Son eklenen

İNSTAGRAMIN BİLİNMEYEN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Sosyal medya, hayatımızın her anını başka insanlarla paylaştığımız, büyük bir kitlenin etkileşim halinde olduğu, verilen haberlerin doğru olabileceği gibi çoğu zaman çarpıtılarak aktarıldığı sosyal bir mecradır. Sosyal medyanın ilk temelleri 14 15 sene önce Facebook'la başlamıştır. Daha sonra Twitter ve Instagram da hızlı bir şekilde hayatımıza girdi. Instagram, Facebook'un bütün popülerliğini bir anda altüst ederek milyonlarca insanın çok yoğun bir şekilde kullandığı bir platform haline geldi.

Instagram'ı kullanmak için fotoğraf yüklemeyi, başka bir kullanıcıyı takip etmek, yorum yapmak, diğer kullanıcıların paylaşmış olduğu fotoğrafları beğenmek gibi işlemleri öğrenmek yeterlidir. Sıradan kullanımı çok basit olan ve her geçen gün yeni bir kullanım özelliği çıkan ınstagram'ın, halihazırda pek çok bilinmeyen özellikleri vardır. Peki, ınstagram'ın bilinmeyen özellikleri nelerdir? sosyal medya hesabını daha etkin bir şekilde kullanmak isteyen okuyucularımız için detaylı bir araştırma yaptık.

Story kullanma taktikleri

Hikayeler kısmında yazı yazarak paylaşım yapmak için klasik, modern, daktilo, kalın ve italik gibi sınırlı sayıda yazı stili bulunmaktadır. Bu sınırlı sayıdaki yazı stilini dışına çıkarak çok farklı görünümde paylaşımlar yapabilirsiniz. Bunu yapmak için hikaye kısmına girerek bir yazı yazılır. Yazının üzerine gelerek parmağınızı basılı tutun. Kopyala yapıştır tümünü seç seçeneklerinden tümünü seçin. Daha sonra altta bir renk skalası çıkacak. İstediğiniz rengin üzerine bir parmağınızı bastırıp, diğer elinizin bir parmağı ile yazının üzerine bastırıp aynı anda iki parmağınızı sola doğru kaydırın. Bu kullanım özelliği ile yazı üzerinde çok farklı renkleri aynı anda kullanabilirsiniz. Bu özellik ınstagram'ın çok fazla bilinmeyen kullanım özelliklerinden sadece bir tanesidir.

Elleri kullanmadan video çekimi

Instagram' ın hikaye kısmında anlık video paylaşmak için normal şartlarda çekim yaparken video tuşuna basılı tutmak gerekiyor. Bu çekim şeklinde ellerimiz titreye biliyor, görüntüyü tam kaliteli bir şekilde kayıt edemiyoruz. Videolarımızın görüntü kalitesini arttırmak için ekranın alt kısmında bulunan kayıt seçeneklerinden eller serbest modunu aktif hale getirdiğiniz takdirde, 15 saniyelik video çekimleriniz de kayıt tuşuna parmağınızla basılı tutmak zorunda kalmayacaksınız.

Yeni paylaşımlardan haberdar olun

Çok severek takip ettiğiniz bir Instagram kullanıcısının, yapmış olduğu paylaşımları anlık olarak takip etmek için, takip ettiğiniz kullanıcının profil sayfasına giriş yapın. Kullanıcının profil sayfasında ekranın en köşesinde üç nokta ile işaretlenmiş seçenekler kısmı bulunmaktadır Bu bölümden kullanıcının yapmış olduğu paylaşımlardan anında haberdar ol kısmı aktif hale getirebilirsiniz. Instagram'ın farklı kullanım özellikleri sayesinde, çok daha fazla keyif alacaksınız.

Etiketleri kaldırın

Arkadaşlarınız sizin bilginiz olmadan paylaşmış oldukları fotoğraflara Instagram kullanıcı adınızı etiket yapabilirler. Tanımadığımız insanların profilinize giriş yapmasını istemiyor olabilirsiniz. Bunu engellemek için paylaşılan fotoğrafa giriş yaparak seçenekler arasından etiket durumunuzu iptal edip sadece kendi profilinizde görünmesini sağlayabilirsiniz.

Çevirimiçi özelliğinizi pasif hale getirmek

Sürekli aktif olarak Instagram'da dolaşım yapıyor olabilirsiniz. Ancak takipçilerinizin sizin sürekli Instagram içerisinde olduğunuzu bilmeleri sizi rahatsız ediyor olabilir. Bu rahatsız edici durumu ortadan kaldırmak için çevirimiçi özelliğine pasif hale getirmeniz yeterli olacaktır. Profilinize giriş yapıp kişisel ayarlarınızın seçenekleri arasında hareket durumunu göster bölümü bulunmaktadır. Bu bölüme giriş yaparak çevirimiçi görüntünüzü kapatabilirsiniz. Ayarlarınızda bu şekilde bir güncelleme yaparak sadece kendi çevirimiçi özelliğinizi kapatmış olmuyorsunuz. Aynı zamanda takip ettiğiniz kişilerin de çevrimiçi olup olmadığını kapatıyorsunuz.

Hikayede yazı paylaşırken arka planı renklendirme

Hikayelerde ya da ana sayfada yazı şeklinde görsel paylaşmak için çoğu zaman kendi imkanlarımızla siyah bir zemin üstünde fotoğraf çekip daha sonra o siyah zemin üzerine yazı yazmaya başlıyoruz. Yada, arama motorlarındaki görsellerden kendimize uygun görseli kayıt edip, daha sonra da bu görsel üzerine paylaşım yapıyorduk.Bir kaç basit yöntem ile yazılarınızın altındaki zemine istediğiniz renklendirmeyi yapabilirsiniz.

Hikaye kısmını açıp boş bir zeminin fotoğrafını çekin. Daha sonra ekranın üst köşesinde bulunan kalem işaretini seçtiğiniz takdirde alt kısımda renkler çıkacaktır. Bu renklerden herhangi birini seçip ekrana parmağınızı basılı tuttuğunuz takdirde zemin renginiz istediğiniz şekle gelecektir. Bu yöntem sayesinde artık hikayelerinizi siyah bir fon şeklinde paylaşmak zorunda kalmayacaksınız. Bu yöntem de ınstagram'ın bilinmeyen özellikleri içindedir.

1 Yorumlar

  1. İnstagramın bilinmeyen özelliklerini öğrenmek bir çok arkadaşın işine yarayacaktır zira ben bilinen özelliklerini de pek bilmiyorum instagrama diğerleri kadar mailli değilim sanırım ondan ama çok teşekkür ederiz bilgilendirici bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu