Son eklenen

Kilo vermenin 5 kolay yolu

1. Yediğiniz gıdaları tanıyın

Diyet yapmak istiyor fakat az yemek yemek fikri sizi strese sokuyorsa bu tutumu değiştirmenin vakti gelmiştir. Ve muhtemelen pasta, börek yerken kendinizi kontrol edemiyorsunuz. İlk adım olarak 2-3 hafta bunları hayatınızdan çıkarmakla işe başlayabilirsiniz. Akşam yemediğinde yetersiz yemek yerseniz ilerleyen saatlerde atıştırmalık yeme ihtiyacı hissedersiniz. Ve yediğiniz kaçamaklar kilo olarak size dönecektir.

2. En kötü alışkanlıklarınızı değiştirin

Kızarmış yiyecekler yerseniz muhtemelen yanında sos da yiyeceksiniz ve oldukça fazla kalori alacaksınız bunun yerine haşlanmış yiyecekler yemelisiniz. Alkol tüketmek gibi alışkanlığınız varsa bundan vazgeçmeniz gerekecek çünkü alkol hem yüksek kalori içerir hem de iştahınızın açılmasına neden olur. Yine de içmek istiyorsanız 1 haftada en fazla 1-2 bardak şarap içebilirsiniz. Şimdi kâğıt kalemi alın ve yemek alışkanlıklarınızdan en kötü olan 5 tanesini yazın ve bunları sağlıklı olan şeylerle değiştirin. Antioksidan kilo vermenize yardımcı olur. Bu nedenle antioksidan içiren diyet programıyla kilo vermeye başlayabilirsiniz.

3. Yeşillik alımını artırın

Sağlıklı yiyeceklerin başında yeşillikler gelir. Yediğiniz sebze miktarını artırın ve her öğününüzde sebze olmalı. Ayrıca meyvelere yol verin gitsin. Meyve tüketmek içerdiği şekerden dolayı sizin kilo vermenize engel olacaktır. Yine de meyve yemek istiyorsanız karpuz ya da yeşil elma yemeyi tercih edin.

4. Fazla kilolarınızdan daha çabuk kurtulun

Düşük kalorili (1000 kalori) ama sağlıklı besinlerle beslenerek daha hızlı sonuç alabilirsiniz. Bu da sizin motive olmanızı sağlayacaktır. Örneğin; kahvaltı: 1 tane haşlanmış yumurta, salatalık, maydanoz, biber, 6 tane zeytin ve bitki çayı. Öğle: 3 yemek kaşığı az yağlı bulgur pilavı, mercimek çorbası ve yeşillikle hazırlanmış salata. Akşam: 100 gr haşlanmış tavuk, 1 dilim ince ekmek ve 1 kase yoğurt.

5. Akşam yemeye oturmadan önce açlığınızı bastırın

Akşam yemeğinde çok yeme eğilimindeyseniz, yemekten yarım saat önce 50-100 kalori içeren açlığınızı bastıran besinler yiyebilirsiniz. Örneğin; haşlanmış yumurta ya da 1 orta boy havuç. Zamanında yatın. Kaliteli uyku vücudun daha sağlıklı çalışmasını sağlar dolayısıyla daha hızlı kilo verirsiniz. Aksi halde acıkır ve diyeti bozmak zorunda kalırsınız.


3 Yorumlar

  1. Hem kilo vermenin hem de sağlıklı yaşamın sırları 👍😊🤚

    YanıtlaSil
  2. Alkolde benım iştah dırek kapanıyor nedense :D en az bır hafta... harıka bılgıler ıcın teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende tam tersi özellikle rakı içtiğim zaman daha çok yeme ihtiyacı duyuyorum. Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu