Son eklenen

Evde 2 TL’ye 3 Dakikada Hot Chocolate Mocha Tarifi

Korona nedeniyle tüm günü evde geçirdiğimiz bu dönemleri eğlenceli hale getirmek ister misiniz? Üstelik dışarıda onlarca para vereceğiniz şeyleri birebir aynı şekilde sadece 2 TL’ye hazırlayarak. Sizi evde hazırlayabileceğiniz, dünyanın en lezzetli kahvesi olan Hot chocolate mocha tarifi ile tanıştırmak isteriz.

Hot chocolate mocha, içerisinde çikolata şurubu bulunan bir kahve türüdür. Bu kahvenin diğer kahvelerden en büyük farkı, içerisindeki çikolata sosu, süt ile birlikte servis edilmesi. Bu sayede sadece kahveseverlere değil neredeyse herkese hitap eden bir kahve olmayı başarıyor. Özellikle evde kahve tarifi arayanların bir numaralı gözdesi olacak bir kahveden bahsediyoruz. Alıştığınız kahve tadından çok daha fazlası.

Evde kahve tarifi ile kahve hazırlamak, dışarıdan 20 TL’ye aldığınız kahvelerin aynı tadını vermiyorsa tariflerinizi gözden geçirmelisiniz. Birebir baristadan alınan bu tarif, kahve dükkanlarında hazırlanan kahvenin birebir aynısıdır. Bu sayede aynı lezzeti ortaya çıkartabiliyoruz. Üstelik tüm bu malzemeler, 2 TL tutuyor.

Evde 2 TL Dışarıda 18 TL
Hazırlayacağınız kahvenin malzemelerini tekrar tekrar kullanabildiğiniz için büyük bir uygun fiyatlılık sağlıyor. Sıcak çikolata tarifi ile kıyaslandığında dahi çok daha uygun fiyatlı gözüküyor. Öyle ki sıcak çikolata hazırlanırken kullanılan süt miktarı nedeniyle kahvenin bütçesi 3 TL’yi bulabilmekte. Fakat hot chocolate mocha tarifi tam bir bütçe dostu olarak 2 TL’ye hazırlanıyor.

Dışarıdaki kahvelerin bu kadar pahalı olmasının nedeninin içerisinde kullandıkları malzemeler değildir. Dükkanın kirası, çalışan maaşları vs. kahve fiyatlarının yükselmesine neden olur. Evde aynı kahveyi 10 kat daha uygun bir şekilde yapabilirsiniz.

Kahveniz Her Zaman Yanınızda Olsun
Nefis bir şekilde hazırlanmış hot chocolate mocha tarifi her zaman yanınızda olsun isterseniz de sıcak koyabileceğiniz bir termosun içerisine katarak yanınızda gezdirebilirsiniz. Aynı zamanda yolda, arkadaşlarınızla otururken de içmek istiyorsanız, kahvenizi, marketlerden alabileceğiniz özel kahve muglarına koyarak yanınızda taşıyabilirsiniz.

Böylece dışarıda daha az masraf yapmış olacaksınız. Aynı zamanda kendinize göre tarifi değiştirebileceğiniz için tam damak tadınıza uygun bir kahveyi içebileceksiniz. Üstelik içerisinde kullanacağınız şeker ve laktoz oranını kendiniz ayarlayabildiğiniz için gerek diyet dönemlerinde gerekse alerjik durumlarda, dışarıdan alınan kahvelere oranla çok daha yararlı olacaktır.

Gerekli Malzemeler
l 1 Tatlı Kaşığı Nescafe
l 1 Tatlı Kaşığı Çikolata tozu ya da çikolata sosu
l Yarım fincan süt
l Çeyrek bardak sıcak su
Nasıl Hazırlanır?
Öncelikle 1 tatlı kaşığı nescafe, 1 tatlı kaşığı çikolata tozunu fincanınıza ekleyin. Üzerine çeyrek fincan kadar sıcak su ekleyin ve ardından iyice karıştırın. Sıcak suyun soğumaması için bu adımları hızlıca yapmaya özen gösterin.

Hali hazırda ısıttığınız sıcak sütünüzü de hazırladığınız karışıma ekleyin. İster karıştırarak ister 2 farklı tat alacağınız şekilde servis edebilirsiniz.

Tadını daha güzel hale getirmek için kahvesinin miktarını doğru ayarlamanız gerekiyor. Eğer kahve sevmeyen biriyseniz kahve oranını biraz azaltıp çikolata sosunu arttırabilirsiniz. Ya da tam tersi olarak kahveyi daha çok seviyorsanız nescafe oranını arttırabilirsiniz.

Çikolata Parçacıkları Ekleyin
Kahvenizden çok daha özel tatlar almayı istiyorsanız yapabileceğiniz çok basit birkaç adım var. Sıcak çikolata tarifi aksine bu kahvenize dilediğiniz şekilde farklı tatlar ekleyebilirsiniz. Özellikle çikolata parçacıkları atarak mocha içindeki çikolata tonlarını farklı tat notaları ile süsleyebilirsiniz.

Hot chocolate mocha tarifi için özel olarak çikolata almayı düşünüyorsanız, bitter çikolatadan ziyade sütlü çikolata tercih edebilirsiniz. Bitter çikolatalar, mochanın tadını daha ağır ve sert hale getirebiliyor. Özellikle kahvenizi yumuşak içmeyi seviyorsanız, istediğiniz lezzetin biraz dışına çıkması söz konusu. Kahvenizi daha yumuşak hale getirmek için aynı zamanda daha fazla süt ekleyebilirsiniz.

Sıcak kahveleri hazırlarken dikkate almanız gereken bir diğer önemli nokta da sıcak suyunuzun ısısıdır. Kahveye ekleyeceğiniz sıcak suyun çok kaynar olmaması gerekiyor. Eğer kaynar suyu kahvenin üzerine birden dökerseniz, kahve erimeden yanacaktır. Bu da kahvenizin daha acı olmasına neden olur.

Kahvenize ekleyeceğiniz su, kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika kadar dinlendirilir. Ortalama derecesi 80e indiğinde fincanınıza ekleyebilirsiniz. Böylece yanmasını engellemiş olursunuz. Fakat suyun çok soğuk olmamasına da dikkat göstermelisiniz. 70 derecenin altındaki sıcaklıkta su eklediğinizde kahveniz yeterince çözünmeyebilir. Bu da kahvenizde yeterince kahve tat ve aroması olmamasına neden olabilir. İdeal sıcaklıktan uzaklaşmamakta fayda var.

9 Yorumlar

  1. Çok güzel bir tarif teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hot Chocolate Mocha Tarifine yaptığınız yorum için ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Basit, pratik bir yöntemmiş. Teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
  3. sıcak çikolatayı da severim mokayı da ay saol yaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende severim sıcak çikolatayı yorum için teşekkürler

      Sil
  4. Bu tarif çok ilgimi çekti, mutlaka çok lezzetlidir :)
    Blogumu takip ettiğiniz için teşekkürler, ben sizi daha önce takibe almışım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra hanım ben sizi takip ediyorum zannediyordum dün takip etmediğimi farkettim

      Sil
  5. Böyle basit tarifleri çok seviyorum. Kesinlikle deneyeceğim, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu