Son eklenen

EN ÇOK PARA KAZANAN 10 MESLEK

Meslek Seçimi yapılırken, ilgi alanların yanında, kazanılan para da oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Tatmin edici bir kazanç da elde etmenin yanı sıra mesleği severek yapmak da önemli bir yer tutmaktadır. İş hayatında başarılı olmak ve sosyal hayatı da devam ettirebilmek konusunda oldukça önemli bir yeri olan meslek seçiminde, Türkiye’de binlerce seçenek bulunabilmektedir. Para kazanmak için oldukça elverişli olan bu meslekler, gençlerin de tercih etmesi yolunda popüler olma yolunda ilerliyor.

Matematikçi

Yapılan araştırmalar neticesinde yıllık maaşı 101.360 Doları bulan ve en çok para kazandıran meslekler listesinde ilk sırada yer almaktadır. Meslek olarak matematik alanında bir kariyer hedefi bulunan kişilerin kazancı da oldukça yüksek olacaktır. Oldukça yaygın olan ağı sayesinde matematik alanında ilerleyen gençlerin çalışma imkanları da oldukça yüksektir.

Sigorta Uzmanlığı

Yıllık maaş getirisi yapılan araştırmalar sonucunda 93.680 doları bulmaktadır. Sigorta uzmanlarına son yıllarda talep artmaktadır bunun nedeni ise sektörünün gelişmekte olmasıdır. Bu nedenle iş bulma olanağı da oldukça yüksek olan meslek grubu kazanç sıralamasında ikinci sırada yerini alırken, aynı zamanda bu alanda uzmanlık gerektiren kariyer basamaklarının da çok kolay olmadığını söylemek gereklidir. İlgili alanda uzmanlık hedefleyen kişilerin, kariyer planlaması yaparken doğru adımları atması gerekmektedir.

Yazılım Mühendisi

Yıllık kazancı 93.350 Dolar’ı bulan yazılım mühendisliği mesleği son zamanların en mükemmel iş fikirleri arasında yer almaktadır. Gittikçe gelişmesi beklenen yazılım mühendisliğinin, kullanım alanlarının da yaygınlaşması beklenmektedir. Günümüz teknolojisinde yapay zeka bile ön planda tutulurken, yazılım ile alakalı temel teknolojik cihazların gelişmesi ve değişmesi anlamında iyi bir geleceği olduğu düşünülen yazılım mühendisliği, bu alanda uzmanlaşmak isteyen kişilerin yetenek ve ilgisine de bağlıdır.

Bilgisayar Sistemleri Analisti

Yıllık kazancı 79.680 Doları bulmaktadır ve fazla kazanç sağlayan bilgisayar sistemleri analisti olarak ağ yönetiminin sağlayan popüler bir meslek grubudur. Şirketlerin dijital platform ve kurumlarının alanlarının ihtiyaç duyduğu bu grup, sıralamada dördüncü sırada yer almaktadır. Oldukça kazançlı olduğunu da söylemek gerekir.

Mesleki Terapist

Yıllık kazancı 75.400’ü bulmaktadır. En çok kazanç sağlayan meslekler arasındadır. İş esnasında yaralanan ya da hastalanan personelin rehabilitasyon hizmetini gerçekleştiren meslek grubu, iş sağlığı ve meslek hastalıklarının artması ve bu konuya daha da önem verilmesiyle oldukça popüler olmuştur. İş sağlığı ve güvenliği anlamında neredeyse her şirketin önlem almasıyla popüler bir meslek grubu haline gelmiştir.

Aynı şekilde psikiyatristlerin de oldukça yüksek kazançları bulunmaktadır. Yıllık ortalama 216,090 dolar kazandıkları yapılan araştırmalar sonucunda saptanmıştır.

Diş Hekimliği

Yıllık Kazancı yine üst seviyelerde olan dii hekimliği önemli meslek gruplarındandır. Esnek çalışma saatleri ile çalışmak mümkündür. Özel yetenek ile bilgi isterken, ileriki yıllarda daha da kazançlı olacağı beklenmektedir. Yıllık ortalama kazançları 174,110 dolar olduğu bilinmektedir.

Konuşma Patoloğu

Yıllık Kazancı yine üst seviyelerde yer alan konuşma patoloğu, meslek olarak az bilinmesine rağmen, iletişim bozukluğu olan kişilerin anlaşılabilmesi için destek veren meslek gruplarındandır. Neredeyse her yaş grubundan hastası bulunur ve ilerleyen dönemlerde daha da kazançlı hale gelmesi beklenmektedir.

Odyolog

Yıllık kazancı 69.720 Dolar olduğu yapılan araştırmalarda yer alan meslek grubu, işitme ve denge sorunları yaşayan kişilerin tedavisi yapmaktadır. İşitme cihazı teknolojilerinin gelişmesiyle beraber kazancının daha da çok artacağı düşünülmektedir ve yaygınlaşması beklenmektedir.

Üniversite Profesörü

Yine yıllık kazancı oldukça yüksek olan profesörlük, zorlu bir süreci kapsamaktadır. Kazanç sıralamasında listenin 10. sırasında yer almasıyla, eğitimcilik konusunda bir üniversitenin kadrosunda yer alabilmek için oldukça başarılı bir eğitim hayatı sürdürülmesi gerekmektedir.

6 Yorumlar

  1. Yazılım Mühendisi olmak isterdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel meslek bende endüstri mühendisi olmak isterdim.

      Sil
  2. Konuşma Patoloğu olmayı isterdim yardıma ihtiyacı olan birine yardımcı olmak kadar güzel bir şey yok

    YanıtlaSil
  3. Yazilim uzmanligi gencler dusunmeli..
    1 hafta once bir yerli oyun guzel paraya satildi...
    Devlet de okuyana tesvik vermeye baslamis bu konuda...

    YanıtlaSil
  4. Bende meslek olarak yazılım mühendisi olmak isterdim ama okulda olamayacağım için elektronik okuyup hobi olarak yazılım öğreniyorum bence güzel hayallerimizin peşinden gitmeliyiz :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu