Son eklenen

SEO İLE İŞİNİZİ GELİŞTİREBİLİRSİNİZ

Dijital pazarlamanın gün geçtikçe öneminin artmasıyla birlikte SEO çalışmaları da daha önemli olmaya başladı. Hem kurumsal hem de bireysel web siteleri için pazarlamada son derece önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor Search Engin Optimization(Arama Motoru Optimizasyonu)çalışmaları. Peki, nedir bu SEO? Yenir mi içilir mi? Gelin birlikte SEO’nun dijital pazarlama için faydalarına bakalım.

SEO Nedir?

SEO; Search Engin Optimization kelimesinin kısaltılmış halidir. Yani arama motoru optimizasyonu. Bu da Google gibi arama motorlarında üst sıralarda yer almak istiyorsanız, bu konuyu dikkate almanız gerektiği anlamını taşır. Çünkü dijital pazarlama kanallarına ağırlık verdiğinizde, web siteniz için organik trafik oranını arttırmak için üzerinde çalışmanız gerekecek.

SEO Nasıl Katkı Sağlar?

Sosyal medya stratejisinden içerik stratejisine kadar birden fazla alanda olumlu etkiler sağlayan SEO, ulaşmak istediğiniz hedef kitleyle sizi buluşturmak için çalışan bir sistem. Çünkü web siteniz ile sosyal medya ağlarınızdaki optimizasyonlar, birbirleriyle etkileşimleri tetikleyicidir. Bu da demek oluyor ki oluşturduğunuz her içerik, sizi müşterilerinize bir adım daha yaklaştırıyor. İşte bu nedenle dijital pazarlama ile ilgili attığınız her adımda vermek istediğiniz mesajı, birbiriyle optimizasyon halinde olan tüm sosyal kanallarınızda vermeniz gerekir. Bu sayede dikkatini çektiğiniz kişilerin geri dönüşleri çok daha hızlı olacaktır.

SEO’nun Çalışma Mantığı Nasıldır?

Internet kullanıcıları gün içerisinde arama motorları aracılığıyla pek çok sorgulama gerçekleştirir. İşte bu sorgulamalara en doğru cevabı veren web sitesi ya da sosyal ağlar arama motorlarının yaptığı taramalarda en üst sıralarda yerini alır. Bu sayede kullanıcıların o web sitelerine girme olasılığı daha da artar. Hem de hiçbir maliyet gerektirmeden. İşte bu organik web sitesi trafiğidir.

Eğer ki dikkatleri üzerinize çekmek ve daha fazla kişiye ulaşmak istiyorsanız; kaliteli ve hizmetlerinizi en doğru şekilde anlatan içerikler oluşturmalısınız. Orjinal içerikler arama motorlarının algoritmalarının daha da fazla ilgisini çeker ve bu da üst sıralarda çıkma ihtimalinizi daha da yükseltir. Tüm bunlar için de SEO sizin en iyi yardımcınızdır. Bu konuda kendinizi geliştirebileceğiniz gibi, uzmanlarla çalışmanız da mümkün. Web siteniz için doğru ve kaliteli içerikler üreterek dijital pazarlama için çalışmalarınızı kendiniz de takip edebilirsiniz. Ancak bununla ilgili gerçekten iyi bir mesai harcamanız gerekeceğini unutmayın. Hem işime hem de dijital pazarlamaya yetişebilirim diyorsanız tabii ki tercih sizin. Fakat zaman içerisinde mutlaka bir profesyonelle çalışmanız gerekecektir. Elbette, bir profesyonelle çalışırken bildikleriniz de yapılan işi takip edebilmeniz için size artı sağlayacaktır.


5 Yorumlar

  1. Blogumu ilk açtığımda google arama yaptığim zaman blogumu bulamıyordum. O zaman karşıma çıkmıştı SEO. Biraz araştırdım da benim yapabiceğim bir seymiş gibi gelmemişti. Şuan aradığım zaman bulabiliyorum herhalde yeni olduğundan öyle olmuştu.
    Çok güzel bir içerik olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Seo ile ilgili makalemize yaptığınız yorum için.

      Sil
  2. Güzel bir bilgi içeriği teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Keşke işin teknik yönüne de daha fazla hakim olabilsek. Çokkkkk teşekkürler bilgilendirme için 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seo konusunda bilende çok bilgi var ama nedense paylaşmak istemiyor Yıldız hanım

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu