3- Testere

Psikolojik gerilim türünde bir film olan Testere, 2004 senesinde gösterime girmiş bir korku filmidir. Yönetmenliğini tek başına üstlenen James Wan, filmin senaryo yazarlığını Leigh Whannell ile birlikte üstlenmiştir. Filmin konusu olağan dışı bir seri katilin seçmiş olduğu kurbanlarına hayatın değeri ve anlamını anlatma takıntısı etrafında gelişen olaylar çerçevesinde şekillenmektedir.

4- Ruhlar Bölgesi

Son derece ilgi çekici ve sürükleyici bir senaryoya sahip Ruhlar Bölgesi filminin yönetmenlik görevini Leigh Whannell gerçekleştirmiştir. Filmin başrollerinde ise Patrick Wilson, Rose Byrne ve Barbara Hershey yer almaktadır. Film 1 milyon dolarlık maliyetine rağmen yalnızca ülkesi Amerika'da 60 milyon dolarlık bir hasılat gerçekleştirmiştir.

5- Elm Sokağında Kabus

Bir korku filmi baş yapıtlarından sayılabilecek Elm Sokağında Kabus filmi, 1984 senesinde gösterime girmiş, Wes Craven tarafından yazılıp yönetilmiş bir Amerikan filmidir. Film Jonny Deep'in oyunculuğa ilk adımını attığı film olma özelliğine de sahiptir.

6- Paranormal Activity

İlk olarak Orlando Peli, daha sonra ise Tod Williams tarafından yönetmenliği yapılan Paranormal Activity filmi, bir Amerikan gerilim ve korku filmidir. Filmin konusu genç bir çiftin evlerinde bir varlığın yaşadığından şüphelenip evlerinin her bir yanını gece görüşlü kamera ile donatması sonucu gelişen olaylar üzerinedir.

7- Çığlık

Bir başka Wes Craven baş yapıtı korku filmi olan Çığlık, 1996 senesinde gösterime girmiş bir Amerikan filmidir. Filmin senaryosu Kevin Williamson tarafından yazılmış ve Dimension Films tarafından dağıtılmıştır. Filmde esrarengiz bir seri katilin kurbanlarını telefonla arayarak onlarla görüşmesinin ardından onları öldürmeleri konu alınmıştır.

8- Halka

2002 senesinde yapılmış olan bir başka Amerikan psikolojik korku türü filmi olan Halka filmi, Gore Verbinski tarafından yönetilmiştir. Filmin baş rol oyuncuları ise Naomi Watts ve Martin Henderson'dur. Filmin orijinal versiyonu Japon yapımı olan Ringu adlı korku filmidir.

9- Teksas Katliamı

Bir Amerikan nostaljisi sayılabilecek klasiklerden olan korku filmidir. Filmin yönetmeni Tobe Hooper filmin senaryosunu Kim Henkel ile beraber yazmışlardır. 1974 senesi yapımı olan Teksas Katliamı filminin konusu gerçek bir seri katilin hikayesine dayanmaktadır.

10- Annabelle

Rusya yapımı olan Annabelle filmi, 2014 senesinde Rusya'da gösterime girmiştir. Filmin yönetmenliği John R Leonetti tarafından üstlenilip, senaryosu ise Gary Dauberman tarafından yazılmıştır. Film Korku Seansı filminin bir ürünü olarak uyarlanıp yayınlanmıştır.

4 Yorumlar

  1. izledim hepsini tabii, bunlar arasında en sevdiğim ise çığlık serisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben korku filmi seyretmeye testerede başladım. Ondan önce macera ve komedi severdim.

      Sil
  2. şu korku filmlerini bir dene bakalım, izleyebilecek misin :)

    tez (thesis), 1996
    şeytanı gördüm, 2010
    yüksek tansiyon, 2003
    ölüm provası (odishon), 1999.

    gelmiş geçmiş en iyi korku filmi ise the shining kabul ediliyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdım bunları bir kenara fırsat buldukça izleyeceğim. Öneriler yorum desteği için teşekkür ederim.

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu