Son eklenen

Biz Böyleyiz Filmi Konusu


Geçtiğimiz günlerde Netflix ülkemiz filmlerinden birini daha yayınladı. Kuşkusuz bu günlerde daha çok izler daha çok okur ve daha çok sıkılır olduk. Hal böyleyken ne izleyeceğimizi ne okuyacağımızı birkaç kez düşünmek gerek.

Biz Böyleyiz ise sizlere her şeyiyle önerebileceğimiz sımsıcak bir yapım. Öncelikle filmin ekibinden kısaca bahsetmek gerekirse, film her biri ışıl ışıl isimlerden oluşan şahane bir kadroya sahip. Yönetmenliği Caner Özyurtlu tarafından yapılan filmin hikâye kadrosunda ise kendisine Melihkşah Altuntaş ve Berrak Tüzünataç katılmış. Her ailenin, dostun ve aşığın kendinden bir şeyler bulabileceği, gerçekten de “bizden” olan, son derece samimi bir yapım.

Film birbiriyle uzun zamandır çok fazla görüşemeyen çocukluk arkadaşlarının bir şekilde toplanmasıyla başlıyor. Çocuklukları birlikte geçmiş bu eski dostların bir yandan birbirlerini hala ne kadar iyi tanıdıklarını izlerken, diğer yandan bir o kadar habersiz oluşlarına seyircilik ediyoruz. Film birçok konuda hayatımızda yaşadığımız pek çok duyguya dokunuyor ve belki de eğlenceli havanın altındaki bu gerçeklik içten içe insanı vuruyor.

Film dostluk ve aile temalarının yanında aşk teması da başarıyla kullanıyor. Belki de her birimizin en az bir kez bile olsa aşk mı yoksa sevgi mi tartışması aslında alt metinde kuvvetlice işleniyor. Ana karakterlerimizden ikisinin arkadaşlıktan öte, aşktansa birkaç adım cesaret eksiği, gurur fazlalığı olan ilişkilerini görmek izleyiciye geçebilen gerçeklikte karşımıza çıkıyor.

Ölüm ve yaşam başarıyla işleniyor. Film aslında her birimizin ölmeden önce anlaması gereken çok önemli bir konuyu anlatmaya çalışıyor bize. Enseyi çok da karartmamalı, olabildiğince çok gülmeliyiz aslında. Çünkü hayat en nihayetinde birkaç güzel andan ibaret değil mi? Biriktirdiğimiz samimi gülüşler, iyi dostlar ve sevgiden ibaret değil mi? İşte Biz Böyleyiz tam olarak bunu anlatıyor. Küçük keyifli anların sandığımızdan çok daha önemli olduğunu gösteriyor bize. Umarız ki bu tatlı filme bir göz atarsınız. Muhteşem oyunculuklar ve sımsıcak hikâye sizlere iyi gelir.

3 Yorumlar

  1. Evet ben de izledim. Filmden yaptığınız çıkarım ve görüşlerinize kesinlikle katılıyorum.Gayet güzel özetlemiş ve yorumlamışsınız, emeğinize sağlık👍

    YanıtlaSil
  2. Vakit bulursanız tavsiye ederim. Teşekkürler yorum için.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu