Son eklenen

WEB SİTESİ ZİYARETÇİ TRAFİĞİ NASIL ARTIRILIR?

Günümüzde hayat artık dışarıda değil, bunun tam tersi içeride yani internetin olduğu her yerde akıyor. Bu nedenle ister sosyal medya kullanıcısı olsun ister kişisel yada ticari amaçlı olarak varlığını sürdüren internet siteleri olsun, bu iki grubun da en büyük beklentisi, binlerce internet kullanıcısı tarafından takip edilmektedir. Bu makalenin ana konusu sosyal medyada takipçi sayısını arttırma konusundan ziyade web sitesi ziyaretçi trafiği nasıl arttırılır? konusu hakkında olacaktır.

Bu sanal dünyada ticari faaliyet sürdürenler, kişisel blog ya da kişisel web sitesi olanlar daha net bir ifade ile açıklamak gerekirse hayatının akışını internete göre belirleyenlerin, internet kullanıcıları tarafından her daim tercih sebebi olmaları, gün içerisinde web sitesine binlerce yada yüzlerce kişi tarafından giriş yapılması için bazı kriterlere dikkat edilmesi gerekmektedir. İşte web sitesinin ziyaretçi sayısını artırmak için yapılması gerekenler.

Kopya içerik asla kullanmayın

Bir konu hakkında araştırma yapan herhangi bir kişi, daha önce başka bir internet sitesinde okumuş olduğu bilginin aynısını yada bir kısmının kopyalanmış olarak hazırlandığı internet sitesinden çok fazla zaman geçirmeden çıkış yapar. Kopya içerik konusunda Google kuralları çok hassastır. Başka sitelerden alıntı yapılmış içeriklere ait web sitelerini Google, arama listesine almamaktadır. Google'ın arama listelerinde olmamak demek web sitenize ziyaretçi akışının olmayacağı anlamına gelmektedir.

Hangi konu hakkında içerik hazırlamak istiyorsanız o konuyla alakalı olan tüm bilgileri okuyup araştırın. Daha sonra öğrenmiş olduğunuz bilgileri, kendi ifadelerinizle yeni cümleler haline getirerek içeriğinizi oluşturun. Bu şekilde hem içerikleriniz özgün olacaktır hemde websiteniz okuyucular tarafından daha fazla dikkat çekecektir.

Haftada en az üç farklı konuda içerik hazırlayın

Yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi de web sitesinin kurulum aşamasından sonra toplu bir şekilde içerik girişi yapılıp daha sonraki süreçte herhangi bir veri girişi yapılmamasıdır. Geri dönüşüm açısından web sitesinin hit olması için güncel tarihlerde içerik girişinin yapılması gerekmektedir. Çünkü okuyucular elde etmiş oldukları bilginin hangi tarihte kayıt altına alındığına çok dikkat ederler. Okudukları ile ilgili içeriğin kayıt tarihi, bir yıl öncesine ait ya da birkaç ay öncesine ait ise o web sitesinin aktif faaliyet göstermediği kanısı oluşmaktadır. İnternet kullanıcılarında iyi bir intiba bırakmak için haftada en az 3 defa içerik girişi yapılmalıdır. Belirli periyotlarda eski tarihli kayıtların güncellenmesi ve kayıt tarihlerini yenilenmesi, ziyaretçi trafiğini belirli bir ölçüde arttıracağı gibi sitenize giriş yapan kullanıcının daha uzun süre zaman geçirmesini sağlayacaktır.

İçerik odaklı anahtar kelime kullanmak

Sitenizin daha çok kullanıcı tarafından tıklanması yani ziyaret edilmesi için yapılması gereken en önemli nokta, içerik hazırlarken internet kullanıcılarının bu içeriğe nasıl daha kolay ulaşacağı hakkında fikir sahibi olmak gerekmektedir. Yani, olayın özü şudur; bisiklet nasıl tamir edilir? Bisiklet bozulunca ne yapmak gerekir? Bisiklet tamiri hakkında tüm bilgiler ? gibi kelimeleri Google'a yazarak arama yapan bir kullanıcının, sizin web sitenizi konu ile alakalı olarak erişim yapması için sizin de bisiklet tamiri hakkında hazırlamış olduğunuz içeriğin içinde mutlaka bu anahtar kelimeleri kullanmanız gerekir.

Website ziyaretçi trafiği, içerik yazarken kullanılan anahtar kelimelerin doğru seçilmesi ile bağlantılıdır. Sizin içeriğimizde kullanmış olduğunuz anahtar kelimelerin Google da kullanıcılar tarafından aratılması ve Google'ın sizin web sitenizi aramalarda ilk 10 sırada listelemesi çok önemlidir. İnternet sitenizin daha çok ziyaretçi çekmesi için mutlaka SEO nedir? SEO uyumlu içerik nasıl hazırlanır? mutlaka bu konular hakkında bilgi sahibi olmanızı tavsiye ederiz.

Sitenizin reklamını yapmak

Kopya olmayan tamamen kendinizin hazırlamış olduğu içerikleri, doğru anahtar kelimeleri kullanarak hazırlamış olduğunuz halde istediğiniz seviyede ziyaretçi trafiği elde edemeyebilirsiniz. İşte böyle durumlarda yapılacak en iyi şey reklam hizmetlerinden yararlanmak olacaktır. Sosyal medya hesaplarınız üzerinden sitenizi tanıtabilir yada daha kısa sürede sonuç almak için Google'ın reklam hizmet servisinden faydalanabilirsiniz. Reklam ve tanıtma ayırdığınız bütçenin size, olumlu bir şekilde geri dönüşümü olacaktır.

Sitenin dizaynı ve kullanımı

Karmakarışık renklerle dizayn edilmiş ve site içerisinde sayfalar arasında dolaşırken zaman kaybetmek ziyaretçilerin pekte tercih etmediği bir durumdur. Ziyaretçilerin site içerisinde daha uzun süre vakit geçirmesi için sitenin görüntüsünün dikkat çekici olması ve site içi kullanımı pratik olması gerekmektedir.
blogger hit artırmak, hit alma yolları, trafik artırmak, trafik çekmek, hit nasıl artırılır, hit artırma yöntemleri, 


21 Yorumlar

  1. Siteler için emek veriyoruz ama büyük sitelere karşı şansımız yok. Büyük siteler her konuda yazıyor ziyaretçi çekmek için Web sitesi trafiği nasıl artırılır ben beceremedim bu işi

    YanıtlaSil
  2. Faydalı bilgiler.. Teşeklürler...

    YanıtlaSil
  3. Çok yararlı bilgiler olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Yazı için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Bence kendinize bir dost buluraaniz trafik daha fazla artar çunku ik8nizin ilgi alanlari farkli ve bu da farkli icerikler anlamina gwliyor bende suan bu dusuncemi gerceklestirmeyi seniyom

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ara bizde yaptık 7 kişi falandık blogları günlük rutin ziyaret ettik yorum yaptık. Değişik iplerden tarattık siteleri ondan sonrada dağıldık.

      Sil
  6. çok faydalı bir post olmuş. Özellikle yeni blog açanlar için

    YanıtlaSil
  7. Çok faydalı öneriler not aldım ben de uygulamayacağım teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Çok faydalı bilgilendirici bir yazı olmuş. Trafik önemli ve zor kısmı gibi geliyor bana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgün içerik girdikten sonra trafik zamanla olur ama bu işin başı sabır teşekkür ederim yorum katkınız için

      Sil
  9. En son öğrendiğim anahtar kelime oldu.
    Yazılarım google görünmüyor dizine eklemiyor bakalım en son ne olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mail adresini gönder bir tane tema göndereyim

      Sil
    2. Bu yeni kullandığım temayı çok sevdim acaba iyi sonuç alır mı onu bilmiyorum.

      email
      veyenidenolacak@gmail.com

      Teşekkür ederim

      Sil
    3. Herşey İçin Teşekkür ederim.
      Bu Arada bu teman diğerinden daha güzel. Üzerinden biraz oynama yaparsan çok daha güzel olabilir . örnek olarak semihkececioglu bloğuna bakabilirsin onunda bu temadır sanırım

      Sil
  10. Önemli tüyolar. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. Ben belli bir konuda yazmadığım ve çok kısa yazdığım için bunlar benim için geçerli olmuyor.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu