Son eklenen

Bloggerda hit nasıl artırılır?

İnsanların internet üzerinden milyonlarca kişiye ulaşabilmesine ve fikirlerini aktarabilmesini sağlayan seçenekler bulunmaktadır. Bu seçeneklerden bir tanesi olarak da blog yazıları söylenebilmektedir. Blog yazıları aracılığıyla insanlar çeşitli konularda yazılar oluşturarak kitlelere ulaşabilmektedir. Bunun yanında düzenli yazı serileri oluşturma yoluna da gidebilmektedir. Konu ile alakalı olarak daha çok kişiye ulaşabilmek için izlenilebilecek yollar bulunmaktadır. Bu seçeneklerin kullanılması neticesinde yazılar çeşitli sosyal medya platformlarında kullanılabilmektedir.

Dünya üzerinde milyonlarca blog yazısının oluşturulduğu ve paylaşıldığı Blogger uygulamasına her gün binlerce yeni blog yazarı katılmaktadır. Bu da ilgili sitede kaliteli ve özgün blog yazıları okumak isteyenler için seçeneklerin artması anlamına gelmektedir. Lakin bu konu ile alakalı olarak blog yazarlarının ve okuyucularının ortak bir paydada buluşabilmesi için belli başlı yolların izlenmesi gerekmektedir. Burada blog yazarlarına ve bu yola girmek isteyenlere bazı görevler düşmektedir.

İlk olarak blog yazısı yazacak olan kişilerin hangi konu üzerinden yoğunlaşacaklarını tam olarak tespit etmeleri lazım gelmektedir. Çünkü blog yazıları uzun paragrafların bir araya gelmesiyle oluşan bir yazı bütününü temsil etmektedir. Bundan ötürü de okuyucuların dikkati yazının uzunluğu nedeniyle sıklıkla dağılabilmektedir. Bu da yazıların ya tam anlaşılmadan okunmasına ya da hiç okunmamasına vesile olmaktadır. Sonucunda ise blog yazılarının hedefini bulamamasına neden olmaktadır. Bu durumun oluşmaması adına blog yazacak olan kişilerin hedef kitleyi tam olarak belirlemesi ve okuyucularını sıkmayacak şekilde yazılarını oluşturarak yayınlamasında fayda bulunmaktadır.

Yazı konunuzu belirledikten ve hedef kitlenizi oluşturduktan sonra sıra yazınızın bilinirliğini artırmaya gelmektedir. Bu aşamada blog yazınızı okumasını istediğiniz kitleye ulaştırabilmeniz için bazı yollar vardır. Bunların başında sosyal medya araçları gelmektedir. Günümüzün en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarında blog yazılarınızın linkini paylaşarak arama motorlarından önce birçok kişiyi bu mecralardan kendi blogunuza yönlendirebilirsiniz. Ancak bu şekilde yapacağınız yönlendirmelerde blog yazınıza ulaşacakların sayısı sosyal medyada etkileşime girdiğiniz kişi sayısıyla sınırlı kalabilmektedir. Daha fazla kitleye ulaşabilmek için arama motorlarından yardım alabilirsiniz. Başta Google ve Yandex olmak üzere belli başlı arama motorlarında blog linkinizi ve yazılarınızın adreslerini paylaşarak takipçilerinizin sizi bulmasına vesile olabilirsiniz.

Blog dünyasında yer edinmek istiyorsanız düzenli ve sürekli çalışmanız önemlidir. Sosyal medya ve internet kullanıcıları kendini tekrar eden ve düzensiz aralıklarla paylaşım yapan ya da yapmayan kişilere fazla ilgi göstermemektedir. Bu da blog yazılarının milyonlarca kişiye ulaşmasını isteyen kişilerin elbette ki arzu etmeyeceği bir durumdur. Bundan dolayı yazılarınızın ilgiyle okunması arzusundaysanız düzenli olarak gönderi ve blog yazısı paylaşmanızda fayda vardır. Bu şekilde yapacağınız paylaşımlar hem yazı kabiliyetinizin pekişmesine hem de yazınızın devamlı olarak okunmasına yol açacaktır.

Oluşturacağınız yazılarda özgünlük son derece önemli konudur. Çünkü hiçbir blog okuyucusu alıntılardan meydana gelen bir blogu okumak istemez. Bunun için başvurabileceği zaten binlerce web sitesi ve elbette ki sosyal medya bulunmaktadır. Blog yazılarının okunmasında ve oluşturulmasındaki amaç yazarının çeşitli konulardaki görüşlerini anlamak ve kavrayabilmektedir. Bu imkanı okuyucularına alıntılar yaparak tanımayan bir blog yazarının ilgili sitesinin tercih edilmemesi normaldir. Bu nedenden dolayı Blogger’daki hitinizin artırabilmek için oluşturacağınız yazılarınızın %100 olacak şekilde özgün olmasına özen göstermelisiniz.

Tüm blog yazıları sadece kelimelerden oluşacak diye bir kural bulunmamaktadır. Blogunuzu oluşturduğunuz ilk zamanlarda sadece kelimelere önem vermeniz doğal karşılanabilir. Bunun yanında hedef kitlenizi buna göre seçtiğinizden dolayı yazı hayatınıza bu şekilde devam edebilirsiniz. Ancak okuyucuların dikkatini uzun süre tutabilmek adına blog yazılarının yanında resim, video vs. ögelere de yer açmanız gerekebilir. Bunun için hedef kitlenizi meydana getirdikten sonra oluşturacağınız yazılarınıza çeşitli görseller ve eklentiler katarak blog okuyucularınızın sizinle beraber uzun yıllar kalmasını sağlayabilirsiniz. Burada önemli olan sizin üretkenliğiniz ve devamlılığınızdır.

Bahsedilen konulara ek olarak bazı küçük hatırlatmaları da yapmakta yarar vardır. Bunların başında yazılarınızın devamlı olarak takip edilebilmesi için oluşturduğunuz blog yazılarınızın altında bazı abonelik butonları ve sosyal medya linklerinizi ekleyebilirsiniz. Böylece bloglarınız için bir takipçi ağı oluşturabilirsiniz.

Son olarak özellikle Blogger’da hit artırabilmek adına zararlı yazılımlar kullanmamalısınız. Bunu hızlıca fark eden arama motorlarının blog sitenizin tıklanma seçeneklerini düşürmesine neden olabileceğinizi unutmamalısınız.

9 Yorumlar

  1. Blogger hit artırmak çok zor. İçerik organik te olsa hitde olmazsa hiç yazasın ve yayın yapmak gelmiyor içinden. Hevesin kaçıyor bir iki hafta yazmıyorsun ama duramıyorsun her şeyin çaresi zaman ve sabır.

    YanıtlaSil
  2. Faydalı tüyolar vermişsiniz teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Güzel taktıkler ama zor cıdden emek usdune emek ıster.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu