Son eklenen

EN İYİ 10 YABANCI AKSİYON - BİLİM KURGU FİLMİ


Film izlemek evde geçirilebilecek en güzel aktivitelerden biridir. Bir de izlediğiniz film sizi kendi kurgusuna çekerse zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız. Filmler bilindiği üzere konularına göre sınıflandırılmaktadır. Yabancı aksiyon - bilim kurgu filmleri sevenler, listemizde en iyi yabancı aksiyon filmleri kategorinde yer alan yapımları bulabilirler. En iyi 10 yabancı aksiyon filmi seçilirken izlenme oranları, çekildiği tarih olarak günümüze daha yakın ve izleyenlerin vermiş oldukları puanlara göre belirlenmiştir. En iyi 10 yabancı aksiyon filmi kategorisinde sizin için seçtiklerimiz;

1. The Dark Knight (Kara Şövalye) 2008

IMDB Puanı: 9,0

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart

Konusu: Kara Şövalye Batman filminde Jokerin ortaya çıkmasıyla Gotham şehri yeniden kargaşa ortamına sürükleniyor. Ortalıkta bir sürü sahte Batman kıyafeti giymiş kötüler dolaşmaktadır. Film Batman’in Jokeri alt etme savaşını ve bu sırada kendisini sorgulamasını anlatmaktadır.

2. Inception (Başlangıç) 2010

IMDB Puanı: 8,8

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page

Konusu: Dom Cobb insanların rüyalarına sızarak, rüyalarındayken onların saklamış oldukları sırları ve düşünceleri çalan bir adamdır. Cobb bu yeteneği sayesinde kurumsal dünyada hırsızlık yaparken, bir anda aranan uluslararası bir suçlu haline gelmiştir. Eski hayatına kavuşması için ona ve takımına reddetmeyeceği bir teklif sunulur. Acaba Cobb bu görevi başarabilecek midir?

3. The Lord Of The Rings: The Fellowship Of the Ring (Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği) 2001

IMDB Puanı: 8,8

Yönetmen: Peter Jackson

Oyuncular: Elijah Wood, Ian McKellen, Orlando Bloom

Konusu: Büyücü Gandalf, yüzyıllardır kayıp olan yüzüğü yok etmek için bir ekip kurar. Bu ekip de hobbitler, cüce, insan ve elf bulunmaktadır. Bir hobbit olan Frodo’ya yüzüğü taşıma ve Karanlık Lord Sauron’un dağında yüzüğü yok etme görevi verilir. Gandalf, Elf Logolas, cüce Gimli, Aragon, Boromir ve üç Hobit Merry, Pippin ve Samwise bu yolculukta ona eşlik edecek ve onu kötülüklerden korumaya çalışacaklardır. Orta dünyanın kaderi bu yüzüğün yok edilmesine bağlıdır.

4. The Matrix (Matrix) 1999

IMDB Puanı: 8,7

Yönetmen: Lana Wachowski (as The Wachowski Brothers), Lilly Wachowski

Oyuncular: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss

Konusu: Thomas A. Anderson ortalama bir bilgisayar programcısı ve işten arta kalan zamanlarından hackerlik yapan bir adamdır. Hackerlik yaparken kullandığı takma isim Neo’dur. Neo kendi için bu dünyadaki gerçekliği sorgulayan bir yazılımcıdır. Bir gün efsane hacker Morpheus ile tanışır. Morpheus ona hayallerinin ötesinde bir gerçeklikle tanıştırır. Morpheus ile tanıştıktan sonra Neo’yu polisler yakalamaya çalışır. Neo neler olduğunu anlamaya çalışır. Aslında insanların Matrix adı verilen yapay bir dünyada yaşadığı ve dünyanın artık makineler tarafından yönetildiğine inanmalı ve insanların direnişine katılmalıdır.


5. Star Wars: The Empire Strikes Back (Yıldız Savaşları: İmparator) 1980
IMDB Puanı: 8,7

Yönetmen: Irvin Kershner

Oyuncular: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher

Konusu: Darth Vader’e karşı savaş devam etmektedir. Han Solo, Prenses Leia ve Chewbacca, Darth Vader tarafından esir alınır. Luke Skywalker’ın arkadaşlarını kurtarmak için Dagobah gezegenine gitmesi ve Master Yoda’dan Jedi’nin sırlarını öğrenmesi gerekmektedir. Bu şekilde Darth Wader’ın karşısına çıkabilir.

6. Gladiator (Gladyatör) 2000

IMDB Puanı: 8,5

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen

Konusu: Maximus Roma İmparatorluğu’nun en güçlü generali, imparatorun gözdesi ve halk tarafından sevilen bir komutandır. İmparator Marcus Aurelius öldükten sonra yerine oğlu geçer. Oğlu Commodus, Maximus’u kıskandığı ve tahta oturmasından korktuğu için ailesini öldürtür ve Maximus’u da gladyatör olarak ölene kadar savaşması için köle yapar.

7. Leon (Sevginin Gücü) 1994

IMDB Puanı: 8,5

Yönetmen: Luc Besson

Oyuncular: Jean Reno, Gary Oldman, Natalie Portman

Konusu: Leon işine konsantre ve işinde çok dikkatli bir suikastçıdır. New York’ta basit ve temkinli bir hayatı vardır. Bir gün aynı apartmanda diğer dairede oturan insanlar baskına uğrar. Bu baskında 12 yaşında, sigara için bir kız çocuğu alışverişe gittiği için kurtulur. Evine geri geldiğinde kapının açık olduğunu ve tüm ailesinin öldürüldüğünü görür. Hiç belli etmeden Leon’un dairesine girer. Baskını yapan kişiler kız geldiğinde daireden gitmemişlerdir ve aile resminden kızın aslında bu dairede yaşadığını fark ederler. Bu saatten sonra işler iyice karışacaktır.

8. Terminator 2: Judgement Day (1991) (Terminator 2: Mahşer Günü)

IMDB Puanı: 8,5

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong

Konusu: Sarrah Connor ve doğmamış çocuğunu öldürmeye çalışan terminatör gitmiş ve üstünden 10 yıl geçmiştir. Genç ve sağlıklı John Connor gelecekte insanların lideri olacaktır. Skynet tarafından T-1000 adında terminatör John’u öldürmek için gönderilir. Aynı zamanda geçmişte Sarrah’ı öldürmek için gönderilmiş ama başarısız olan terminatör de bu sefer John’u kurtarmak için gelecekten gönderilmiştir.

9. Oldboy ( İhtiyar Delikanlı) 2003

IMDB Puanı: 8,4

Yönetmen: Chan-wook Park

Oyuncular: Min-sik Choi, Ji-Tae Yoo, Hye-jeong Kang

Konusu: Oh-Dae-Su bir gece sarhoşken birileri tarafından yakalanır ve bir odaya hapsedilir. Odada tek başınadır. Odada pencere dahi yoktur. Sadece TV vardır. 15 yıl boyunca bu odada tutulur ve 15 yılın sonunda serbest bırakılır. Kim tarafından yakalandığını, kim tarafından bu kadar uzun süre hapsedildiğini bilmez. Serbest bırakıldıktan sonra bunu çözmek için uğraşmaya başlar.

10. V For Vendetta (2005)

IMDB Puanı: 8,2

Yönetmen: James McTeigue

Oyuncular: Hugo Weaving, Natalie Portman, Rupert Graves

Konusu: Kendine V olarak hitap eden maskeli ve güçlü bir adam, İngiliz televizyonunda çalışan Evely’i kötü adamların elinden kurtarır. Ona artık bazı şeylerin değişmesi gerektiğini anlatır. Faşist ve korku ile yönetilen birleşik krallıkta televizyon programlarını hackleyerek halka seslenir. Halkın 5 Kasım günü hükümetin yapmış olduğu zulümlere karşı direnişe geçmesini ister.

12 Yorumlar

  1. 2,4.6,7 ve 8 i izledim. Güzel bir liste.

    YanıtlaSil
  2. 1, 3, 5, 9 ve 10 tavsiye ederim. Teşekkür ederim yorum için.

    YanıtlaSil
  3. 2, 6, 9 ve 10 izlemedim. Vakit bulduklaça bakıcam. Teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
  4. Aralarında sadece 7. Leon izlemedim. Onuda merak ettim. Bu gece sahura o filmi mi izlesek :D

    YanıtlaSil
  5. Aksiyon macera filmlerini severim tanıtım için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Klasikler..çoğunu izledim ve çok sevdim:)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu