Son eklenen

Çörek otunun faydaları

Çörek otu yüce yaratıcımız olan Allah tarafından bize verilen çok büyük bir nimettir. Tüm Müslümanların peygamberi olan Hz. Muhammed’in bize bu konu hakkında çok öncelerden verdiği bilgiye göre çörek otunda ölüm dışında her türlü derde ve hastalığa çare vardır. Çörek otu insana hem psikolojik olarak hem de vücut sağlığı açısından oldukça büyük faydalar sağlamaktadır. Peki, çörek otunun faydaları nelerdir? Hangi durumlarda nasıl imdadımıza yetişir gelin bu konuya detaylı bir şekilde değinelim.

Çörek Otunun Zengin İçeriği

Çörek otu içerisinde tam! değerinde protein, 8 gibi bir değerle karbonhidrat ve ayrıca 5 gibi bir miktarda bitkisel yağ içermektedir. Ek olarak belirmekte yarar var çörek otu vitamin açısından da oldukça zengin bir besindir. İçermiş olduğu Nigellon, thymoquinon, linoleik asit, oleik asit, palmitik asit, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir, çinko, bakır, magnezyum, selenyum, fosfor, A vitamin, B vitamini ve C vitamini ile bedenimizde mucizevi etkiler yaratmaktadır.

Çörek Otunun Hangi Hastalıklarda Kullanılması Tavsiye Edilir

İlk olarak belirtmek gerekir ki çörek otunu yalnızca hastalandığımız zaman değil her zaman kullanmamız gerekir, nitekim hastayken kullandığımızda eğer aktif bir şekilde kullanılmaya devam edersek yakın bir zaman içerisinde hastalığımıza çare bulacaktır ve yine aynı şekilde hasta biri iyileştikten sonrada bu besini tüketmeye devam ederse hastalıklara karşı adeta bir kalkan niteliğinde korunma altına alınmış olacaktır. Peki çörek otu hangi hastalık halinde kullanılır;

⦁ Nefes darlığı çeken ve bu duruma çare bulamayan hastalar

⦁ Grip veya nezle gibi rahatsızlıklar

⦁ Astım hastalığı

⦁ Şeker hastaları

⦁ Alerjik rahatsızlığı olan bireyler

⦁ Mide rahatsızlıkları

⦁ Kalp rahatsızlıkları

⦁ Hemoroit

⦁ Kolesterol

⦁ Romatizma

⦁ Akıl hastalıkları

Evet yukarıda bahsi geçen hastalık çeşitlerinin yanı sıra daha pek çok hastalıkta hatta tabiri caizse ölüm dışında her türlü hastalık ve dert için çörek otunun faydaları çoktur. Nitekim peygamber efendimizin de bu tabiri doğrular nitelikte hadisi vardır.

Çörek Otunun Vücuda Etkileri ve Faydaları

Çörek otu tüketen bir bireyin eğer vücudunda bir mikrop veya virüs varsa, bu virüs derhal yok olur.

Kanser hastalarında da oldukça olumlu sonuçlar gözlemlenmiştir, zira çörek otu tüketilmesi halinde kanser hücrelerinin çoğalması mümkün olmayacaktır. Aynı şekilde kansere karşı bir koruma kalkanı oluşturmaktadır.

⦁ Çörek otu hakkında çok yaygın bilinen bir tesride insana zindelik vermesidir.

⦁ Besni tüketen kişiyi alerjilere karşı korur.

⦁ Hormonları dengeleyerek düzene sokar.

⦁ Psikolojik olarak bir etkisi ise depresyondan çıkmanıza olanak tanır, ruh halinizi düzenler ve ayrıca akıl hastalıklarına da oldukça faydalıdır.

⦁ Vücuttaki ölü hücreleri temizleyerek arındırır.

⦁ Balgam söktürür.

⦁ Birtakım sebeplerden dolayı tıkanmış olan kalp damarlarını açar.

⦁ Uyku problemlerine iyi gelir.

⦁ Kadınlar için adet düzenleyici tesiri vardır.

⦁ Cinsel sorunları tam manasıyla ortadan kaldırır.

⦁ Kan şekerini düzenler.

⦁ Stresli zamanlarda kullanılırsa bireye sakinlik, rahatlık ve ferahlık verir.

Yukarıda listeler halinde bahsi geçen çörek otunun faydaları esasen bu kadar değildir daha pek çok hastalığa ve derde göre faydası vardır.

Çörek Otunu Nasıl Tüketmeliyiz

Çörek otunu tüketmek meşakkatli bir eylem değildir. Oldukça basit bir şekilde tüketilebilir. Bir parça ekmeğin içine çörek otu koyarak yiyebilir ve üzerine su içebilirsiniz. Ayrıca şiddetle tavsiye edilen kullanım şekli ise balın içine katılarak tüketilmesidir.

Son olarak birkaç şey daha söylemek gerekirse; Çörek otunun faydası yalnızca hadislerle ispatlanmamış olmakla beraber bilim adamları tarafından yapılan araştırmalar doğrultusunda pek çok faydası olduğu doğrulanmıştır.

6 Yorumlar

  1. Merhabalar.
    "Çörek otu" nun sayısız faydaları varmış. Çörek otunun bu kadar faydaları olacağı ile ilgili böyle güzel bir makale okumamıştım. Aydınlatıcı ve bilgilendirici bu güzel makalenizden dolayı kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Bu zaman kadar hep çörek otu dedik, geldik geçtik. Birazcık araştırıldığın da nelere deva olduğunu öğrenmekle birlikte yanımızda çörek otunun kıymet-i harbiyesi de arttı. Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep bey çok teşekkür ederiz çörek otunun faydaları aadlı makalemize yaptığınız yorum ve katkı için

      Sil
  2. babam her sabah çörek otu yağı içer, çok yararlı olduğunu söylüyor da tadı pek kötü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcu baban biliyor faydalarını kalp için çok yararlı çörek otu

      Sil
  3. Bir tek ölüme çaresi yok denirdi çörek otu için o kadar faydalıymış yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya hanım çörekotu çok faydalı teşekkür ederim yorum için

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu