Son eklenen

XIAOMI MI NOTEBOOK 14 TANITILDI


Henüz bugün düzenlenen tanıtım etkinliğinde, Xiaomi’nin yeni akıllı bilekliği Mi Band 5’in tanıtımının yanı sıra, Xiaomi Mi Notebook 14 ve Mi Notebook 14 Horizon Edition modellerinin de tanıtımı yapıldı.

İki bilgisayardaki 14 inçlik ekran aynı zamanda Full HD çözünürlüğe de sahip olarak geliyor. 16:9 formatında karşımıza çıkıyor. Cihazlara magnezyum alüminyum kasa eşlik ederken, 10. nesil Intel işlemciye sahip olarak raflarda yerini alıyor.

Cihazın Diğer Özellikleri

Xiaomi Mi Notebook 14, Intel Core i5-10210U işlemciye sahip olurken, Intel UHD 620 veya GeForce MX250 ekran kartı seçeneklerine sahip. Horizon Edition modelinde ise Intel Core i7-10510U işlemciye sahip bulunuyor.

8 GB DDR4 RAM’in yer aldığı dizüstü bilgisayar 256 GB- 512 GB SSD’yi içerisinde barındıran barındırıyor. Horizon Edition modeli ise, NVMe disk seçeneğine sahip olmasıyla okuma/yazma hızlarına ulaşmayı sağlıyor.

USB 2.0 ve HDMI ile USB-C bağlantılarının yanı sıra iki adet USB 3.1 portu da yer alan dizüstü bilgisayar modellerinde aynı zamanda kulaklık girişi de yer alıyor. 10 saate kadar kullanım süresine sahip olan 46 Wh’lik batarya, 65W hızlı şarj aleti sayesinde cihazların bataryaları 30 dakikada yüzde 50 şarj oluyor.

Aynı zamanda Mi Band aracılığı ile dizüstü bilgisayarın kilidini açmayı sağlayan Mi Blaze Unlock ve Xiaomi telefonlarından hızlı dosya aktarımını destekleyen Mi Smart Share iki modelde de yer alıyor. Standart model olan Xiaomi Mi Notebook 14 1.5 kilogram, Horizon Edition modeli ise 1.35 kg ağırlığında satışa sunuluyor.

Modern bir tasarıma sahip olan cihaz, tam boyutlu portlar sayesinde olabilecek en ince kasa görünümüne sahip olarak raflarda yerini alıyor. Nvidia GeForce MX250’ye sahip dizüstü bilgisayar tek seçenek olarak 8 GB RAM sunuyor. Xiaomi Mi Notebook 14 Horizon Edition, Mi Notebook 14 ‘ten çok daha ince çerçeveleriyel dikkat çekiyor. Horizon Edition modeli de Nvidia GeForce MX350’ye sahipken, yine yalnızca 8 GB RAM’e sahip olarak satışa sunuluyor.

Xiaomi’nin ilk ultrabook dizüstü bilgisayarını Hindistan’da tanıtmaya başlamasıyla magnezyum-alüminyum kasa ve 14 inç ekranlarla iki şık bilgisayarı böylece tanıtmış oluyor. Yeni nesil CPU ile piyasada hali hazırda var olan bilgisayarlar piyasadaki fiyatlandırmayı alt üst edecek gibi görünüyor.

Cihazların Fiyatı

Xiaomi Mi Notebook 14 modeli 256 GB depolama alanına sahip olarak 550 dolar civarında satışa sunulurken, GeForce MX 250 ekran kartı ve 512 GB depolama alanına sahip olmak isteyen kullanıcıların ise 80 dolar ek ödeyerek, 630 dolar ödemesi gerekiyor. Horizon Edition modeli ise Core i5 işlemci ile satın alım yapılmak istendiğinde 725 dolar olarak satışa sunulurken, Core i7’yi tercih etmek isteyen kullanıcıların 790 dolar ödemesi gerekiyor. Şuanda Türkiye’de satışı bulunmayan cihazların yanlarında web kamera hediye ediliyor.

6 Yorumlar

  1. of yaa çok paalıymış artık bunlar çok pahalı zaten bi de salgın zamları olduuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Xiaomi Mi Notebook 14 pahalı fiyat olarak. 10 saate kadar kullanım süresi çok iyi

      Sil
  2. does it good like Macbook? Very interest

    YanıtlaSil
  3. Süper bir cihaz xiomi notebook özellikleri de güzel ama evet iyi cihazlarda malesef bu paralar yalnız ekranı biraz küçük geldi bana 17 inç fila olsaydı daha güzel olurmuş tanıtım için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  4. Xiomi mi telefonunu kullaniyorum çok güzel, herşeyi iyi ama çok ağır maalesef notebook hakkinda da bilgimiz oldu teşekkürler

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu