Son eklenen

Gizli şekeri düşüren gıdalar nelerdir?

Gizli şeker riskli bir hastalık olmasına rağmen kontrol altında tutulabilen bir hastalıktır. Bu sebeple gizli şekerin artmasına neden olan gıdalardan uzak durmalı ve gizli şekerin düşürmeye yarayan gıdaları tüketmeye özen gösterilmelidir. Beyaz un ve rafine tahıllar ile yapılmakta olan karbonhidratlar gizli şekeri arttırdığından dolayı uzak durulması gereken gıdalar arasındadır. Beyaz ekmek de aynı etkide bir besin kaynağıdır. Bu tarz besin kaynaklarının yerine tam buğday ekmeği veya kepek ekmeği tüketilmesi gizli şekeri kontrol altında tutma konusunda yardımcı besinlerdir.

Lifli meyve ve sebzelerin tüketilmesi gizli şekeri düşürmeye yarayan besinlerdendir. Lifli besinler yapılarında lif bulunması sayesinde kolesterolü dengeleyici özelliklere de sahiptirler. Lif içermekte olan salatalık, elma ve kabak tarzı besinlerin sıklıkla tüketilmesi gizli şeker düşürmesine oldukça yardımcı besinlerdir.

İçeriğinde asit bulunan besinler gizli şekeri düşürme özelliği olan besinlerdir. Bu tarz besinlerin gizli şekeri düşürmelerin sebebi; içeriklerinde bulunan asidin mide boşalmasını geciktirmesidir. Gizli şekeri düşürdüğü bilinen bazı asit içeren besin kaynakları; turp, limon, havuç, yeşil bezelye, sirke, mantar, yeşil zeytin ve sarımsak olarak sıralanabilir.
 Badem, ceviz ve fındık tarzı kabuklu olan kuru yemişler gizli şekeri düşürmeye yarayan gıdalar arasında yer alır. bilhassa badem, ceviz ve fındık yapılarında bulunan lifler yardımıyla gizli şekerin dengelenmesini sağlar. Ayrıca daha birçok rahatsızlık için son derece faydalı besinlerdendir. Gizli şeker hastası olan kişilerin sürekli beslenmek istemesi gibi bir durum vardır. Bu sebeple gizli şekerin düşmesini sağlayan gıdalar tüketmenin önemi büyüktür.

Şeker Hastalığının Türleri
 · Tip 1 Diyabet
 · Tip 2 Diyabet

Şeker hastalığında ender görülen genetik tipler
 · Gizli şeker
 · Oynak şeker hastalığı
 · Hamilelikte görülen şeker hastalığı

Şeker Hastalığının Nedenleri
 · Kandaki insülin hormonunun yüksek seviyede olması
 · Hareketsiz yaşamak
 · Bel çevresi kalınlığının 90cm’den fazla olması
 · Sigara içmek
 · Alkol kullanmak
 · Aşırı stresli durumlar
 · Yaşın ilerlemesi (bilhassa 45 yaş üzerinde risk artmaktadır)
 · Şeker hastalık en çok kadınlarda görülür
 · Kan yağlarının yüksek olması nedeniyle
 · Horlama ya da gece uykuda nefes durması nedeniyle şeker hastalığı meydana gelebilir.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu